Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Waar vind je de achtergrondprocesmoordenaar
Achtergrondprocessen die kunnen worden gedood
Vertrouwde gebruikers toevoegen

Overzicht van achtergrondprocessen in WHM

Trefwoorden: WHM 

Waar vind je de achtergrondprocesmoordenaar
Achtergrondprocessen die kunnen worden gedood
Vertrouwde gebruikers toevoegen

Binnen WHM komt er de mogelijkheid om automatisch processen te doden die gerelateerd zijn aan IRC-bots en servers. Meestal is dit meer een bezorgdheid als er geldtoegang is toegestaan voor de CPANEL-gebruiker.

Waar vind je de achtergrondprocesmoordenaar

Stap een: Log in op uw WHM Administratieve Dashboard.

Stap twee: Naar whm, in de linkerbovenhoek, zoek naar 'Systeemgezondheid.' In de beschikbare opties zal zijn Achtergrondprocesmoordenaar. Klik hierop om naar de beheerpagina van Background Process Killer te gaan.

De achtergrondproces Killer-pagina kan eruit zien als hieronder, waar u selectievakjes naast de gehandicapte processen kunt selecteren en vertrouwde gebruikers wilt toevoegen indien nodig.

Achtergrondprocessen die kunnen worden gedood

Met de lijst met processen die op de achtergrondpagina van de achtergrondproces worden weergegeven, bent u mogelijk niet bekend met ze allemaal. Normaal zou het worden aanbevolen om ze allemaal uit te schakelen door op het vinkje te klikken naast elk.

  • BitchX - een populaire gratis IRC-client
  • BNC - Dit is een irc-uitsmijter. Een uitsmijter kan worden gebruikt om de bron verbergen op een server te verbergen en kan worden gebruikt in ontkenning van servicevallen
  • eggdrop - Eggdrop is een IRC-bot die een reeks opdrachten op een IRC-server kan uitvoeren. In sommige gevallen kan het worden gebruikt om een botnet te creëren voor ontkenning van servicevallen.
  • Generieke sniffers - Sniffers worden doorgaans gebruikt om informatiepakketten te verzamelen en te onderzoeken die tussen computers worden overgedragen.
  • Guard Services - Dit is een ander voorbeeld van een IRC-bot die een reeks opdrachten op een IRC-server kan uitvoeren.
  • ircd - Dit is de daemon die wordt gebruikt om een IRC-server te hosten.
  • psyBNC - vergelijkbaar met BNC, zou dit ook een IRC-netwerkbouncer zijn
  • Diensten - zoals Guard Services en Egg Drop, services is een andere IRC-bot.

Nadat u de processen hebt geselecteerd die u niet wilt gebruiken, klikt u op het blauw Opslaan knop om de wijzigingen op te slaan.

Vertrouwde gebruikers toevoegen

Van de Achtergrondprocesmoordenaar pagina kunt u ook vertrouwde gebruikers toevoegen die de processen mogen uitvoeren die u hebt uitgeschakeld zonder dat de processen worden beëindigd.

Toevoegen Vertrouwde gebruikers, je kunt ze binnengaan in het tekstvak eronder Vertrouwde gebruikers van de achtergrond Process Killer-pagina. Zorg ervoor dat de gebruikersnamen correct worden gespeld en dat er maar één gebruikersnaam per regel is. Zodra u klaar bent, klikt u op het blauw Opslaan knop om de wijzigingen op te slaan.

Geschreven door Hostwinds Team  /  januari- 28, 2019