Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Hoe maak je een back-up van Virtualmin-configuratiebestanden

Trefwoorden: Virtualmin 

VirtualMin gebruiken, hebt u de mogelijkheid om een back-up van een aantal dingen, zoals pertinente gebruikersgegevens, databases en zelfs configuratiebestanden. In deze articletis laat u zien hoe u een back-up van uw virtualmin-configuratiebestanden kunt maken om ervoor te zorgen dat uw specifieke virtualmin-configuratie ergens van de server kan worden opgeslagen voor het bewaren.

We gaan ervan uit dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd.Als u dat niet hebt, raadpleegt u het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.U moet ook inloggen op het bedieningspaneel van uw virtualmin en heeft u webmin-toegang.

Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen en hulp nodig hebt, raadpleeg dan het artikel: Hoe in te loggen op Webmin.Zodra u bent ingelogd, gaat u verder met de volgende stappen om te beginnen met het maken van een back-up van uw virtualMin-configuratiebestanden.

  1. Klik op het sectie Webmin.
  2. Klik op de module Back-upconfiguratie bestanden.
  1. Klik op het tabblad Back-up nu.
  2. Selecteer de modules die u wilt back-uppen
  3. Selecteer uw gewenste back-uplocatie
    1. Voor dit artikel zullen we de optie Lokale bestandsbestand en de root-map gebruiken.
  4. Wanneer u tevreden bent met uw selectie, klikt u op de knop Back-up nu.

Zodra het proces is voltooid, moeten nu alle geselecteerde configuratiebestanden worden ondersteund en klaar om te downloaden naar uw lokale pc.

Zoals altijd, als u nog vragen heeft of hulp nodig hebt, neem dan gerust contact op met onze 24/7 livechat, en we helpen u graag.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017