Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Objectopslag versus blokopslag Uitgelichte afbeelding

Objectopslag versus blokopslag

door: Hostwinds Team  /  mei 9, 2023


Hostingproviders moeten betrouwbare en schaalbare opslagoplossingen bieden die geschikt zijn voor de diverse opslagbehoeften van hun klanten.

Objectopslag en blokopslag zijn twee van de meest populaire opslagopties die beschikbaar zijn.Hoewel objectopslag een nieuwere technologie is die de afgelopen jaren populair is geworden, is Block Storage al enkele decennia een van de meest voorkomende webhosting -opslagmethoden gebleven.

Laten we eens kijken naar deze twee populaire technologieën voor gegevensopslag en kijken welke het meest geschikt is voor uw webhostingbehoeften.

Wat is objectopslag?

Objectgebaseerde opslag is een opslagmethode waarbij gegevens worden opgeslagen als discrete, onveranderlijke objecten, elk met de unieke identificatie.Objecten kunnen van verschillende grootte zijn, van kilobytes tot terabytes, en zijn toegankelijk via een Web Services API.

Objectopslag wordt vaak gebruikt voor langdurige, grootschalige opslagbehoeften, zoals back-ups, archieven en inhoudsverdeling.

Het is zeer duurzaam, met meerdere kopieën van elk object dat over verschillende knooppunten is opgeslagen, waardoor een hoge beschikbaarheid van gegevens en bescherming tegen gegevensverlies biedt.

Objectopslag is ook een geweldige optie voor schaalbaarheid, omdat het snel en efficiënt enorme hoeveelheden gegevens kan opslaan en ophalen.

Objectopslag biedt echter mogelijk niet hetzelfde prestatieniveau als blokopslag, met name voor kleinere objecten, en kan complexer zijn om te beheren.

Wat zijn "objecten" in objectopslag?

Wanneer wordt gezegd dat objectopslag gegevens opslaat als objecten, betekent dit dat de gegevens worden opgeslagen als individuele eenheden, objecten genoemd, die elk een unieke identificatie of sleutel krijgen.Deze objecten kunnen van elke grootte zijn, variërend van enkele kilobytes tot verschillende terabytes, en kunnen niet alleen de gegevens zelf bevatten, maar ook metadata en andere informatie over het object.

Als u bijvoorbeeld een groot videobestand heeft dat u in een objectopslagsysteem wilt opslaan, wordt het bestand als een enkel object behandeld, met een eigen unieke identificatie.Het systeem zou dit object vervolgens op meerdere servers opslaan, elk met hun eigen kopie van het object, om redundantie en hoge beschikbaarheid te garanderen.

Voordelen van objectopslag

Schaalbaarheid: Objectopslag kan schalen voor petabytes of zelfs exabyten aan gegevens.Het is ontworpen om te werken in gedistribueerde omgevingen, wat betekent dat het horizontaal over meerdere knooppunten kan worden geschaald.

Gegevens duurzaamheid: Objectopslag is zeer duurzaam, met meerdere kopieën van elk object opgeslagen over verschillende knooppunten.Als het ene knooppunt mislukt, zijn de gegevens nog steeds beschikbaar op een ander knooppunt.

Toegankelijkheid: Objectopslag is overal toegankelijk met een internetverbinding, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven met gedistribueerde personeel.

Use cases voor objectopslag

Cloud opslag: Objectopslag wordt vaak gebruikt voor cloudopslagoplossingen, zoals Amazon S3 en Google Cloud Storage.

Back -up en archivering: Objectopslag is ideaal voor langdurige back-up en archivering van gegevens, omdat deze is ontworpen voor duurzaamheid en schaalbaarheid.

Wat is blokopslag?

Blokopslag is een opslagmethode waarbij gegevens worden opgeslagen in blokken met een vaste grootte, die rechtstreeks door het hostsysteem kunnen worden toegankelijk.Elk blok krijgt een uniek adres toegewezen, waardoor het gemakkelijk kan worden gevonden en opgehaald.

Blokopslag wordt vaak gebruikt voor krachtige toepassingen zoals databases, virtuele machines en bestandssystemen.

Het biedt meestal lage latentie en snelle lees-/schrijfsnelheden, waardoor het ideaal is voor applicaties die hoogwaardige gegevenstoegang vereisen.

Blok opslag Kan ook een hoge gegevensbeschikbaarheid bieden door het gebruik van RAID of andere redundantieoplossingen.

Blokopslag kan echter een uitdaging zijn om op te schalen, met name bij het beheren van gegevens over meerdere knooppunten.

Wat zijn "blokken" in blokopslag?

