Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


304 Statuscode: alles wat u moet weten Uitgelichte afbeelding

304 Statuscode: alles wat u moet weten

door:   /  januari- 6, 2024


Wat is 304 niet gewijzigde reactie?

De HTTP 304 Niet gewijzigde statuscode is een omleidingcode die aangeeft dat de gevraagde bron sinds het laatste verzoek niet is gewijzigd.

In eenvoudige bewoordingen vertelt de server de browser dat de pagina/bron die het aanvraagt niet is bijgewerkt/gewijzigd sinds het laatste bezoek van de browser.Dus in plaats van de pagina/bron opnieuw te verzonden en opnieuw te laden, die tijd kost en bandbreedte verbruikt, wordt de browser verteld dat deze de bestaande pagina/bron kan weergeven die is opgeslagen in de cache.

Hoe werkt 304 statuscode?

Voor een server om te reageren met een 304 -statuscode, moet het weten of de bron die is opgeslagen in de cache van de browser dezelfde versie is die in de database is opgeslagen.

Hier is hoe dat werkt:

Caching

Wanneer een browser voor het eerst een webpagina bezoekt, vraagt het om bronnen die zijn opgeslagen door de webserver van de site.

De webserver reageert op het verzoek met een 200 OK HTTP -code en stuurt de bronnen naar de browser.In die reactie opgenomen, binnen de HTTP -header, is een hash -code of ETAG (entiteitstag) - een unieke identificatie, meestal een reeks getallen, die verandert wanneer een website/pagina/bron wordt gewijzigd of bijgewerkt.

Naast het cachen van de webpagina -inhoud, registreert de browser ook de tijd/datum van haar verzoek.

Voorwaardelijk verzoek

Bij het opnieuw bezoeken van dezelfde webpagina, initieert de browser een voorwaardelijk HTTP -verzoek, waarbij de webserver wordt verteld dat alleen onder bepaalde voorwaarden de webpagina -bronnen uit de serverdatabase moet verzamelen en deze voor de browser moet sturen om te downloaden.

Er zijn twee eenvoudige HTTP -headers die worden gebruikt voor voorwaardelijke aanvragen, die elk informatie bevatten over de versie van de webpagina die momenteel in de cache van de browser is opgeslagen:

"If-Modified-Since" bevat de datum/tijd dat de browser voor het laatst om de webpagina heeft gevraagd.

"If-None-Match" bevat de ETAG (hash-code).

Serverreactie

De webserver neemt het voorwaardelijke verzoek aan en vergelijkt de HTTP -headerinformatie met de informatie in de database, waardoor 200 OK of 304 niet gewijzigde status wordt geretourneerd.

Wanneer "IF-gemodificeerde-in-since" wordt gevonden in de HTTP-header, vergelijkt de webserver de datum/tijd dat de webpagina is bijgewerkt op het einde van de datum/tijd dat deze door de browser werd gecacheerd.

Wanneer "If-None-Match" wordt gevonden in de HTTP-header, zal de webserver zien of de ETAG van de webpagina in de database overeenkomt met de ETAG van de cache-versie van de browser van de webpagina.

Wanneer beide headers worden gebruikt voor verificatie, heeft "If-None-Match" voorrang op "If-Modified-Sain".

Als de webserverinformatie overeenkomt met de headerinformatie, reageert de webserver met een 304 niet gewijzigde HTTP -code en vertelt de browser om de cache -versie van de webpagina te tonen.Als de informatie niet overeenkomt, zal de server de bijgewerkte webpagina ophalen en deze naar de browser sturen waar deze wordt gedownload en in de cache wordt opgeslagen voor een toekomstig voorwaardelijk HTTP -verzoek.

Is 304 Response Code belangrijk?

De waarde van de 304 http -code hangt echt af van de grootte van de website.

Voor grote websites (tienduizenden pagina's) kan de 304 -responscode het gebruik van het bandbreedte helpen verminderen en de sitesnelheid voor betere gebruikerservaring verhogen.Het kan ook helpen met SEO door het kruipbudget vrij te maken en mogelijk snellere indexering mogelijk te maken - zoekmachines rekelen meestal geen pagina's die ze kennen niet zijn gewijzigd, waardoor ze nieuwe en/of bijgewerkte pagina's sneller kunnen vinden en kunnen kruipen.

Kleinere sites kunnen ook profiteren van de caching -bekwaamheden van de 304 HTTP -code, maar de voordelen zijn behoorlijk te verwaarlozen.

Dat gezegd hebbende, kleine sites kunnen overmatige hoeveelheden verkeer ervaren, waardoor de bandbreedte snel wordt verbruikt, in welk geval de 304 -code potentieel voordelig kan zijn.Er zijn echter veel betere manieren om een dergelijk probleem te verminderen.

Is HTTP 304 Statuscode slecht?

