Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


307 Tijdelijke omleiding: wat het is en wanneer/hoe het te gebruiken Uitgelichte afbeelding

307 Tijdelijke omleiding: wat het is en wanneer/hoe het te gebruiken

door: Hostwinds Team  /  maart 29, 2024


Wat is een 307 -statuscode?

De 307 tijdelijke omleiding is een HTTP -reactiestatuscode die aangeeft dat de gevraagde bron (bijv. Webpagina) tijdelijk is omgeleid naar een andere URL.In tegenstelling tot soortgelijke tijdelijke omleidingsstatuscodes, zoals 302 (gevonden) of 303 (zie andere), wordt echter de client (bijv. Webbrowser) verteld om dezelfde HTTP -aanvraagmethode voor de nieuwe URL te blijven gebruiken als voor het oorspronkelijke verzoek.

Simpel gezegd, wanneer een server een 307 -statuscode verzendt als reactie op het verzoek van een browser, betekent dit dat de gevraagde bron tijdelijk naar een andere URL is verplaatst.De browser moet de omleiding volgen en dezelfde HTTP -aanvraagmethode gebruiken (zoals GET of POST) die deze voor de originele URL gebruikt bij toegang tot de nieuwe.

Wanneer moet u de 307 -statuscode gebruiken

Er zijn een aantal redenen waarom een server zou willen dat de client (browser) dezelfde aanvraagmethode blijft gebruiken wanneer hij wordt omgeleid naar een nieuwe URL, waarvan de meeste draait om beveiliging en het handhaven van een consistente gebruikerservaring.

Hier zijn enkele scenario's waarbij de 307 -statuscode effectief kan worden gebruikt:

Authenticatie en authorisatie: Wanneer een client een verzoek verzendt naar een bron die authenticatie of autorisatie vereist, kan de server reageren met een 307 -statuscode samen met de URL van de inlog- of autorisatiepagina.Dit zorgt ervoor dat de client het oorspronkelijke verzoek (bijv. Post) opnieuw indient na succesvolle authenticatie zonder de methode te wijzigen.

Formulierinzendingen: In webtoepassingen waar het inzendingen van formulier bij betrokken zijn, zoals e-commerce Bekijkprocessen of online enquêtes, als het nodig is om de gebruiker tijdelijk om te leiden (bijvoorbeeld vanwege de verval van sessie of validatiefouten), kan een 307 -statuscode worden gebruikt om de integriteit van de formulierafzendingsmethode te handhaven.

Tijdelijk onderhoud van de site of downtime: Tijdens tijdelijk onderhoud of downtime van een website moeten servers mogelijk inkomende verzoeken omleiden naar een tijdelijke pagina.Door een 307 -statuscode te gebruiken, zorgt de server ervoor dat de client de omleiding volgt zonder de HTTP -methode te wijzigen, waardoor een naadloze overgang terug naar de oorspronkelijke bron mogelijk is zodra het onderhoud is voltooid.

Wijzigingen in de locatie van de resource -locatie: Als een bron tijdelijk is verplaatst naar een andere locatie op de server of een andere server, maar naar verwachting in de toekomst terugkeert naar de oorspronkelijke locatie, kan een 307 -statuscode worden gebruikt om clients te informeren over de tijdelijke verhuizing met behoud van het behoud van hetOriginele aanvraagmethode.

Wanneer u niet kunt gebruiken om 307 omleidingen te gebruiken

Hoewel 307 statuscodes kunnen helpen bij het handhaven van de gebruikerservaring van de beveiliging en de uitkering, is het zeker geen catch-all-responscode die op uw hele site moet worden gebruikt.In feite, als het niet in het juiste scenario wordt gebruikt, kunnen 307 omleidingen een negatieve invloed hebben op de sitefunctie en gebruikerservaring.

Hier zijn een paar voorbeelden van wanneer een omleiding van 307 moet worden vermeden:

Permanente URL -wijzigingen: Zoekmachines interpreteren 307 omleidingen als tijdelijk, dus als u van plan bent om de omleiding op lange termijn effecten op te hebben SEO, zoals het doorgeven van link -eigen vermogen aan de nieuwe URL, een 307 -omleiding zou dat kunnen belemmeren.

301 Redirect is de enige statuscode die moet worden gebruikt wanneer de bedoeling is om de ene URL permanent naar de andere te verplaatsen.

