Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Europol en banken bundelen hun krachten om cybercriminaliteit te bestrijden Uitgelichte afbeelding

Europol en banken bundelen hun krachten om cybercriminaliteit te bestrijden

door: Bryon Turcotte  /  september 24, 2014


Volgens een recent artikel gepubliceerd op de website van de Business Insider, hebben de Cybercrimin-eenheid binnen de wetshandhavingsinstantie van de Europese Unie van Europol en Banken van rond Europa samengewerkt om te vechten tegen de opkomst van aanvallen tegen de financiële sector cybercriminelen. De artikel Geeft aan dat de bedreigingen van "_-sophisted_" hen hebben gevraagd om hen te "_join forces_" en hebben ze door deze entiteiten agressieve inspanningen gebracht om serieuze stappen naar voren te brengen.

De samenwerking tussen financiële organisaties en wetshandhavingsinstanties heeft een nieuw niveau van begrip opgeleverd, aldus de verslag doen van, dat een memorandum promootte die door zowel de Europese Bankfederatie (EBF) en Europol's European Cybercrimination Center (EC3) tot "intensivering van de samenwerking tussen rechtshandhaving en de financiële sector." De artikel stelt dat banken-achtige die worden weergegeven door de EBF - vaak de slachtoffers van "_sofisticated_" -aanvallen.Volgens zakelijke insider, de Royal Bank of Scotland en andere Britse banken zijn de slachtoffers van "_ ernstige aanvallen door hackers die zijn verstoord systems_."

Keith Gross, de voorzitter van het IT-fraudcommissie van de Europese Bankfederatie, is geciteerd in de artikel zeggen: "Banken staan elke dag in de frontlinie in deze strijd. Dit type criminaliteit evolueert snel en wordt steeds geavanceerder. "Volgens het rapport betrekken deze frequente aanvallen vaak cybercriminelen Direct veroorzaken van websitebestrijdingen, frauduleuze creditcardactiviteiten en "_attems om systemen te infiltreren om geld te stelen_". Deze partnerschapsovereenkomst zal de EBF en EC3 "Om knowhow, statistieken en strategische informatie uit te wisselen en nauw samen te werken als één eenheid om de strijd tegen cybercriminaliteit in de Europese arena te verruimen.

Lees meer over deze Overeenkomst tussen de European Banking Federation en Europol's European Cybercrime Center in het complete artikel en leer hoe deze inspanning van invloed is op de hele wereld en bijbehorende financiële organisaties.

Geschreven door Bryon Turcotte  /  september 24, 2014