Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Wat is een DDOS -aanval?Risico's, preventie, mitigatie Uitgelichte afbeelding

Wat is een DDOS -aanval?Risico's, preventie, mitigatie

door: Hostwinds Team  /  mei 31, 2023


In het digitale tijdperk van vandaag zijn websites kritische componenten van bedrijven geworden, die als hun online aanwezigheid dienen en vaak inkomsten stimuleren.Websites zijn echter ook kwetsbaar voor verschillende cyberdreigingen, waaronder gedistribueerde ontkenning van service (DDOS) aanvallen, die ernstige gevolgen kunnen hebben.

DDOS -aanvallen zijn een van de meest voorkomende en schadelijke soorten aanvallen die websites en online services kunnen verstoren.In dit artikel zullen we ons verdiepen in de wereld van DDoS -aanvallen, enkele van verschillende soorten aanvallen begrijpen, hoe hackers ze uitvoeren en best practices verkennen voor het beschermen van uw webhosting tegen deze aanvallen.

Wat is een DDOS -aanval?

Een DDoS -aanval (gedistribueerde weigering van service) is een type cyberaanval met behulp van botnets die gericht zijn op het verstoren van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van een website of online service door deze te overspoelen met een overmatige hoeveelheid verkeer of verzoeken, waardoor het overweldigd wordt en niet kan reageren op legitieme verzoeken van echte gebruikers.

Wat is een botnet?

Botnets zijn netwerken van geïnfecteerde computers, ook bekend als "zombies" of "bots", die worden bestuurd door de aanvaller.Deze computers zijn meestal geïnfecteerd met malware via methoden zoals phishing-e-mails, drive-by downloads of het benutten van software-kwetsbaarheden om verschillende soorten aanvallen uit te voeren op gerichte systemen.

Soorten DDoS -aanvallen

DDoS-aanvallen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdtypen: volumetrische, protocol- en applicatielaagse aanvallen.

Volumetrische aanvallen

Deze aanvallen overweldigen de doelwebsite met een enorme hoeveelheid verkeer, waardoor deze niet beschikbaar is voor legitieme gebruikers.

Dit type aanval wordt gekenmerkt door een enorme hoeveelheid gegevens die de servers van de website overspoelt, alle beschikbare bronnen consumeert en de website ontoegankelijk maakt.

Voorbeeld van een volumetrische aanval:

  • DNS -versterking: Open DNS -resolvers benutten om een doelwit te overspoelen met DNS -responsverkeer

Protocolaanvallen

Protocolaanvallen verbruiken serverbronnen door zich te richten op de kwetsbaarheden in de netwerkprotocollen, zoals TCP/IP of DNS, om de normale werking van de website te verstoren.

Deze aanvallen maken gebruik van de zwakke punten in de protocollen, waardoor de website vertragen of niet beschikbaar zijn.

Voorbeeld van een protocolaanval:

  • SYN -overstroming: Het gebruik van het TCP -handdrukproces door een stroom van TCP -synpakketten te verzenden, waardoor de middelen van het doelwit worden uitgeput.

Aanvallen van applicatielayer

Application-Layer-aanvallen zijn specifiek gericht op de applicatielaag van de website, gericht op het uitputten van de serverbronnen en de functionaliteit van de website verstoren.

Deze aanvallen bootsen vaak legitieme verzoeken na, waardoor ze moeilijk te detecteren en te beperken zijn.

Voorbeeld van een aanval van applicatielayer:

  • Http of https overstroming: Overweldigende webservers of applicaties door een enorm aantal HTTP -aanvragen te verzenden.

Hoe DDoS -aanvallen te voorkomen

Het voorkomen van DDoS-aanvallen vereist een meerlagige aanpak waarbij verschillende technieken worden geïmplementeerd, waaronder:

Firewalls implementeren

Firewalls fungeren als een barrière tussen de server van de website en het internet, filteren potentieel kwaadaardig verkeer uit en laat alleen legitiem verkeer door te gaan.

Het configureren van firewalls om bekende aanvalsbronnen te blokkeren en het opzetten van regels om inkomend verkeer te beperken, kan DDOS -aanvallen helpen voorkomen.

Load Balancers

Laad Balancers Verdeel inkomend verkeer over meerdere servers, waardoor een server wordt voorkomen dat een server wordt overweldigd door verkeer.