Site-brede omleidingen: Het gebruik van 307 statuscodes voor site-brede of bulk-omleidingen kan de serverprestaties beïnvloeden, vooral voor sites met veel verkeer.Het verwerken van een groot aantal tijdelijke omleidingen kan de bronnen van de server versterken en de responstijden van de site vertragen, uiteindelijk het kwetsen van SEO en gebruikerservaring.

Websites die kunnen profiteren van het gebruik van 307 omleiding

Hoewel de meeste websites om de een of andere reden de 307 -statuscode kunnen gebruiken, zijn er maar weinig die opvallen:

E-commerceplatforms: Websites met winkelwagentjes, kassa -processen en gebruikersaccounts kunnen profiteren van 307 omleidingen tijdens authenticatie, betalingsverwerking of tijdelijk onderhoud.

Web applicaties: Sites die online services, productiviteitstools of samenwerkingsplatforms aanbieden, kunnen 307 omleidingen gebruiken om gebruikerssessies te handhaven, formulierinzendingen te behouden of tijdelijke verplaatsing van bronnen af te handelen.

Lidmaatschap of abonnementsdiensten: Websites die gebruikersauthenticatie of autorisatie vereisen, zoals lidmaatschapssites, op abonnement gebaseerde platforms of contentbeheersystemen, kunnen 307 omleidingen gebruiken om gebruikerssessies te beheren en naadloze toegang tot beschermde bronnen te garanderen.

Online formulieren en enquêtes: Websites hosten formulieren of enquêtes die vereisen dat gebruikersinvoer en -inzending 307 omleidingen kunnen gebruiken om validatiefouten, authenticatievereisten of tijdelijke onderbrekingen te verwerken met behoud van gegevens door de gebruiker ingediend.

Sociale mediaplatforms: Platforms met door gebruikers gegenereerde inhoud, berichtenfuncties of interactieve elementen kunnen profiteren van 307 omleidingen om de sessiecontext te handhaven, tijdelijke resource-wijzigingen af te handelen of authenticatieprocessen te beheren zonder gebruikerservaring te verstoren.

307 Tijdelijke omleiding versus 307 Interne omleiding

De term "307 interne redirect" verschijnt als een ander type 307 -omleiding, specifiek gebonden aan het proces van het regisseren van browsers van de HTTP -versie van een site naar de HTTPS -versie.

Hoewel browsers zoals Chrome de omleiding van HTTP naar HTTPS kunnen rapporteren als een "307 interne omleiding", bestaat de voorgestelde actie gewoon niet.

De term "interne omleiding" verwijst meestal naar een server-side proces waar een web Server intern wordt een verzoek omgeleid naar een andere bron of locatie binnen dezelfde server, zonder dat de client (browser) op de hoogte is van de omleiding.Dit concept is echter niet specifiek gebonden aan de 307 -statuscode;Het kan van toepassing zijn op verschillende HTTP -statuscodes, waaronder 307.

Simpel gezegd, "307 tijdelijke omleiding" en "307 interne omleiding" verwijzen naar hetzelfde, maar ze worden niet geassocieerd met het omleiden van HTTP naar HTTPS.

Redirects van HTTP naar HTTPS worden meestal geïmplementeerd met behulp van statuscodes zoals 301 (permanent verplaatst) of 302 (gevonden), waar nodig.

301 Redirect is de standaardstatuscode die wordt gebruikt om HTTP -verkeer permanent door te leiden naar HTTPS.

Verschil tussen 302, 303 en 307 omleidingen

302, 303 en 307 zijn de drie soorten tijdelijke omleidingen binnen het 3xx -statuscodebereik, waarbij elk een afzonderlijke functie uitvoeren bij het verwerken van GET en POST HTTP -aanvragen van de client (browser).

Deze sectie zal zich richten op hoe een typische klant zou reageren op elk type tijdelijke omleidingsrespons, met name na aanvankelijk een postverzoek.

get-post-request-temporary-redirect-process.webp
Wat is een GET -verzoek?

Een GET -aanvraag wordt door browsers gebruikt om een webpagina aan te vragen/op te halen bij een webserver.Of een gebruiker nu een webpagina wil bezoeken, via een link klik of een URL in de adresbalk invoeren, de browser stuurt een GET -verzoek naar de webserver en vraagt hem om de opgegeven webpagina te verstrekken.

Wat is een postverzoek?

Een postverzoek treedt op wanneer de gebruiker interactie heeft met een webpagina door gegevens in te dienen, zoals een formulierinzending of bestandsupload, naar de webserver.Deze gegevens worden vervolgens verwerkt of opgeslagen door de server, waardoor de webpagina een specifieke actie kan uitvoeren op basis van de invoer van de gebruiker.

