Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


U moet Dark Social begrijpen en hoe u het kunt volgen Uitgelichte afbeelding

U moet Dark Social begrijpen en hoe u het kunt volgen

door: Hostwinds Team  /  februari 1, 2017


Als uw analyse u vertellen dat uw site veel direct verkeer krijgt, is er een goede kans dat het niet correct kan bepalen waar het verkeer vandaan komt.Dit geldt vooral als ze zogenaamd innerlijke pagina's met lange URL's bezoeken.Denk je dat ze alles in hand typen om die pagina te bezoeken?Nee.

Wat is er dan aan de hand?Het is bedacht als donker sociaal door Alexis Madrigal in een artikel op Atlantic.com Terug in 2012. En nee, het heeft niets te maken met het enge "Dark Web."

Wat is Dark Social?

Donkere sociale verwijst naar het kopiëren / plakken en delen van links via privémiddelen, zoals e-mail, Facebook-bericht, Skype, teksten, enz. De meeste analytische programma's kunnen geen bezoeken volgen die resulteren uit dit soort aandelen en klikken naar uw site.Dus in plaats daarvan wordt al dit verkeer gecategoriseerd als direct verkeer.

En "al dit verkeer" is waarschijnlijk meer dan je zou denken.In 2014, Media Post zei Ongeveer 70% van het sociaal delen is gebeurd op donker sociaal. Dit aantal is echter alleen maar blijft stijgen. Radium One heeft onlangs onthuld dat 84% van het sociaal delen nu gebeurt door privé, donkere sociale middelen.

Dark sharing leidt de weg in veel verschillende niches en categorieën van sites. Zie de infographic onderaan dit bericht!

Het probleem met delen via het donkere, privéweb

Dit is verschrikkelijk nieuws voor marketeers of ondernemers die proberen erachter te komen welke inhoud en reclame effectief en converteren is.Om marketingcampagnes te optimaliseren, moet u weten wat er werkt en wat niet.Wat is het besturen van verkeer en wat is het converteren - en wat niet.

Hoewel er geen 100% foolbestendige manier is om donker sociaal te volgen, zijn er verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen.Natuurlijk kan je dat Google Analytics instellen om een deel van dat verkeer te pakken.Toch, als je geen Ga of niet wilt gebruiken of niet in de Nitty-Gritty of Segmenting wilt gaan, zijn er andere hulpmiddelen beschikbaar.

Sociaal Io, Po.st en deel dit allemaal enige ondersteuning voor het volgen van donker sociaal.Als u WordPress gebruikt, is het nog eenvoudiger met behulp van plug-ins.

Neem Po.st, bijvoorbeeld ...

Radium One's Po.st gebruiken voor het volgen van donker sociaal

(Update: Radium One is nu RhythmOne)

U moet eerst een account aanmaken op hun site.U krijgt de knoppen die u wilt gebruiken aan te passen.Kopieer / plak vervolgens een stuk code in uw site of installeer de plug-in, zoals ik deed.

Nadat het is geïnstalleerd, moet u naar uw dashboard op de site gaan om uw publisher-sleutel onder toediening te krijgen.

Zet deze sleutel in de plugin-instellingen.

Als je nu in je dashboard (op de site) onder Social Tools kijkt, zou je moeten zien dat Dark social sharing is geïnstalleerd.

Geschreven door Hostwinds Team  /  februari 1, 2017