Hostwinds Blog

Zoekresultaten voor:


Webservers: wat zijn ze en hoe werken ze? Uitgelichte afbeelding

Webservers: wat zijn ze en hoe werken ze?

door: Hostwinds Team  /  december 26, 2023


Wat zijn webservers?

Webservers zijn computersystemen die via webbrowsers website -inhoud hosten en leveren via internet.

Elke webserver bestaat uit twee hoofdcomponenten:

Hardware: De webserverhardware is de fysieke computer - CPU, RAM en SSD's of harde schijven - Dat slaat webserversoftware en websitebestanden op (HTML, CSS, JavaScript, afbeeldingen, lettertypen enz.).Het maakt ook verbinding met internet, waarbij gegevens worden uitwisselt met andere fysieke apparaten die op internet zijn aangesloten.

Software: De software van een webserver bestaat uit verschillende elementen die dicteren hoe gebruikers toegang hebben tot gehoste bestanden, waarbij het kernelement een HTTP -server is -een software die wordt gebruikt om te verwerken en te reageren op browserverzoeken.

Hoe werken webservers?

Om een browser voor de gebruiker te laten renderen voor de gebruiker, moet deze een reeks stappen doorlopen, die kunnen worden opgesplitst in drie fasen: verzoek, proces en reactie.

Aanvraagfase

Wanneer een gebruiker een URL typt (ex. HostWinds.com/blog) en Enter, wordt de browser uitgegaan om de webserver te vinden die is gekoppeld aan de domeinnaam (ex. Www.hostwinds.com).

Om dit te laten gebeuren, heeft de browser het IP -adres van het domein nodig, waarbij de domeinnaam wordt doorgegeven via de DNS (Domain Name System).

Nadat het IP -adres is geïdentificeerd, maakt de browser via HTTP -verzoek verbinding met de webserver.

Procesfase

De webserver ontvangt het HTTP -verzoek via de HTTP -server.

De HTTP -server verwerkt en accepteert het verzoek en zoekt vervolgens de webserverdatabase naar de juiste bron (d.w.z. hostWinds.com/blog).

Reactiefase

Eenmaal gevonden, verpakt de HTTP -server de gevraagde bron in een HTTP -reactie en levert de bron van de browser.

De browser ontvangt de HTTP -reactie en geeft deze voor de gebruiker.

Als alternatief, als de HTTP -server niet in staat is om de resource te vinden die overeenkomt met het HTTP -verzoek, retourneert deze een foutmelding naar de browser, meestal in de vorm van 404 niet gevonden.

HTTP -communicatie

HTTP (Hypertext Transfer Protocol) is een protocol of een reeks regels, dat aangeeft hoe hypertext (webdocument) wordt overgedragen tussen twee computers.Het is de basis van gegevensuitwisseling tussen een browser en webserver.

HTTP gebruikt een tekstueel, staatloos protocol, wat betekent dat alle opdrachten gewone tekst en mens-leesbaar zijn, en noch de server noch browser opslaan eerdere communicatie.Met andere woorden, de webserver kan inloginformatie of transacties alleen met HTTP alleen niet herinneren - een applicatieserver is vereist voor dergelijke mogelijkheden (we zullen dit in de volgende sectie aanraken).

Statische en dynamische webservers

Afhankelijk van de behoeften en de gewenste functionaliteit van een website, kunnen webservers stationisch of dynamisch inhoud vullen.

Statische webservers bestaan uit een computer (hardware) en HTTP -server (software).

Ze leveren bestanden aan de browser precies zoals ze werden opgeslagen op de webserver.De inhoud blijft voor elke gebruiker hetzelfde, ongeacht invloeden van externe zoals geolocatie of gebruikersinteractie.

Aangezien er geen realtime verwerking nodig is, zijn statische servers vaak sneller en eenvoudiger, waardoor ze een voorkeurskeuze zijn voor informatieve of alleen-lezen inhoud zoals blogs of cv-sites.

Dynamische webservers Bestaan uit een statische webserver (computer en HTTP -server) met extra software, meestal een applicatieserver en een database.

