Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


404 Fout: oorzaken en fixes Uitgelichte afbeelding

404 Fout: oorzaken en fixes

door: Hostwinds Team  /  februari 16, 2024


Wat is een 404 -fout?

De 404 -fout is een HTTP -statuscode -reactie van de webserver die de browser vertelt dat de URL of webpagina die het aanvraagt niet kan worden gevonden.

Het foutbericht dat in de browser wordt weergegeven, kan variëren, afhankelijk van hoe de server is geconfigureerd om te reageren met 404 foutmeldingen.

De meest voorkomende berichten zien er zo uit:

  • 404 pagina niet gevonden
  • Http 404 niet gevonden
  • De URL van de aanvraagpagina kon niet worden gevonden
  • Deze pagina is verplaatst of verwijderd

Wat is een zachte 404 -fout?

Er treedt een zachte 404 -fout op wanneer een webserver reageert op het webpagina -verzoek van een browser met een HTTP -statuscode van "200 OK", wat aangeeft dat de pagina is gevonden, maar zoekmachines denken dat de pagina lijkt op een typische 404 -foutpagina of de pagina nietvoldoen aan de normen van relevante en nuttige inhoud.

Met andere woorden, de server zegt dat de pagina bestaat, maar de zoekmachine vindt het niet als een echte pagina moet tellen.

Zachte 404s maken geen deel uit van de standaardlijst met HTTP -statuscodes;In plaats daarvan zijn ze een identificatie die zoekmachines gebruiken om webpagina's te taggen en te beslissen of die pagina's al dan niet in de SERP moeten worden getoond (pagina met zoekmachines).

Wat een 404 -fout veroorzaakt

404 fouten zijn enkele van de meest voorkomende fouten om over te komen en zijn over het algemeen geen grote zorg voor alarm.Het kan echter een probleem met de webserver aangeven.

Hier zijn enkele voorbeelden van wat een 404 -fout kan veroorzaken:

Verkeerde url: De gevraagde URL had onjuist kunnen worden geschreven of verkeerd in de browser kunnen worden geschreven.Het had ook onjuist kunnen zijn gekoppeld.

Webpagina verplaatst of verwijderd: Websites werken hun vaak bij URL -structuur en/of revisie -site -inhoud.Soms weerspiegelen interne links of inkomende (derdenpartijen) links die updates niet.

Verkeerd geconfigureerde server: De server die de website host, kan een onjuiste bestandsrechten hebben of het .htaccess -bestand is verkeerd geconfigureerd.

Verkeerd geconfigureerde DNS: Het domeinnaamsysteem (DNS) kan naar het verkeerde IP -adres wijzen.

Inhoud van dun/lage kwaliteit: Specifiek voor een zachte 404, kan inhoud die niet veel waarde biedt, ertoe leiden dat een pagina wordt gemarkeerd door zoekmachines.

Hoe u 404 fouten op uw site kunt vinden

Er zijn verschillende manieren waarop u 404 fouten op uw website kunt identificeren:

Handmatige controle: Trek uw sitemap op en bezoek elke link op uw website.Hoewel het waarschijnlijk de meest eenvoudige methoden is, is het absoluut niet de meest efficiënte, vooral als uw site duizenden URL's bevat.

Dead Link Checker: Gratis te gebruiken voor maximaal 2.000 links, Dode link checker is een snelle en gemakkelijke manier om zowel interne als externe 404 fouten op uw site te vinden.

Google Search Console (GSC): GSC Biedt zoekprestatiesrapporten voor websites.Onder die rapporten is een indexeringsrapport dat de "Hard" en "Soft" 404 -foutlinks van een site weergeeft.Merk op dat u, om de rapporten te gebruiken, GSC voor uw site moet instellen - iets dat we ten zeerste aanbevelen.

Hoe u 404 fouten kunt repareren

Hoewel het tegenkomen van een 404 -fout minder dan ideaal is, is het vinden en oplossen van het probleem van zowel de client- als de serverzijde vrij eenvoudig.

Controleer de URL: Vaker wel dan niet, is de URL verkeerd getypeerd of misverteerd.Bekijk de woorden evenals de streepjes (-) en schuine streepjes (/).

Controleer de browser: Het kan zijn dat u toegang hebt tot de URL met het ene apparaat (telefoon), maar de 404 verschijnt op een ander (laptop).Dit kan een probleem met de browser aangeven.Probeer elk van de volgende één voor één:

  • Wis de browsercache: Browsers slaan vaak eerdere versies op van een eerder bezochte website voor snellere toegang.De browser probeert misschien die oude versie van de pagina te gebruiken, die een 404 kan tonen.
  • RESTART/UPDATE BROWSER: De browser kan verouderd zijn of een beetje buggy.Controleer op updates, sluit vervolgens alles uit en start de browser opnieuw.
  • Gebruik Incognito -venster: Browserextensies kunnen een 404 -fout veroorzaken.Het gebruik van het privé/incognito -venster schakelt uitbreidingen uit.

Implementeer 301 omleidingen: Wanneer een webpagina wordt verplaatst naar een andere URL of van de server wordt verwijderd, is de originele URL nog steeds op internet via browsercache, backlinks van derden en zelfs interne links.Het omleiden van de originele URL naar het nieuwe huis van de inhoud of een stuk gerelateerde inhoud wordt altijd aanbevolen.

Controleer bestandsmachtigingen: Soms zijn bestandsmachtigingen voor een webpagina beperkt en kunnen bepaalde activa op die pagina mogelijk niet laden, waardoor een 404 wordt geactiveerd. Bekijk uw bestandsmachtigingen om ervoor te zorgen dat de bestanden waar een pagina toegang toe moet kunnen zijn.