Als we zeggen dat blokopslaggegevens gegevens opslaan in "blokken met een vaste grootte", bedoelen we dat de gegevens zijn verdeeld in brokken van een vooraf bepaalde grootte, meestal variërend van enkele kilobytes tot verschillende megabytes.Deze blokken krijgen een unieke identificatie toegewezen, waarmee ze zich kunnen bevinden en toegankelijk zijn door het hostsysteem.

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u een bestand heeft dat 10 megabytes groot is en dat u het op een blokopslagsysteem wilt opslaan.Het bestand zou worden onderverdeeld in kleinere blokken, elk van een vaste grootte, zoals 1 megabyte.Het systeem zou vervolgens een unieke identificatie aan elk blok toewijzen, waardoor ze worden geplaatst en afzonderlijk toegankelijk kunnen worden.

Voordelen van blokopslag

Prestatie: Blokopslag biedt krachtige opslag met lage latentie en snelle lees-/schrijfsnelheden.Het wordt vaak gebruikt voor databases en andere krachtige toepassingen.

Flexibiliteit: Blokopslag is flexibel en kan worden gebruikt voor verschillende opslagbehoeften, waaronder virtuele machines en databases.

Use cases voor blokopslag

Databases: Blokopslag wordt vaak gebruikt voor databases, omdat het krachtige opslag biedt met lage latentie en snelle lees-/schrijfsnelheden.

Virtuele machines: Blokopslag wordt ook vaak gebruikt voor virtuele machines, omdat het de flexibiliteit biedt om de wijze te wijzigen en virtuele machines over verschillende hosts te verplaatsen.

Belangrijkste verschillen tussen blokopslag en objectopslag

Nu we dit soort gegevensopslag op individueel niveau begrijpen, laten we eens kijken hoe ze het tegen elkaar stapelen.

Data opslag:

 • Objectopslag slaat gegevens op als objecten
 • Block Storage Stores-gegevens als blokken met een vaste grootte


Toegang tot data:

 • Objectopslag gebruikt een unieke identificatie om toegang te krijgen tot elk object
 • Blockopslag maakt gebruik van een blok -ID.


Kosten:

 • Objectopslag is meestal goedkoper dan blokopslag, omdat het grondstoffenhardware gebruikt en horizontaal over meerdere knooppunten kan worden geschaald.
 • Blokopslag kan duurder zijn, omdat het meestal hardware met een hogere prestatie gebruikt.


Prestatie:

 • Objectopslag is ontworpen voor duurzaamheid en schaalbaarheid, wat kan leiden tot lagere prestaties.
 • Blockopslag biedt hogere prestaties met lagere latentie en snellere lees-/schrijfsnelheden.


Schaalbaarheid:

 • Objectopslag is zeer schaalbaar en is geschikt voor petabytes of zelfs exabyten aan gegevens.
 • Blokopslag is meestal minder schaalbaar en kan een grotere uitdaging zijn om op schaal te beheren.


Gegevens duurzaamheid:

 • Objectopslag is zeer duurzaam, met meerdere kopieën van elk object opgeslagen over verschillende knooppunten.
 • Blokopslag is minder duurzaam, omdat het meestal afhankelijk is van RAID of andere redundantieoplossingen om te beschermen tegen gegevensverlies.


Toegankelijkheid:

 • Objectopslag is overal toegankelijk met een internetverbinding, waardoor het een ideale oplossing is voor bedrijven met gedistribueerde personeel.
 • Blokopslag wordt meestal rechtstreeks door de host toegankelijk en kan extra infrastructuur vereisen om toegang op afstand mogelijk te maken.

Welk type gegevensopslag is het beste?

Zowel objectopslag als blokopslag hebben hun sterke en zwakke punten, en de keuze tussen hen hangt uiteindelijk af van de specifieke opslagbehoeften van uw bedrijf.

Objectopslag is ideaal voor grootschalige, langdurige opslagbehoeften die een hoge duurzaamheid en schaalbaarheid vereisen.

Blokopslag is het meest geschikt voor krachtige toepassingen, zoals databases en virtuele machines, die lage latentie en snelle lees-/schrijfsnelheden vereisen.

Naarmate de vraag naar cloudgebaseerde opslagoplossingen blijft groeien, moeten hostingproviders een reeks opslagopties bieden om te voldoen aan de diverse behoeften van hun klanten.

Door de verschillen tussen objectopslag en blokopslag te begrijpen, kunnen bedrijven weloverwogen beslissingen nemen over welke opslagoplossing het beste is voor hun specifieke use case.

Gerelateerde artikelen:

Geschreven door Hostwinds Team  /  mei 9, 2023