Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Geparkeerde domeinen: wat zijn ze en hoe werken ze? Uitgelichte afbeelding

Geparkeerde domeinen: wat zijn ze en hoe werken ze?

door: Hostwinds Team  /  augustus 25, 2023


Stel je je domein voor als een canvas dat de belofte van een meesterwerk in zich draagt.Maar terwijl u uw visie formuleert, staat het domein stil, wachtend op zijn tijd in de schijnwerpers.Dit is waar domeinparkeren een rol speelt.

In deze gids ontrafelen we de mysteries van domeinparkeren, bespreken we de voordelen, het gebruik en de potentiële risico's ervan en belichten we het contrast tussen geparkeerde domeinen en add-on-domeinen.

Wat is een geparkeerd domein?

Over het algemeen associëren we domeinen met websites.Het hostwinds.com-domein verwijst bijvoorbeeld naar de Hostwinds-website.Bij een geparkeerd domein is dit niet het geval.

Een geparkeerd domein is een domeinnaam die eigendom is van een individu of bedrijf, maar niet rechtstreeks verbonden is met een online bron, zoals een website.Ze worden feitelijk nergens voor gebruikt.

Waarom domeinparkeren gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom men een domein zou willen parkeren.

Merkidentiteit beschermen: Als u meerdere domeinextensies (bijvoorbeeld .com, .net, .org) voor uw merk bezit, kunt u de extra extensies parkeren om te voorkomen dat anderen deze gebruiken en mogelijk de identiteit van uw merk verwateren.

Toekomstige ontwikkeling: Mogelijk heeft u plannen om in de toekomst een website voor het domein te ontwikkelen, maar bent u daar nog niet klaar voor.Als u het domein parkeert, kunt u het reserveren en mogelijk wat inkomsten verdienen terwijl u aan de inhoud en het ontwerp van uw website werkt.

Domeinspeculatie: Sommige mensen houden zich bezig met domeinspeculatie en kopen domeinen in de hoop dat hun waarde in de loop van de tijd zal toenemen.Door dergelijke domeinen te parkeren, kunnen ze wat inkomsten genereren terwijl ze wachten op een potentiële koper.

Domein wederverkoop: Als u een domein wilt verkopen, kan het parkeren ervan de potentiële waarde ervan aan potentiële kopers onder de aandacht brengen.De geparkeerde pagina kan informatie geven over het domein en interesse wekken.

Marktinteresse testen: Voordat u tijd en middelen investeert in het ontwikkelen van een website, kunt u een domein parkeren om de mate van belangstelling of vraag voor het onderwerp of de trefwoorden die aan het domein zijn gekoppeld, te peilen.

Verkeer omleiden: U kunt een geparkeerd domein gebruiken als tijdelijke omleiding naar een andere website waarvan u de eigenaar bent.Dit kan handig zijn als u overstapt van een oud domein naar een nieuw domein of als u een specifieke campagne promoot.

Online aanwezigheid behouden: Zelfs als u een domein niet actief gebruikt, kan het parkeren ervan helpen uw online aanwezigheid te behouden.Bezoekers die de domeinnaam intypen, zullen nog steeds een deel van de inhoud vinden, ook al zijn het alleen maar advertenties.

Wachten op wettelijke of regelgevende wijzigingen: In sommige gevallen kunnen wettelijke of regelgevende problemen ervoor zorgen dat u een domein niet onmiddellijk kunt gebruiken.Parkeren kan een tijdelijke oplossing bieden totdat eventuele juridische kwesties zijn opgelost.

'Domeinkraken' vermijden: Als u wilt voorkomen dat anderen een domein registreren dat lijkt op uw merk of handelsmerk, kunt u dit parkeren om aan te geven dat u het domein in de toekomst wilt gebruiken.

Hoe u een domein parkeert

Het opzetten van domeinparkeren is een eenvoudig proces, vergelijkbaar met het registreren van een normaal domein.

Controleer eerst of het gewenste domein beschikbaar is.Een eenvoudige zoekopdracht op internet of het gebruik van de WIE IS de opzoektool laat het u weten.