Controleer .htaccess -bestand: Het .htaccess -bestand heeft mogelijk een verkeerd geconfigureerde herschrijfregels, verwijzend naar ontbrekende bestanden of bevatten richtlijnen die in strijd zijn met anderen op de server.Bekijk en test zorgvuldig de inhoud van het .htaccess -bestand.

Controleer DNS -instellingen: Als u bent verhuisd naar een nieuwe webhostingprovider of domeinnaam, uw DNS -naamservers Zou kunnen wijzen op het verkeerde (oude) IP -adres.Bekijk uw DNS -instellingen om ervoor te zorgen dat alles wijst waar het zou moeten zijn.

Bekijk pagina -inhoud: Een webpagina biedt mogelijk niet voldoende context voor zoekmachines om de intentie ervan te begrijpen.Kijk hoe u de inhoud kunt verbeteren om deze duidelijker en gebruiksvriendelijker te maken.

404 Fout's impact op websites

Meerdere 404 fouten, vooral op pagina's die ze niet zouden moeten hebben, kunnen indirect invloed hebben op de ranglijsten van een site.

Hier zijn enkele problemen 404 fouten dragen bij aan:

Gebruikerservaring: Wanneer gebruikers 404 fouten tegenkomen tijdens het navigeren op een website, kan dit leiden tot frustratie en een negatieve indruk van de site.Slechte gebruikerservaring kan ertoe leiden dat gebruikers de site verlaten, wat leidt tot hogere bouncepercentages en mogelijk lagere engagementstatistieken, die indirect invloed kunnen hebben op de ranglijst van zoekmachines.

Kruipenbaarheid: Zoekmotorcrawlers vertrouwen op links om inhoud op websites te ontdekken en te indexeren.Als belangrijke pagina's op een website 404 fouten retourneren, kan dit voorkomen dat zoekmachines die pagina's toegang hebben en indexeren.Dit kan ertoe leiden dat de inhoud niet wordt opgenomen in de resultaten van zoekmachines, wat de zichtbaarheid van de website en mogelijk zijn ranglijst beïnvloedt.

Link Equity Loss: Wanneer een pagina een 404 -fout retourneert, verliezen alle inkomende links die naar die pagina wijzen hun waarde (link -eigen vermogen) omdat de pagina niet meer bestaat.Dit verlies van link -eigen vermogen kan van invloed zijn op de algehele autoriteit en het rangorde potentieel van de website, vooral als de ontbrekende pagina waardevolle inkomende links had.

Interne linkstructuur: 404 Fouten verstoren de interne linkstructuur van een website, die de stroom van link -eigen vermogen en autoriteit op de hele site beïnvloeden.Dit kan van invloed zijn op het vermogen van zoekmachines om de hiërarchie van de website en de relevantie van haar pagina's te begrijpen.

Pas uw 404 -foutpagina aan

Het aanpassen van een 404 -foutpagina met verschillende elementen kan een potentieel negatieve ervaring omzetten in een betrokken ervaring.

Hier zijn enkele dingen die u misschien wilt overwegen, inclusief op uw aangepaste 404 -foutpagina:

Verontschuldigingsbericht: Excuses uiten voor het ongemak en het erkennen van de fout kan een lange weg gaan.

Uitleg: In het kort uitleggen waarom de gebruiker de 404 -foutpagina heeft bereikt (bijv. Mistyped URL of pagina bestaat niet meer).

Zoekbalk: Neem een zoekbalk op waarmee gebruikers naar de gewenste inhoud kunnen zoeken.

Navigatielinks: Geef links naar populaire pagina's, startpagina of relevante secties van de website.

Contactgegevens: Bied contactgegevens aan of een link naar klantenondersteuning voor verdere hulp.

Humor: Voeg een vleugje humor of humor toe om de stemming te verlichten en gebruikers te betrekken.

Aangepaste afbeeldingen: Neem aangepaste illustraties, afbeeldingen of animaties op om de pagina visueel aantrekkelijk te maken.

Promoties of aanbiedingen: Showcase promoties, kortingen of aanbevolen inhoud om verdere verkenning aan te moedigen.

Interactieve elementen: Voeg interactieve elementen toe zoals quizzen, peilingen of games om gebruikers te betrekken.

Direct opties: Bied opties voor gebruikers om terug te navigeren naar de vorige pagina of alternatieve paden te kiezen.

Gerelateerde inhoud: Links weergeven naar gerelateerde of aanbevolen inhoud op basis van de interesses van de gebruiker.

Wees niet bang voor de 404 -fout

404 fouten zijn niet inherent schadelijk voor een website.Technisch gezien kan een website een oneindig aantal van 404 fouten hebben.

De occasionele dode link is een natuurlijk onderdeel van de internet -browse -ervaring en zoekmachines hebben duidelijk gemaakt dat 404 fouten niet worden gebruikt als een directe rangorde.

Dat gezegd hebbende, ze moeten niet over het hoofd worden gezien, omdat meerdere/onjuiste 404's onbedoeld kunnen beïnvloeden van de zoekranglijst van een website.

Verbeter de ervaring van een gebruiker met een aangepaste foutpagina, maak goede inhoud voor zoekmachines, blijf op de hoogte van de gezondheid van de site en 404 fouten moeten de minste van uw problemen zijn.

Geschreven door Hostwinds Team  /  februari 16, 2024