Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Vereisten
Naamserver instellen in WHM
Eén IP-adres:
Afzonderlijke IP-adressen:
Gedeeld IP-adres:
IP-adressen beschikbaar

Hoe aangepaste naamservers in WHM te configureren

Trefwoorden: Nameservers,  WHMCS 

Vereisten
Naamserver instellen in WHM
Eén IP-adres:
Afzonderlijke IP-adressen:
Gedeeld IP-adres:
IP-adressen beschikbaar

Wanneer u WHM en cPanel gebruikt om uw Hostwinds VPS of Dedicated server te beheren, helpen private nameservers de prestaties en beveiliging te verbeteren. Gebruik makend van ns1.yourdomain.com en ns2.yourdomain.com in plaats van generieke naamservers die door uw hostingbedrijf worden geleverd, kunt u uw server onderscheiden. In deze handleiding wordt beschreven hoe u aangepaste naamservers in WHM configureert.

Vereisten

VPS of Dedicated server Instellen met cPanel.
Private nameservers gemaakt hier of op uw domeinregistrar.
cPanel-account gemaakt voor het domein te gebruiken voor naamservers.

Naamserver instellen in WHM

Stap 1: Navigeer naar uw WHM-portal met behulp van de iP-adres van de hostnaam of het server op poort 2087. U kunt ook een domein gebruiken die wordt gehost in deze CPANEL op PAP 2087. De URL moet er zoiets uitzien:

Gebruik een domein zoals https: //domain.tld: 2087

Gebruik een hostnaam zoals https: //server.domain.tld: 2087

Gebruik een IP-adres zoals https://127.0.0.1:2087

Dit brengt je naar de WHM-inlogpagina zoals hieronder te zien is:

Stap 2: Gebruik de root-gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen bij WHM. Daarna wordt u verwelkomd door de WHM-bestemmingspagina.

Stap 3: Typ in het zoekfilter linksboven basis en klik op de enige optie die hieronder verschijnt.Dit leidt ons naar de pagina Basic Webhost Manager-instellingen.U moet naar de onderkant van de pagina scrollen die volgt om naar de naamserversectie te gaan.

Stap 4: Om verschillende IP-adressen voor elke naamserver te configureren, klikt u op Configureer adresrecords naast alle inzendingen. Voer elk IP-adres in dat u wilt instellen zoals hieronder aangegeven. Verander anders de geleverde vakken om de Nameserver-URL's vooraf te weerspiegelen.

Eén IP-adres:

Als u een enkel IP-adres heeft, volstaat dit.Beide nameservers worden toegevoegd aan het DNS-zonebestand van het root-domein als naamrecords om te wijzen waar ze nodig hebben.

Afzonderlijke IP-adressen:

Als u elke nameserver een IP-adres wilt toewijzen, gebruikt u de knop Adresrecords configureren. De locatie van de bovenste geschetst is de huidige naam van de nameservers. De locatie van de onderste geschetste locatie is waar u het nieuwe record invoert.

U zult landen op een pagina die kan aangeven, "Dit systeem heeft geen gratis IPS."Dit is normaal en alleen informationeel.Als alternatief kan de volgende pagina het aantal resterende IP-adressen laten zien dat overblijft.Hoe dan ook, de veranderingen werden met succes opgeslagen.Je kunt een a DNS-verificatie Systeem om te controleren of uw domein oplost naar uw huidige IP-adres.

Gedeeld IP-adres:

IP-adressen beschikbaar

Het kan 3 tot 24 uur duren voordat DNS-wijzigingen wereldwijd zijn doorgevoerd. Je mag spoel je DNS-cache Om ervoor te zorgen dat u geen DNS-opzoek in de cache van uw ISP ziet.

Je hebt nu met succes privé-nameservers opgezet in WHM. U kunt nu de nameservers leveren die zijn ingesteld op toekomstige domeinen die u in WHM wilt gebruiken.

Geschreven door Hostwinds Team  /  augustus 24, 2018