Als de naam al in gebruik is, wil je misschien kijken naar variaties op de naam en naar de domeinextensie of het topniveaudomein (.com, .net, .org, .co).

Zodra u het gewenste domein heeft gevonden, kunt u het aanschaffen via een domeinregistreerder of uw webhostingprovider.

Nu u eigenaar bent van het domein, hoeft u het alleen maar te 'parkeren' totdat u klaar bent om iets te doen, zoals het koppelen aan een website of e-mailhost.

Domeinparkeerdiensten

Sommige domeineigenaren willen wat passief inkomen verdienen met hun geparkeerde domeinen, dus kiezen ze ervoor om een domeinparkeerservice te gebruiken.Hier maakt een domeinregistrar een pagina aan onder uw domeinnaam om advertenties te plaatsen.De inkomsten uit de advertenties worden vervolgens verdeeld tussen de domeineigenaar en de registrar.

Hier volgt een basisoverzicht van hoe u aan de slag kunt gaan met domeinparkeerservices:

Kies een domeinparkeerplatform: Kies voor een gerenommeerde domeinparkeerservice die bij uw voorkeuren past.

Meld u aan en geef domeingegevens op: Maak een account aan op het gekozen platform en voeg het domein toe dat je wilt parkeren.

Instellingen configureren: Pas aan hoe advertenties worden weergegeven op uw geparkeerde domein, zoals advertentie-indelingen en plaatsingen.

Prestaties monitoren: Houd de gegenereerde inkomsten bij en pas de instellingen indien nodig aan om uw inkomsten te optimaliseren.

Potentiële risico's van domeinparkeerdiensten

Hoewel domeinparkeren lucratief kan zijn, zijn er potentiële risico's waarmee u rekening moet houden.Eén risico is dat geparkeerde domeinen advertenties van lage kwaliteit aantrekken, wat de gebruikerservaring en uiteindelijk de geloofwaardigheid van het domein kan schaden.Dit kan het moeilijk maken om een website te linken en te bouwen die goed scoort in de zoekresultaten.

Bovendien bestaat de mogelijkheid dat u organisch verkeer misloopt als bezoekers worden afgeschrikt door het soort advertenties dat op de pagina wordt geplaatst.

Om deze risico's te beperken, is het belangrijk dat u een gerenommeerd domeinparkeerplatform kiest en zorgvuldig de advertenties beheert die op uw geparkeerde domein worden weergegeven.

Verschil tussen geparkeerd domein en add-ondomein

Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen een geparkeerd domein en een add-on-domein, aangezien u beide opties tegenkomt in uw cPanel-account.

Zoals we eerder hebben besproken, is een geparkeerd domein een zelfstandig domein dat is geregistreerd in uw cPanel-account. Het is niet uniek voor specifieke online inhoud, zoals een website.Gebruik bijvoorbeeld subdomeinen met dezelfde naam, zoals koken.net, om dezelfde informatie weer te geven als koken.com, of door te geven aan koken.com.

Een add-on-domein bevat daarentegen een andere website binnen hetzelfde hostingaccount met zijn eigen unieke URL, inhoud en informatie.Het verschijnt als een volledig afzonderlijke website wanneer u deze vanuit uw oorspronkelijke domein naar een eigen map binnen public_html verwijst.

Hierdoor is het mogelijk om twee unieke websites op één account te hebben.U kunt bijvoorbeeld golf.com als uw hoofddomein hebben en ook cooking.com hosten op hetzelfde account.Beiden zullen hun unieke inhoud op verschillende locaties tonen.

Koop een domein en parkeer het

Domeinparkeren is niet bepaald een baanbrekende onderneming, maar er zijn zeker geldige redenen waarom men er één of enkele zou willen behouden.

Dus als u een geweldige domeinnaam voor het oprapen heeft gevonden, maar nog geen plannen heeft om er iets mee te doen, hoeft u zich geen zorgen te maken: parkeer hem!

Gerelateerde artikelen:

Geschreven door Hostwinds Team  /  augustus 25, 2023