Need help? Chat now!

Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Het technologie-effect Uitgelichte afbeelding

Het technologie-effect

door: Allison Montgomery  /  april 15, 2015


Heb je ooit geïnvesteerd in technologische aandelen omdat je zelfverzekerd had, zouden ze goed presteren, ondanks het begrip van die technologie? Doe je binge junkfood tijdens het kijken naar Netflix omdat je zeker, tegen de tijd dat je ziek bent gemaakt door je waardeloze eetgewoonten, er nieuwe technologie zal zijn om de problemen op te lossen die je dieet heeft veroorzaakt? Volgens recent onderzoek van de University of Missouri kunnen deze ogenschijnlijk onschadelijke beslissingen uiteindelijk u uiteindelijk onverwachte problemen veroorzaken.
University of Missouri-onderzoeker Chris Robert zegt dat "Technologie is gevorderd voor zover mensen misschien niet begrijpen hoe een bepaalde technologie werkt, maar ze gaan ervan uit dat het zal werken," betekent dat deze manier van denken kan leiden tot mensen die belangrijke beslissingen kunnen leidenuit de veronderstelling dat de technologie inderdaad zal werken.Robert beweert dat omdat mensen onbewust technologie associëren met succes, het beïnvloedt dingen zoals prognoses van bedrijfsprestaties en financiële beslissingen.Dit is het "technologie-effect" genoemd.
Het onderzoek van de universiteit omvatte drie verschillende studies.De eerste was het meten van deelnemers die onbewust bijbehorende technologie met succes zijn.Ze vroegen een tweede groep om zakelijke beslissingen te nemen op basis van nieuwe technologie waar ze vertrouwd of onbekend waren.Ten slotte hadden ze een derde groep beslissingen over technologie-gerelateerde aandelen.De resultaten waren dat mensen die zwaar investeerden in technologie, ook al waren die specifieke voorraden niet geprojecteerd om beter te doen dan andere beschikbare opties.
Nog meer alarmerend is dat de vooringenomenheid vaker voorkomen wanneer de technologie onbekend is voor een persoon. Roberts suggereert hulp bij het zoeken naar hulp van een expert in die specifieke technologie voordat u belangrijke beslissingen neemt - vooral financiële financiële.
Robert zei: "Mensen zouden opgemerkt moeten zijn dat wanneer ze beslissingen nemen over veel dingen in hun leven, kunnen ze onbewust worden beïnvloed door hoeveel ze denken dat technologie de uitkomst kan beïnvloeden. Dit geloof kan van invloed zijn op hoe regeringen beslissingen nemen over toewijzing van hulpbronnen, hoeBedrijven nemen beslissingen over onderzoek en ontwikkeling, of hoe individuen aankoop- en investeringsbeslissingen doen. "
Niet alleen doen mensen financiële en zakelijke beslissingen op basis van hun vertrouwen in technologie, maar ze doen ook persoonlijke beslissingen zoals het verjuichen van gezond eten, omdat ze afhangen van die technologie zal een manier vinden om ze te genezen. Terwijl medische technologie een lange weg is, is het nooit een gegarandeerd succes.
Robert gelooft dat het cruciaal is voor consumenten en financiële adviseurs, en corporate besluitvormers om op de hoogte te zijn van het technologische effect en de impact ervan op de besluitvorming.
Wees dus slim, doe uw due diligence voordat u belangrijke beslissingen neemt - vooral als deze uw financiën of gezondheid beïnvloeden. Het kan u veel geld en frustratie besparen.

Geschreven door Allison Montgomery  /  april 15, 2015