Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe de standaardindexpagina te wijzigen

WordPress: de standaardindexpagina wijzigen met .htaccess

Trefwoorden: WordPress,  htaccess 

Hoe de standaardindexpagina te wijzigen

Standaard zijn de meeste servers die host-websites worden geconfigureerd om een bestand te gebruiken met de naam Index (.html / .htm / .php / etc.) als de standaardindexpagina voor een website. Door een aantal .htaccess-code te gebruiken, kunt u dit wijzigen, zodat u uw standaardindexpagina kunt noemen op wat u maar wilt. De focus van dit artikel is om je te laten zien hoe je dat precies moet doen! Als u nog geen a .htaccess-bestand hebt gemaakt of niet zeker bent hoe dit bestand kan worden bewerkt, raadpleeg dan onze gids: Een .htaccess-bestand maken en bewerken. Laat de naamgeving van de aangepaste index beginnen!

Hoe de standaardindexpagina te wijzigen

In wezen instrueert deze regel de server om te zoeken naar een ander bestand dan uw normale indexbestand (bijvoorbeeld index.php) en serveert deze als de standaarddirectory-index. Het is belangrijk op te merken dat het .htaccess-bestand met deze regel erin moet bestaan in dezelfde map als het indexbestand dat u wilt vervangen:

#Tells the server to serve an alternate index page
DirectoryIndex new-creative-filename-here.html

Voorbeeld:

#Tells the server to serve an alternate index page
DirectoryIndex index.php

Deze regel is enigszins verschillend en instrueert de server om de map te scannen waarmee het .htaccess-bestand is ingeschakeld voor een lijst met bestanden die in de regel zijn gedefinieerd. Het zal dan de eerste wedstrijd die het ontmoet. Houd er rekening mee dat de lijst wordt gelezen van links naar rechts:

#Tells the server to serve the first match from the list as the default index page
DirectoryIndex new-creative-filename-here.html index.php index.CGI new-creative-filename2.htm

Met deze nette kleine truc kun je niet alleen een beetje creatiever zijn, maar kan je ook helpen om verschillende secties van je site te organiseren.Laten we bijvoorbeeld zeggen dat uw site PHP gebruikt en heeft een veelgestelde vragen en downloads-sectie.U kunt hun indexbestanden faq.php en downloads.php, respectievelijk noemen.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017