Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe de Joomla Favicon te wijzigen
Bekijk uw favicon-afbeelding
Wis de cache van je browser

Hoe u de site favicon op Joomla kunt wijzigen

Trefwoorden: Joomla 

Hoe de Joomla Favicon te wijzigen
Bekijk uw favicon-afbeelding
Wis de cache van je browser

Een Favicon wordt gebruikt om uw website-afbeelding of logo aan de bovenkant van de browser te tonen wanneer een website bezoeker uw website bezoekt. Veel toepassingen, zoals Joomla, worden geleverd met een bestand met de naam Favicon.ico bij de bestanden, dus u kunt overwegen dit te wijzigen op iets dat uw website vertegenwoordigt. Het veranderen van de Favicon is een vrij eenvoudige taak.

Hoe de Joomla Favicon te wijzigen

  1. Maak een afbeelding die 16 × 16 pixels is.
  2. Ten tweede zou u de afbeelding in een pictogrambestand moeten converteren. Hier is een lijst met enkele websites van derden die u kunt gebruiken om hierbij te helpen:
  3. Nu u de afbeelding hebt gemaakt en deze in .ico-indeling hebt opgeslagen, moet u het bestand uploaden met behulp van FTP- of File Manager naar de map Sjablonen. Als u Joomla bijvoorbeeld in uw Public_HTML-map hebt geïnstalleerd, uploadt u dit bestand naar ~ / public_html / sjablonen / map en vervangt u de Favicon.ico-afbeelding al in die map genaamd Favicon.ico.

Bekijk uw favicon-afbeelding

Open nu een browser en kijk of het verschijnt.Als dat het geval is, bent u klaar.Als u uw Favicon-beeldhow niet ziet, niet om u zorgen te maken, kunt u mogelijk gewoon een cache-versie van de site laden.Probeer eerst de website te verfrissen met Ctrl + F5 om een harde vernieuwing uit te voeren.Als dat nog steeds niet heeft geholpen, dan moet je de cache van de browser wissen.

Wis de cache van je browser

  • Mozilla / Firefox / Safari: Houd Shift ingedrukt terwijl u op Opnieuw laden klikt, of druk op Ctrl-Shift-R (Cmd-Shift-R op Apple Mac);
  • Internet Explorer: Houd Ctrl ingedrukt terwijl u op Vernieuwen klikt of druk op Ctrl-F5;
  • Konqueror: Klik op de knop Reload of druk op F5;
  • Opera: Maak uw cache volledig leeg in Extra → Voorkeuren.
  • Chrome: Shift + F5

Als u vragen heeft of aanvullende hulp nodig heeft, neem dan contact met ons op in een LiveChat of verzendt u een ticket om u te helpen bij het maken en uploaden van uw Favicon.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 9, 2018