De 304 -statuscode is een geweldige aanwinst voor het optimaliseren van webprestaties en het opslaan van bandbreedte door het vermijden van overbodige gegevensoverdrachten.

Er zijn sommigen die het vergelijken met een foutcode (4xx of 5xx) maar dat is het niet.Het is een omleidingscode die door browsers (clients) en servers wordt gebruikt om een actie uit te voeren en uit te voeren.

Dat gezegd hebbende, er kunnen situaties zijn waarin communicatie tussen client en server wordt onderbroken of gebroken.Laten we dit probleem een verouderde 304 noemen.

Kant van de cliënt

Als een gebruiker voortdurend een 304 niet -gewijzigde statuscode tegenkomt van een site die hij vaak bezoeken, kan dit een probleem met de browser aangeven omdat hij niet in staat is om het voorwaardelijke HTTP -verzoek goed uit te voeren en de bijgewerkte inhoud te downloaden.

Dit probleem komt meestal voort uit externe bronnen die zijn aangesloten op de browser, zoals beschadigde bestanden in browsergebaseerde applicaties, beschadigde bestanden in recent gedownloade software en virussen of malware.

Elk van deze bronnen kan de cache van de browser corrumperen en/of beïnvloeden hoe de browser communiceert met de webserver.

Serverzijde

Een oud 304 kan te wijten zijn aan een probleem met de omleidingsinstellingen van de webserver.

Redirect -instellingen zijn richtlijnen gevonden in het .htaccess -bestandssysteem dat de 3xx -statuscodes gebruikt om te bepalen hoe webverkeer wordt geleid of omgeleid op een site.

Onjuist geconfigureerde 304 statuscoderichtlijnen kunnen leiden tot mode -content levering, inefficiënt gebruik van serverbronnen of zelfs browsercompatibiliteitsproblemen.

5 manieren om een Stale 304 -statuscode op te lossen

Gelukkig zijn er acties die kunnen worden ondernomen om op te lossen of zelfs ronduit een verouderde 304 te vermijden.

Wis de browsercache

De meest voorkomende en effectieve methode is het verwijderen van alle browsegeschiedenis, cookies en andere cache -gegevens.

Alle eerder opgeslagen webpagina's worden verwijderd en websites slaan geen browsergegevens meer op.Wanneer een gebruiker een site bezoekt, is het alsof hij voor het eerst bezoekt en nu een nieuw exemplaar van de site hebben.

Doorspoel DNS -cache

DNS Cache werkt op dezelfde manier om gegevens op te slaan zoals browsercache, maar op het besturingssysteem.Ook bevat het browsegegevens, samen met IP -adressen, hostnamen en resource records.

Met de extra opgeslagen gegevens kunnen webpagina's sneller laden, omdat de browser niet het hele systeemproces van domeinnamen hoeft te doorstaan.

En net als het wissen van browserscache, reset DNS -cache in feite de ervaring van het web surfen, waardoor gebruikers (browsers) nieuwe catable content kunnen verzamelen.

Scan op virussen en malware

Browsers die zijn geïnfecteerd met malware of virussen corrupte browsercachebestanden en interrupt communicatie met webservers.

Het uitvoeren van een scan voor virussen en malware kan de dreiging helpen identificeren en verwijderen, waardoor de browser de normale bewerkingen kan hervatten.

Schakel browservertensies uit/verwijder

We houden allemaal van een goede browserverlenging, maar sommige extensies kunnen beschadigde bestanden bevatten die zich een weg banen in de cache van de browser en beïnvloeden hoe de HTTP -headers communiceren met die van de webserver.

Het bekijken van extensies en het uitschakelen of verwijderen van één voor één kan helpen de dader te bepalen.

Bekijk .Htaccess Redirect -instructies

Aan de serverzijde hebben we het .htaccess. Dit is een serverconfiguratiebestand dat het gedrag van een website op mapniveau regelt, inclusief hoe 304 statuscodes te verwerken zijn.

Het bekijken van de omleidingsinstructies in het bestand kan een probleem weergeven met hoe de webserver 304 statuscodes communiceert met browsers.

Gevolgtrekking

De HTTP 304 NIET MOTIFICEERDE STATUS -code is ontworpen om de communicatie tussen klanten (browsers) en servers te stroomlijnen, en bij het correct werken helpt bij het optimaliseren van de webprestaties en het opslaan van bandbreedte.

Indien niet correct geconfigureerd of gecorrumpeerd door externe krachten, kan de 304 -status een groot probleem met de inhoud creëren, die de gebruikerservaring en de ranglijst van zoekmachines beïnvloedt.

Aan het einde van de dag hebben we een aantal oplossingen die kunnen helpen op te lossen of hopelijk de negatieve effecten van de 304 -statuscode te vermijden.

Vergeet niet dat de statuscode HTTP 304 geen fout is.

Gelukkige hosting!

Geschreven door Hostwinds  /  januari- 6, 2024