Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Industrie verschuift naar cloud computing Uitgelichte afbeelding

Industrie verschuift naar cloud computing

door: Elizabeth White  /  juli- 4, 2013


Cloud computing lijkt de optie te zijn die steeds meer gebruikers kiezen voor hun webhostingbehoeften. Wat ons een enorme vraag achterlaat: "Staat cloud computing-technologie toe dat gebruikers hun virtuele cake hebben en die ook opeten?"

Cloud computing stelt gebruikers in staat om te voldoen aan de eisen van hun steeds veranderende computerbehoeften, zoals netwerkopslag en servertijd, zonder menselijke hulp van hun dienstverlener te vereisen. Voor een eindgebruiker kan dit gemak het verschil zijn tussen het succesvol uitvoeren van nieuwe toepassingen met hoge prestaties en een servicefout. Sites en applicatievereisten veranderen dagelijks. Realisatie van dit, zijn professionals van de industrie veeleisende diensten om dat te huisvesten.

Voor de meeste ontwikkelaars of bedrijfsmanagers klinkt het eenvoudig in realtime aanpassen van resources op de vraag als een droom die uitkomt, dus de volgende vraag bij iedereen is: "Hoeveel gaat mij dit kosten?"

Een van de beste kenmerken van cloud computing-technologie is de flexibiliteit. Cloud diensten zijn elastisch, wat betekent dat de hogere vraag, hoe meer middelen beschikbaar kunnen worden gesteld. Wanneer gebruikers minder middelen nodig hebben, kan hun cloud worden opgeschubd, waardoor ze alleen kunnen betalen voor wat ze gebruiken. Deze flexibiliteit zorgt voor facturering en meting van diensten die onderweg kunnen worden beheerd.

De schoonheid van de cloud is het gemak, de flexibiliteit en meer dan wat dan ook, de betrouwbaarheid ervan. Toegang tot het cloud computing-systeem op elk gewenst moment. Zolang een gebruiker toegang heeft tot internet, hebben ze toegang tot al hun cloud-applicaties. Gegevens zijn niet langer beperkt tot de harde schijf van één gebruiker.

Wat betekent dit voor ontwikkeling en bedrijfsvoering? Directe toegang hebben tot applicaties en de mogelijkheid om deze toegang te delen, betekent efficiëntie en nauwkeurigheid voor operations management. Bedrijven hebben niet langer de snelste computers met het meeste geheugen nodig en drukken de hardwarekosten omlaag. Bedrijfssoftware kan nu eenvoudig worden gedeeld zonder dure licentiekosten voor elke nieuwe werknemer. En met speciale bronnen die beschikbaar zijn voor cloudgebruikers, worden deze applicaties niet onderbroken.

Een andere reden voor de grote push naar de cloud is risicobeheer. Met redundante gegevensopslag zijn gebruikersgegevens veilig en direct beschikbaar op een andere, zelfs als een harde schijf defect raakt. Cloud computing zorgt voor de prestaties van de gebruiker applicatie zoals nooit tevoren. Deze uitvoering, in combinatie met de beveiliging van betrouwbare isolatie in de eigen omgeving van de gebruiker, klinkt als icing op een virtuele cake.

De industrie heeft nota genomen en verschuift als cloudgebruikers krijgen aangepaste diensten met minder ruimte voor fouten. Dus misschien is de laatste vraag met betrekking tot uw hostingbehoeften: "Is het tijd dat u uw hoofd in de cloud steekt?"

Geschreven door Elizabeth White  /  juli- 4, 2013