Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Hostwinds-webinars: Cloud Control Uitgelichte afbeelding

Hostwinds-webinars: Cloud Control

door: Hostwinds Team  /  december 7, 2019


Hot van de pers, Hostwinds heeft een aankondiging voor je. We hebben onlangs geïntegreerd webinars in onze kennisbasis en, vanaf het juiste moment, in onze blog!

Even voorstellen ...

Hostwinds-webinars!

De allereerste Hostwinds Webinar is een rondleiding door de alomtegenwoordige Cloud Portal.

Dit altijd handige "Cloud Control Overview" -gids is waar we de inleidende webinar debuteerden:

Cloud Control Overzicht

Aan de ene kant lijkt het bijna overbodig om een webinar, een kennisgids te hebben, en een blogartikel met een samenvatting van de verzameling functies binnen de Cloud Portal. Op dezelfde manier werden er in het webinar echter een paar punten naar voren gebracht waarvan we denken dat ze het bekijken waard zijn. Deze blogpost is bedoeld om die cruciale onderwerpen onder de aandacht te brengen.

Cloud Portal-knoppen, koppelingen en details

Eerste ding is het eerst.Als u de Hostwinds Cloud Portal nog wilt bezoeken, volgt u de onderstaande stappen om de metaforische deuren van dit cloudbedieningspaneel in te voeren.

STAP 1:

Ga naar www.hostwinds.com en klik op de link 'Client login' boven aan de pagina.

>> Voer het e-mailadres en het wachtwoord in dat is gekoppeld aan uw hostwinds-account om in te loggen.

STAP 2:

Klik op het vervolgkeuzemenu 'Cloud Control' op de Royal Blue Navigatiebalk.

>> Klik op 'Cloud Portal'.

* Dramatische pauze *

JE HEBT DE CLOUD PORTAL INGEDIEND.

Nu u elite toegang tot deze portal hebt gekregen, bent u klaar voor de volgende webinar-tour.

Productie door Hostwinds Support Team Agent, David H.

Wat denk je? Nuttig? We hopen het!

Als u geïnteresseerd bent in het beoordelen van een paar hoogtepunten en tijdstempels van de video, hebben we u gedekt.

Wat betreft de Cloud Portal-knoppen en links, nemen we een pagina uit het boek van de Webinar en beginnen we met het vervolgkeuzemenu 'Servers' links van de pagina.

SERVERS Menu:

'Mijn servers'

Het gedeelte 'My Servers' toont u al uw hostwinds cloud-servers en informatie over hen.Probeer op de bijnaam van een server te klikken.Dit doen "zal u naar de managementpagina leiden voor die specifieke server", volgens de Webinar met cloudbeheer.

Tijdstempel voor 'My Servers' Linkbeschrijving: 0:48

'SSH-sleutels'

Vraag: Misschien vraag je jezelf, "Wat kan ik doen binnen de pagina 'SSH Keys'?"

Uitstekende vraag.

Antwoord: "Hier kunt u SSH-toetsen genereren als een alternatief voor inloggen als een rootgebruiker op een Linux VPS."

Een belangrijke opmerking in het webinar: "[...] We slaan uw privésleutel niet op, dus zorg er gewoon voor om het te downloaden en op te slaan."

Aanwijzer van webinar: "Dit blauwe selectievakje hecht automatisch uw sleutel bij aan nieuwe servers."

Tijdstempel voor 'SSH-toetsen' Linkbeschrijving: 1:50

NETWERK Menu:

'Load balancers '

De link 'Load Balancers' brengt je naar een pagina waar je load balancers kunt maken om het verkeer tussen twee of meer servers te verspreiden.

Aanwijzer van webinar: "De load-balancer krijgt een IP-adres en het verkeer dat naar dat adres is verzonden, wordt verdeeld tussen de servers die u onder bevindt."

Tijdstempel voor 'Load Balancers' Linkbeschrijving: 2:53

'Domeinen'

Aanwijzer van webinar: "Dit is de cloud DNS-beheerpagina waar u domeinen kunt toevoegen en de DNS-records voor hen kunt beheren."

Tijdstempel voor 'Domains' -beschrijving: 3:55

'Firewalls'

Klik op de link 'Firewalls' om naar een pagina te navigeren waar u firewallprofielen voor uw cloudservers kunt instellen.

Aanwijzer van webinar: Firewalls "fungeren als whitelisten waarmee u firewallregels kunt specificeren. Dus, het verkeer dat overeenkomt met een regel is toegestaan door, elk verkeer dat niet overeenkomt met een regel wordt geweigerd en is standaard toegestaan."

Tijdstempel voor 'Firewalls' Linkbeschrijving: 4:27

'Beheer IP's'

Aanwijzer van webinar: De 'Beheer IP's' Link richt je naar een pagina waarmee "[...] je de RDNS voor je IPS kunt beheren. RDNS, of omgekeerde DNS, stelt u in staat om een domeinnaam aan een IP-adres te associëren."