Voordat de browser wordt verzonden, werkt de applicatieserver gehoste bestanden bij van informatie die is opgeslagen in de database, zoals eerdere gebruikersinteracties.E -commerce winkels leveren bijvoorbeeld productaanbevelingen op basis van eerdere aankopen.

Waarom webservers gebruiken

Om een website online toegankelijk te maken, moeten de bestanden op een webserver worden gehost.

Hoewel het technisch mogelijk is om deze bestanden op een lokale desktopcomputer te hosten, met behulp van een webserver via een webhostingprovider is om een aantal redenen een veel beter idee.

Beschikbaarheid en prestaties: Gerenommeerde hostingproviders onderhouden en updaten regelmatig webserverhardware en software, waardoor snelle websites en hoge uptimes worden gewaarborgd.

Beveiliging: Webhosts bieden beveiligingsprotocollen op hoog niveau, van firewalls tot DDoS -bescherming, die websites beschermen tegen cyberdreigingen.

Kostenefficiënt: Webservers zijn duur om te bezitten en te bedienen.Hostingbedrijven maken het voor elk budget mogelijk om een website te ontwikkelen en te lanceren met behulp van de nieuwste webservertechnologie

Schaalbaarheid: Naarmate websites groeien, bieden hun bronnen en webhosting zoals hostwinds, direct schaalbare plannen.

Toegewijd IP: Veel ISP's (internetproviders) bieden geen vaste IP -adressen voor persoonlijk gebruik.Hostingproviders bieden toegewijde IP's aan, waardoor potentiële prestaties of beveiligingsproblemen worden verzacht.

Webserverconfiguratie

Webserverconfiguratie speelt een belangrijke rol voor de prestaties van de levering van webinhoud en gegevensbeveiliging.Hostingproviders hebben doorgaans deze verfijnd op specifieke hostingplannen, maar kunnen ook een op maat gemaakte aanpak volgen op basis van de eisen van de klant.Ongeacht het plan, er zijn verschillende universele elementen waar een geweldige webhost zich op zal concentreren:

Veiligheids maatregelen: Hostingbedrijven nemen alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat gegevens veilig zijn en cyberdreigingen worden beperkt.Dit omvat gegevenscodering via Secure Sockets Layer (SSL) of Transport Layer Security (TLS), samen met firewalls, DDOS -tegenmaatregelen en antivirussoftware.

Prestatie -optimalisatie: Resource -verdeling optimaliseren via CDN's

Het implementeren van cache -mechanismen om vaak toegankelijke gegevens op te slaan, helpt de behoefte aan herhaalde verwerking te verminderen en versnelt de levering van webpagina's.

Overwegingen van schaalbaarheid: Webhosts anticiperen op groei en plan voor schaalbaarheid met oplossingen die eenvoudige upgrades voor middelen mogelijk maken, en bieden load -balancing om inkomend verkeer over meerdere servers te distribueren.

Back -ups en redundantie: Geautomatiseerde back -upsystemen en 2N redundantie zorgen ervoor dat zelfs in het geval van gegevensverlies of een serverstoring, sitebestanden kunnen worden teruggewonnen en downtime wordt geminimaliseerd.

Monitoring en analyse: Veel hostingdiensten bieden serverbewaking om prestaties te volgen, anomalieën te detecteren en problemen aan te pakken.Hostwinds biedt realtime monitoring, waardoor we de serverprestaties proactief kunnen volgen en ondersteuningstickets automatisch kunnen openen in het geval van een probleem.

Gevolgtrekking

Webservers vormen de basis waarop internet gedijt door de infrastructuur te bieden voor onze digitale ervaringen.Of u nu een beginner bent die webhosting verkent of een doorgewinterde ontwikkelaar, het herkennen van de cruciale rol van webservers is de eerste stap in de richting van het maken van een succesvolle online reis.

Vergeet niet dat de wereld van webservers dynamisch en steeds evoluerend is.Blijf nieuwsgierig, blijf leren en geniet van de spannende reis.Als u vragen heeft of meer geavanceerde onderwerpen wilt verkennen, is de Hostwinds -community er om u te ondersteunen.

Gelukkige hosting!

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 26, 2023