Dit helpt om de beschikbaarheid en prestaties van de website te handhaven, zelfs onder zware verkeerslasten.

Intrusion Detection Systems (IDS)

ID's kunnen verdachte of kwaadwillende activiteiten op het netwerk detecteren en waarschuwen, waardoor DDOS-aanvallen in realtime DDoS-aanvallen kunnen identificeren en blokkeren.

ID's kunnen worden geconfigureerd om patronen van DDoS -aanvallen te detecteren, zoals grote volumes van inkomende verzoeken van een enkele bron, en de nodige acties ondernemen om de aanval te verminderen.

Het verzachten van DDoS -aanvallen

Naast preventietechnieken zijn er verschillende mitigatietechnieken die kunnen worden gebruikt om de impact van een DDOS -aanval te minimaliseren, waaronder:

Verkeersfiltering

Verkeersfiltering omvat het analyseren van inkomend verkeer en het filteren van potentieel kwaadaardig verkeer op basis van vooraf gedefinieerde regels.

Dit kan worden gedaan op netwerkniveau of op de toepassingslaag om verkeer te blokkeren of te beperken van bekende aanvalsbronnen of verdachte IP -adressen.

Tarief beperkend

Rentebeperking omvat het vaststellen van limieten voor de snelheid waarmee aanvragen worden geaccepteerd vanuit een enkel IP -adres of een specifiek bereik van IP -adressen.

Dit kan helpen om de server te overweldigen met een overmatig aantal verzoeken van een enkele bron, wat een veel voorkomende tactiek is die wordt gebruikt bij DDoS -aanvallen.

Cloud-gebaseerde bescherming

Het gebruik van cloudgebaseerde beveiligingsservices kan helpen bij het verminderen van DDOS-aanvallen door verkeer in de cloud te filteren voordat het de servers van de website bereikt.

Cloud-gebaseerde beveiligingsdiensten hebben de schaalbaarheid en bronnen om grootschalige aanvallen aan te kunnen en kan helpen de beschikbaarheid van de website te waarborgen, zelfs onder zware verkeerslasten.

Incidentresponsplan

Het hebben van een goed gedefinieerd incidentresponsplan kan organisaties helpen om effectief te reageren op DDOS-aanvallen.

Dit plan moet de stappen schetsen die moeten worden genomen tijdens een aanval, inclusief communicatieprotocollen, rollen en verantwoordelijkheden van teamleden, en procedures voor het verminderen van de aanval en het herstellen van de normale operaties.

Regelmatige monitoring en update

Continue monitoring van het verkeer, de serverlogboeken en netwerkactiviteit van de website kan helpen bij het detecteren en identificeren van potentiële DDOS -aanvallen in het begin.

Het is essentieel om alle software, inclusief firewalls, load balancers en andere beveiligingsmaatregelen, up -to -date te houden met de nieuwste patches en updates om te beschermen tegen bekende kwetsbaarheden die hackers kunnen benutten.

Blijf waakzaam, wees voorbereid, blijf proactief

In het digitale landschap van vandaag vormen DDOS -aanvallen een ernstige bedreiging die een aanzienlijke verstoring van websites en online services kan veroorzaken.Inzicht in de verschillende soorten DDoS -aanvallen en hoe hackers ze uitvoeren is cruciaal bij het implementeren van effectieve preventie- en mitigatiemaatregelen.

Door een meerlagige aanpak te implementeren die firewalls, load balancers, ID's, verkeersfiltering, cloudgebaseerde bescherming en een goed gedefinieerd incidentresponsplan omvat, kunnen organisaties hun webhosting beter verdedigen tegen DDOS-aanvallen en de beschikbaarheid en prestaties waarborgenvan hun websites.

Regelmatige monitoring en update van beveiligingsmaatregelen zijn ook van cruciaal belang om zich voor te blijven op evoluerende bedreigingen.Door deze best practices te volgen, kunnen organisaties hun webhosting beschermen en een veilige en betrouwbare online aanwezigheid behouden.

Blijf waakzaam, wees voorbereid en neem proactieve stappen om uw webhosting te verdedigen tegen DDoS -aanvallen.

Gerelateerde artikelen:

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 31, 2023