Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Vereisten:
E-mail controleren via webmail
E-mail controleren vanaf een desktop-e-mailclient

E-mail controleren in CentOS-webpaneel

Trefwoorden: CentOS Web Panel,  Email 

Vereisten:
E-mail controleren via webmail
E-mail controleren vanaf een desktop-e-mailclient

Wanneer u Centos-webpaneel gebruikt om uw e-mailadressen te beheren, moet u weten hoe u die e-mailadressen kunt controleren. Deze handleiding gedetailleerd twee verschillende methoden voor het controleren van e-mails die worden gehost in het Centos-webpaneel.

Vereisten:

- DNS Functioneel, bij voorkeur met CentOS Web Panel dat DNS intern afhandelt

- Gebruikersaccount gemaakt met een gekoppeld domein

- Domein dat de juiste naamservers gebruikt voor het CentOS-webpaneel om DNS af te handelen

- Mail server setup met een aangemaakt e-mailadres

E-mail controleren via webmail

De eenvoudigste manier om uw e-mail op CentOS Web Panel te controleren, is via de webmailclient. CentOS Web Panel beschikt standaard over de Roundcube webmailclient.

Step One: U hebt toegang tot de Webmail-client door uw domeinnaam in te voeren, gevolgd door de submap van Webmail. Hier is een voorbeeld van wat dit eruit ziet in uw URL-bar:

Stap twee: Zodra u op de inlogpagina van uw webmailportaal bent aangekomen, moet u hier uw gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. De gebruikersnaam wordt altijd ingevoerd als de volledig e-mailadres van de domeininbox die u wilt controleren

Stap drie: U krijgt het hoofdwebmail-portaal gepresenteerd na het inloggen van het inloggen. Vanaf hier kunt u een e-mail verzenden en ontvangen zoals met een ander e-mailaccount.

E-mail controleren vanaf een desktop-e-mailclient

U kunt er misschien liever een desktop-client gebruiken voor uw e-mailbehoeften. Dit zijn toepassingen zoals Microsoft Outlook, Mozilla Thunderbird of Mac OS-mail, om er een paar te noemen. Dit is hoe u de nodige configuratie-opties kunt vinden om dit soort klanten te gebruiken met uw CentOS-webpaneel-e-mailaccounts.

Stap 1: Meld u aan bij de gebruikersaccount voor het domein dat u wilt ontvangen de informatie voor het gebruik van de Gebruikersaanmeldingspagina.

** Stap 2: ** Klik op de vervolgkeuzelijst links en klik vervolgens op de link. Hiermee gaat u naar de pagina met de e-mailaccounts die aan deze gebruiker zijn gekoppeld.

Stap 3: Zoek uw sectie E-mailinstellingen op de bovenstaande pagina. Gebruik deze informatie om uw favoriete e-mailclient op uw desktop of laptop te configureren.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 14, 2018