Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Het AWStats-rapport openen en bekijken (VirtualMin)

Trefwoorden: Virtualmin,  AWstats 

Het hebben van toegang tot diepgaande statistische informatie met betrekking tot verschillende aspecten van uw website kan een cruciaal onderdeel zijn van ervoor te zorgen dat uw site voortdurend in de goede richting groeit.Dit is waar een gereedschap zoals AwStats in het spel komt, en nadat je alle informatie hebt gezien die het kan rapporteren, ben je blij dat je het hebt gevonden!AwStats is een open-source log analyzer die extreem krachtig is en de informatie weergeeft die deze door uw browser grafisch verzamelt.Awstats komt vooraf geïnstalleerd met alle moderne versies van Virtualmin.Het kan echter een beetje moeilijk zijn om te vinden of je niet weet waar je moet kijken.

De focus van dit artikel is om u te laten zien hoe u in VirtualMin kunt lokaliseren en toegang krijgen tot AWSTATS. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Om AWSTATS te bekijken, moet u eerst inloggen op virtualmin.Als u niet echt zeker weet hoe u moet aanmelden bij VirtualMin, raadpleegt u het volgende artikel: Hoe in te loggen op Webmin.Zodra u bent ingelogd, kunt u doorgaan met de volgende stappen.

  1. Selecteer in het gedeelte VirtualMin het domein in het vervolgkeuzemenu waarvoor u AWStats wilt bekijken.
  2. Selecteer de optie Logboeken en rapporten
  3. Klik op de AWStats Report-module
  1. U zou nu de AWSTATS-interface moeten zien, die lijkt op het volgende.

Zoals je kunt zien, is Awstats uitgebreid en bevat veel informatie en verschillende methoden om deze informatie te sorteren. Ik zou aanraden om ermee te spelen om de instelling of verzameling van instellingen die het beste voor u past.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 21, 2017