Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Controleer schijfquota in Virtualmin

Trefwoorden: Virtualmin 

De focus van dit artikel is om u te laten zien hoe u actieve schijfquota kunt controleren die in VirtualMin kunnen zijn. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Bepalen hoeveel ruimte Elke gebruiker op uw server neemt, kan nuttige informatie zijn.Echter, proactief zorgt ervoor dat gebruikers op uw server geen vervelende schijfruimte zijn, kunnen de beschikbare schijfruimte voor iedereen een eerdere milieu bevorderen.Met dat in gedachten zullen beheerders vaak een schijfquotum instellen om ervoor te zorgen dat iedereen een gelijke deel van de schijfruimte gebruikt.Dit is een vrij standaardfunctie in de meeste bedieningspanelen en VirtualMin is geen uitzondering.

Voordat we aan de slag moeten, moet u inloggen op uw VirtualMin- of Webmin-account.Als u niet zeker bent hoe u dit moet doen, of het is mogelijk al een tijdje geleden dat u het laatst bent ingelogd, bekijk dan het volgende artikel, dat u moet helpen met: Hoe in te loggen op Webmin.Standaard moet virtualmin een schijfquotum op zijn plaats hebben.Als er echter geen actief schijfcontingentebeleid op uw server is en u wilt erop instellen, raadpleegt u het volgende artikel: Hoe schijfquota in Virtualmin te wijzigen.Zodra u bent ingelogd en klaar om door te gaan, bekijk dan de volgende stappen.

  1. Selecteer in het gedeelte VirtualMin het domein in het vervolgkeuzemenu waarvoor u het schijfquotum wilt controleren.
  1. Selecteer Limieten en validatie
  2. Klik op de optie Schijfquota controleren
  1. Selecteer de opties voor het controleren van schijfquota die het beste bij u passen
  2. Zodra u tevreden bent met uw selecties, klikt u op de knop Nu controleren

Dit synchroniseert de werkelijke schijfruimte die wordt gebruikt met het schijfquotasysteem. Houd er rekening mee dat dit proces vrij een tijdje kan duren om te voltooien op systemen met grotere schijven / bestandssystemen.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017