302 omleidend

Wanneer een client (browser) een 302 -reactie van een webserver tegenkomt, volgt het een GET -verzoek om toegang te krijgen tot de nieuwe URL die door de server wordt verstrekt.Dit zal gebeuren, ongeacht of het oorspronkelijke verzoek van de klant was gekregen of post.

Dit kan problemen veroorzaken als de klant oorspronkelijk een postverzoek zou sturen.

Als een gebruiker bijvoorbeeld informatie indient, zoals een aankoopformulier, met behulp van een postverzoek en de server reageert met een 302 -omleiding, verzendt de browser automatisch een GET -verzoek.Als gevolg hiervan kan de informatie van het oorspronkelijke postverzoek de server niet bereiken voor verwerking.

303 REIDIG

Een 303 omleidingsfuncties op dezelfde manier als een 302 -omleiding door de client ertoe te brengen de methode op te volgen, ongeacht de oorspronkelijke aanvraagmethode.

Als het oorspronkelijke verzoek echter een postverzoek is, vereist een 303-omleidingsrespons dat de client de gebruiker aanspoort om het vervolgaanvraagverzoek te bevestigen voordat u het naar de server verzendt.

Ook zoals 302 omleidingen, met behulp van 303 omleidingen voor webpagina's voor het verzenden van gegevens (bijvoorbeeld formuliervullingen en bestandsuploads) kan leiden tot gefragmenteerde of verloren gegevens.

307 omleiding

In tegenstelling tot 302 en 303 omleidingen, behouden 307 omleidingen de oorspronkelijke aanvraagmethode (get of post) na omleiding.Simpel gezegd, een postverzoek blijft als postverzoek en een GET -verzoek blijft als een GET -verzoek na omleiding.

Dit maakt 307 omleidingen de beste keuze voor het indienen van gegevens bij webservers, omdat het zorgt voor zowel de veilige overdracht als de nauwkeurige levering van informatie van client naar server.

4 manieren om 307 omleiding te implementeren

Er zijn verschillende methoden voor het implementeren van een 307 -omleiding naar uw site.Degene die het beste voor u werkt, hangt af van uw comfortniveau met codering en of u een CMS (WordPress, Drupal, Joomla, enz.) Hangt.

Ongeacht de methode die u kiest, zorg ervoor dat u eerst een back -up van uw site maakt, of op zijn minst het bestand waaraan u werkt.We kunnen de Het belang van gegevensback -up, vooral bij het werken in het .htaccess -bestand.

Met .htaccess -bestand

1. Toegang tot het .htaccess -bestand in de hoofdmap van uw website.

2. Voeg de volgende regel toe aan het .htaccess -bestand:

Redirect 307 /old-page.html http://example.com/new-page.html

3. Vervang /old-pagina.html door de oude URL en http://example.com/new-page.html door de nieuwe URL.

4. Sla de wijzigingen op in het .htaccess -bestand en test de omleiding.

Met behulp van server-side scripting (PHP)

1. Maak een nieuw PHP -bestand (bijv. Redirect.php) op uw server.

2. Voeg de volgende PHP -code toe aan het bestand:

<?php

header("HTTP/1.1 307 Temporary Redirect");

header("Location: http://example.com/new-page.html");

exit();

?>

3. Vervang http://example.com/newpage.html door de URL waarnaar u wilt omleiden.

4. Sla het bestand op en upload het naar uw server.

5. Toegang tot het bestand in uw browser om ervoor te zorgen dat de omleiding werkt.

Serverconfiguratie gebruiken (Apache virtuele host)

1. Toegang tot het configuratiebestand van uw server (bijvoorbeeld httpd.conf of apache2.conf).

2. Voeg de volgende regels toe binnen het juiste <virtualHost> of <Directory> -blok:

Redirect 307 /old-page.html http://example.com/new-page.html

3. Sla de wijzigingen in het configuratiebestand op en start de Apache -server opnieuw om de wijzigingen toe te passen.

4. Test de omleiding door toegang te krijgen tot de oude URL in uw browser.

Plug -ins gebruiken

Voor sites die een CMS (content management -systeem) gebruiken, zoals WordPress of Weebly, is het implementeren van 307 omleidingen net zo eenvoudig als het doen via een plug -in.

Zoek een plug -in die u leuk vindt, download deze en volg eenvoudig de instructies voor het implementeren van de 307 -omleiding.

Geschreven door Hostwinds Team  /  maart 29, 2024