Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


De SSH-sleutel en de sleutel van Jane Goodall tot een gelukkig leven Uitgelichte afbeelding

De SSH-sleutel en de sleutel van Jane Goodall tot een gelukkig leven

door: Hostwinds Team  /  januari- 18, 2019


Soms is het leuk om deze blogstukken met een citaat te beginnen in plaats van ... woorden te maken.

Vandaar dit citaat hier:

"Het belangrijkste is om na te denken over wat je doet, om je bewust te worden en na te denken over het effect van wat je doet in het milieu en de maatschappij. Dat is de sleutel, en dat ten grondslag ligt aan al het andere."

Wauw, TEAR-JERK waardig! Jane Goodall, de briljante primatoloog, sprak ooit die woorden van wijsheid. Gebaseerd op de talrijke scherpzinnige ideeën en inzichten die Goodall ons heeft gegeven, lijkt het mij dat deze vrouw echt de sleutel in handen heeft tot een gelukkig, zinvol en vervuld leven. Ze wist het vanaf het begin! SpeEeeEaking van KEY, deze blogpost gaat over SSH (Secure Shell) -sleutels.

Voordat we in SSH-sleutels raken, wat coole dingen over Jane Goodall's leven

Goodall was gepassioneerd over dieren, dieren in het wild, de natuur, en sinds ze een beetje was. Ze was zo gepassioneerd dat ze eerst de primatologie studeerde, zonder een diploma. Ik heb Jane Goodall bewonderd sindsdien ik Was een beetje, vooral omdat mijn intuïtie me altijd heeft verteld dat ze slechts een van die mensen is met een puur hart en ziel. Bovendien is haar achternaam goed + alles, en ik geloof dat haar persoonlijkheid deze titel kan weerspiegelen, omdat haar personage lijkt te bestaan uit alles wat goed en puur is.

Dit is aanwijzingen dat Jane een hart van goud heeft: ze werd in haar veld sterk bekritiseerd omdat ze weigerde de gorilla's te nummeren die ze studeerde.Ze schoekte het niets.Ze observeerde gorilla's decennia, en ze gaf ze altijd schattige en doordachte namen.

SSSSHHHHHHHH… Sleutel

Een SSH-sleutel kan worden beschouwd als een onomatopee, omdat het een geheim is, dus het vertelt zijn eigenaar aan "SSSSSSSSSHHHHHHH, SSSHHHH, SSSHHHHH, SSHHHHHHH" als dergelijke eigenaar het aan iemand anders probeert te geven.In meer technische termen is een SSH-toets een soort van een wachtwoord.Een privé- en openbaar sleutelpaar vormen een SSH-sleutel.

Persoonlijke en openbare SSH-sleutels

De privésleutel gaat naar de primaire gebruiker en moet op het primaire apparaat van de gebruiker blijven.Als u besluit om een SSH-sleutel te krijgen, moet u deze op uw apparaat installeren.De "SSSHHHHHHHHH" Onomatopoeia is weer geschikt hier omdat de eigenaar van de privésleutel het volledig geheim moet houden van anderen.Dit zorgt ervoor dat de gebruiker de keeper / houder / eigenaar / baas blijft (bij gebrek aan een beter woord) van de SSH-sleutel.

De publieke sleutel is daarentegen het onderdeel van de SSH-toets die u met anderen deelt met andere apparaten.Als u andere computers toegang wilt geven tot iets dat u op uw computer hebt, geef dan de eigenaren van de computers een openbare sleutel.

Waarom SSH-sleutels leuk zijn en waarom SSH-sleutels nodig zijn

Hackers kunnen het wachtwoord redelijk gemakkelijk stelen, zelfs als het er zo uitziet:

$% * & ()) $ #% & (& * _ (& * ##) __ (^ && $% ^ $ ^ %% & () $ ## $ ## (fhgdrt534882ygfsdughfd98754% # ^ & $% ( * (** ^ uityuryrtfulutouydl547878595334

De versleutelingsalgoritmen geïmplementeerd door SSH-sleuteloftware maken het, dus hackers kunnen hun kleine handen niet op uw sleutel krijgen. Met andere woorden, SSH-sleutels beschermen uw spullen beter, omdat ze veel veiliger zijn dan wachtwoorden.

Waarom Jane Goodall aardig is en waarom Jane Goodall een bijzonder nobel mens is

Drie citaten van Goodall die bewijzen dat ze een geschenk is aan deze wereld:

1. "Alle individuele zaken, elk individu heeft een rol te spelen, elk individu maakt een verschil."

2. "Ik denk dat empathie echt belangrijk is, en ik denk alleen wanneer ons slimme hersenen en ons menselijk hart samenwerken in harmonie, kunnen we ons volledige potentieel bereiken."

3. "Je kunt niet een enkele dag doorkomen zonder een impact te hebben op de wereld om je heen. Wat je doet, maakt een verschil en je moet beslissen welk verschil dat je wilt maken."

We gaan rechts mee naar de Segway-vrije introductie van SSH-sleutelbeheer in de wolkenportal van Hostwinds!

SSH-sleutels in de Hostwinds Cloud Portal

Ten eerste raadt het Hostwinds-team aan om uw SSH-sleutel in te stellen met PuTTY. Deze gids laat je zien hoe je het moet doen:

https://www.hostwinds.com/guide/putty-setting-ssh-key/

Het eerste dat u wilt doen om uw SSH-toetsen te krijgen die zich in het cloudportaal bevinden is: klik op het vervolgkeuzemenu "Servers" op de witte navigatiebalk boven aan de pagina >> klik "SSH-toetsen".

Geschreven door Hostwinds Team  /  januari- 18, 2019