Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Serverbewaking in WHM
De drie basisprincipes van serverbewaking

Basisserverbewaking in WHM

Trefwoorden: WHM 

Serverbewaking in WHM
De drie basisprincipes van serverbewaking

Servermonitoring is een vitale functie - het biedt waarschuwingen over uw infrastructuur. Met geconfigureerde servercontrole en op zijn plaats, kunt u kleine problemen ophalen en deze zo snel mogelijk oplossen.

Serverbewaking omvat deze belangrijke aspecten:

  • De serverhardware.
  • Besturingssysteem.
  • Toepassingen die op het besturingssysteem worden uitgevoerd.
  • Netwerk verkeer
  • Geheugen- en schijfgebruik en CPU

Serverbewaking in WHM

** Stap 1: ** Open WHM in uw webbrowser.

Stap 2: Typ 'status' in het zoekvak.

Stap 3: Een reeks pictogrammen moet worden weergegeven - klik op 's_service status_. '

Stap 4: Klik daarna op hetzelfde zoekvak en zet u in "Apache-status" om de status van de Apache-server weer te geven.

De drie basisprincipes van serverbewaking

Bewaak de CPU

Als computers lichaamsdelen hadden, zou u kunnen zeggen dat de CPU de 'hersenen' van de fysieke computer is.De CPU voert de algoritmen, functies en invoer / uitvoer van de computer uit.Als een CPU het maximale gebruik van 100% heeft bereikt aan zijn middelen, dan is het een overbelaste computer!De computer kan niet meer verzoeken aankunnen!U kunt 1) upgraden van de CPU-service, 2) Voeg extra CPU-kernen, 3) toe of sluit frivole services die de CPU verstoppen.Als uw CPU op of boven 75% is, moet u de vorige stappen overwegen om het efficiënter te laten werken.

Bewaak het RAM

RAM is de vorm van geheugenopslag voor een computer. RAM is gebaseerd op op Flash-gebaseerde opslag - het is meerdere keren sneller dan langzamere, hardbewegende delen zoals HDD-opslag. Servers weten of ze geen RAM hebben, ze kunnen een deel van de harde schijf voor de RAM-ruimte toewijzen. Dit proces wordt swapping genoemd en leidt tot prestatiedegradatie. Het ruilen kan ook leiden tot bestandsfragmentatie. Bestandsfragmentatie kan leiden tot daling van de serverprestaties. RAM is de goedkoopste manier om de prestaties van de server te verbeteren.

Bewaak de schijf

De server slaat de meerderheid van de gegevens op de harde schijf op. De harde schijf bestaat uit gegevens die zijn opgeslagen op magnetische schijven die door een roterende drive zijn gelezen. De gegevensopslag is permanent en wordt niet gewist tenzij een richtlijn door de gebruiker wordt gegeven. De server heeft ruimte nodig om tijdelijke gegevens te schrijven om de bewerking te cachen. Lage vrije schijfruimte kan leiden tot fragmentatie van het bestandssysteem - dit kan ernstige prestatieproblemen veroorzaken.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 3, 2018