Tijdstempel voor 'Beheer IP's' Linkbeschrijving: 4:58

'SSL-certificaten'

De pagina 'SSL Certificate' is waar u SSL-certificaten uploaden om te gebruiken voor load balancers.

Aanwijzer van webinar: "U kunt hier gebruiken de SSLS toegevoegd om het verkeer tussen een loadbalancer en de servers die onder de load balancer worden vermeld."

Tijdstempel voor 'SSL-certificatiebeschrijving: 5:08

OPSLAG Menu:

'Volumes'

Klik op de koppeling 'Volumes' naar "Maak extra volumes die kunnen worden bijgevoegd en gemonteerd op VPSS als secundaire schijven. [...] Volumes zijn een goede optie voor het toevoegen van meer opslag aan uw VPS op een kosteneffectieve manier. En net als een briefje, een volume breidt de basisstation van de server niet uit; het voegt gewoon een secundaire schijf toe. "

Tijdstempel voor 'Volumes'-koppelingsbeschrijving: 5:26

'ISO'S'

Aanwijzer van webinar: "Hier kunt u uw eigen aangepaste ISOS uploaden die op een VPS kunnen worden gemonteerd voor het installeren van uw eigen besturingssysteem op de server."

Tijdstempel voor 'ISO'S-koppelingsbeschrijving: 6:00

'Snapshots'

Dit gebied geeft alle snapshots van de server weer die u hebt ingenomen.

Aanwijzer van webinar: "U kunt snapshots vanaf hier verwijderen of u kunt ze omzetten in sjablonen om een nieuwe server te maken of opnieuw te installeren met behulp van de momentopname."

Tijdstempel voor 'Snapshots'-koppeling Beschrijving: 6:17

'Object-opslag'

Aanwijzer van webinar: Het gedeelte 'Object-opslag' is waar u kunt "uw cloud-gebaseerde S3-compatibele blokopslag beheert. U kunt hier containers maken en bestanden in deze opslaan door op 'Container Container te klikken'

Een belangrijke opmerking in het webinar: "[...] Als u Hostwinds-cloud backups add-on-service hebt gekocht, zouden al uw back-ups hier worden opgeslagen in de voorwerpopslagcontainer."

Tijdstempel voor 'Object Storage'-koppeling Beschrijving: 6:36

ACCOUNT Menu:

'Facturering'

Aanwijzer van webinar: "Met deze pagina kunt u een uitsplitsing van uw uurly cloud-kosten voor dingen zoals volumes en objectopslag [...]."

Tijdstempel voor 'Facturer' Linkbeschrijving: 7:26

'API-toetsen'

De koppeling van de API-toetsen brengt u naar een pagina waarin u kunt "API-toetsen maken en beheren om toegang te krijgen tot en belt functies uit onze hostwinds Cloud API om de items binnen het cloudportaal te beheren."

Aanwijzer van webinar: "Als u hier op 'API-documentatie' klikt, kunt u de documenten bekijken voor het gebruik van onze API."

Tijdstempel voor 'API Keys' Linkbeschrijving: 8:12

'API-aanvraag logboek'

Aanwijzer van webinar: "Deze pagina toont u een logboekgebeurtenissen die worden uitgevoerd via de cloudportal of via API."

Tijdstempel voor 'API-aanvraaglogboekbeschrijving: 8:40

'Onderhoudsevenementen'

Dit gebied "geeft een logboek van onderhoudsevenementen weer voor onze cloudinfrastructuur voor uw account specifiek."

Tijdstempel voor 'Maintenance Events' Linkbeschrijving: 8:54

Knop maken:

Voor zover de groene knop 'Maak', werden elk van de vervolgkeuzemogelijkheden besproken tijdens het webinar.De vervolgkeuzingen zijn behoorlijk zelfverklarend en de pop-upformulieren die laden zodra u op de koppelingen klikt, zijn zeer eenvoudig.Ze lopen je meteen door de stappen die nodig zijn om elk item te maken.

Klik op de bijnaam van de server om naar zijn eigen managementpagina te gaan:

Hier vindt u enkele details over elk van de tabbladen op de serverbeheerpagina:

'Overzicht'

Het gedeelte 'Overzicht' toont u een verscheidenheid aan details met betrekking tot uw server, zoals het hoofd IP-adres, factureringscyclus en wachtwoord.

Aanwijzer van webinar: "U kunt ook SSH-toetsen toewijzen die u hier aan de server hebt gemaakt, en nogmaals, u moet de server opnieuw opstarten om de recent toegevoegde toets toe te passen. En u kunt dan inloggen zonder een wachtwoord te gebruiken door de privésleutel te gebruiken die u hebt gedownload. "

'Grafieken'

Het paneel 'Grafiek' geeft een grafiek weer die uw CPU en het geheugengebruik illustreert.

'Firewall-profiel'

Aanwijzer van webinar: "Met dit gebied kunt u een vooraf gedefinieerd firewallprofiel ontwerpen en hier kunt u firewallprofielen bijvoegen die u op de server hebt gemaakt. U moet ook de server opnieuw opstarten om het firewallprofiel toe te passen."

'Volumes'

Aanwijzer van webinar: "[...] In dit gedeelte kunt u extra volumes bijwonen die op de pagina Volumebeheer op de server zijn gemaakt. Het volume wordt bijgevoegd als een secundaire schijf die kan worden gemonteerd."

'ISOS'

Aanwijzer van webinar: Klik op het tabblad 'ISOS' om "een ISO aan de VPS te bevestigen om op te starten voor het installeren van een besturingssysteem of voor opstarthulpprogramma's."

'Upgrade / downgrade VM'

Aanwijzer van webinar: Het panel 'Upgrade / Downgrade VM' is waar u kunt "upgraden of aanpassen van de specs van uw VPS."

Een belangrijke opmerking in het webinar: "Vantimes is het goedkoper om een vooraf ingestelde laag te kiezen dan om het aan te passen."

'Logs> Actie Log'

Aanwijzer van webinar: "[...] Hier ziet u een logboek van de acties die op de server zijn gemaakt via de cloudportal sinds de oprichting. Dus, dat zou beginnen met startups, shutdowns en dingen zoals opnieuw opstarten."

'Logs> Onderhoud'

Klik op 'Logs' en 'onderhoud' om een lijst met "geplande onderhoudsgebeurtenissen die op de VPS" wordt uitgevoerd.

'Beheer IP's'

Aanwijzer van webinar: "Hier is een lijst met alle ips die aan deze server zijn toegewezen. Dus, hier kunt u IPS toevoegen, verwijderen, verwijderen of wijzigen dat is toegewezen aan de server."

TIJDSTIP VOOR BESCHRIJVING VAN HET PANEEL VAN HET SERVERBEHEER: 9:18

Op meer feiten en functies!De volgende sectie heeft betrekking op de beschikbare opties wanneer u op de vervolgkeuter 'Acties' op de pagina 'Acties' klikt op de serverbeheerpagina.

Acties dropdown-knop:

'Installeer' stelt u in staat een van de volgende opties opnieuw te installeren:

"Of u kunt een van onze vooraf ingestelde besturingssysteemafbeeldingen installeren of u kunt een van onze vooraf ingestelde applicatiebeelden installeren, of u kunt een ISO monteren voor het handmatig installeren van een besturingssysteem, of u kunt opnieuw installeren naar een Snapshot-sjabloonakte van de VPS. "

'Reboot' herstart de server.

'Rescue-modus'

Aanwijzer van webinar: "'Rescue-modus' start de server opnieuw op in een veilige modus waarbij alleen de benodigde stuurprogramma's zijn geladen."

'Regenereer netwerken'

'Regenereer netwerken', volgens onze Webinar, "Deteaches, resets en reattaches, de netwerkadapter, start dan de server opnieuw op. Dus dit is een goede optie om te proberen als u netwerkproblemen op de server hebt."

'Get VNC'

Aanwijzer van webinar: "'Get VNC' opent een virtuele monitor naar de server. Dit is een manier om toegang te krijgen tot de server, zelfs als het netwerk van de server verkeerd is geconfigureerd."

'Krijg seriële console'

Aanwijzer van webinar: "'Krijg seriële console' biedt een webcontactdoos om verbinding te maken voor toegang tot de server via een seriële verbinding en biedt ook opdrachten die kunnen worden uitgevoerd vanaf een Linux-omgeving om verbinding te maken met het webcontactdoos."

'Snapshot-server' maakt een momentopname van de cloudserver.

Een belangrijke opmerking in het webinar: "[...] We raden aan om de server af te sluiten voordat u de Snapshot inneemt. U kunt de momentopname bekijken vanaf uw Snapshot-beheerpagina en u kunt het converteren naar een sjabloon voor het maken of opnieuw installeren van andere services."

'Kapot maken'

Aanwijzer van webinar: "Dus de optie 'Vernietigd' is alleen beschikbaar voor uursservers, en het is hoe je de server in principe zou vernietigen of annuleren. Als je een VPS hebt op een normale factureringscyclus, zou je annulering via het klantengebied vragen."

Tijdstempel voor 'Acties' Linkbeschrijvingen: 13:05

Wauw, wat een overvloed aan nuttige tips! Als u überhaupt vragen heeft over deze informatie of meer tips wilt ontvangen over het navigeren door de Cloud Portal, kunt u ons altijd bellen (888-404-1279) of een Live Chat starten op onze website (www.Hostwinds.com).

Dit is nog maar het begin

Raad eens?Deze cloudcontrole Webinar is slechts het topje van de ijsberg voor zover hostwinds webinars gaan.Blijf afgestemd op de volgende hostwinds-webinar die je binnenkort komt!We denken dat je het zeer informatief zult vinden.Tot de volgende keer wensen mensen, ons allemaal hier bij hostwinds je goed.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 7, 2019