Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Serverinstellingen
Wereldzaad
Wereld generator instellingen
Server MOTD
Server type
Server release-stream
Maximale spelers
Genereer structuren
Wereld type
Kondig prestaties aan
Kijkafstand
Snooping toestaan
Plan back-ups
Inclusief machtigingen
Inclusief plug-ins
Inclusief plugin-configuratie
Foutherstel
Herstart bij ernstige fouten

Configureer de McMyAdmin-serverinstellingen

Trefwoorden: McMyAdmin 

Serverinstellingen
Wereldzaad
Wereld generator instellingen
Server MOTD
Server type
Server release-stream
Maximale spelers
Genereer structuren
Wereld type
Kondig prestaties aan
Kijkafstand
Snooping toestaan
Plan back-ups
Inclusief machtigingen
Inclusief plug-ins
Inclusief plugin-configuratie
Foutherstel
Herstart bij ernstige fouten

Terwijl het McMyadmin 2-paneel erg schoon en zeer eenvoudig te navigeren is, zijn er veel manieren waarop u uw server kunt beheren en configureren.U kunt regels maken en omgevingen die wild verschillen van de standaard Minecraft-gameplay in een enkele speler.

We gaan helpen door alle verschillende serverinstellingen uit te leggen die kunnen worden ingesteld voor de werking van uw MINECRAFT-server en uitleggen hoe elke optie uw server heeft.Als u een overzicht van alle beschikbare configuratieopties nodig heeft, hebben we een gids over het configureren van uw Minecraft server ter beoordeling.

Serverinstellingen

Wereldzaad

Het World Seed is een numerieke waarde die wordt gebruikt in het algoritme voor het genereren van uw wereld.Het kan positief of negatief zijn en wordt gebruikt in elke versie van Minecraft.De server noemt zijn wereldcreatie-algoritme en voert de World Seed-variabele uit om de wereld van uw server te maken.Aangezien elke versie van Minecraft een ander algoritme heeft, kan hetzelfde aantal wild verschillende resultaten produceren.Indien gebruikt op dezelfde MINECRAFT-versie, zal hetzelfde nummer echter dezelfde wereld retourneren, zodat u de wereld in verschillende servers kunt recreëren als dat nodig is.

Wereld generator instellingen

De instellingen van de Wereldgenerator zijn waar u de generatorinstellingen met geweld kunt instellen met een lange reeks sleutelparenwaarden. Dit kan zeer complex zijn en wordt niet aanbevolen om te wijzigen voor nieuwere of informele gebruikers. Als u echter een werkelijk aangepaste wereld wilt maken, kunt u deze instelling echter gebruiken. Minecraft-tools heeft een goed Aangepaste World Preset Generator die u kunt gebruiken om de verschillende instellingen aan uw wensen aan te passen.

U moet het Wereldtype instellen op Aangepast om deze functie te laten werken.

Server MOTD

Het serverbericht van de dag is het bericht dat al uw spelers zullen worden begroet en wat de lijst van de server wordt weergegeven onder de servernaam voor mensen die bladeren voor uw server.

Server type

Het servertype bepaalt wat voor soort Minecraft-server die u wilt uitvoeren. De standaard Minecraft-ervaring wordt vermeld als het officiële servertype. Er zijn echter verschillende andere servertypen die beschikbaar zijn om te installeren. Elke versie kan zijn eigen plug-ins of functies hebben, afhankelijk van uw verlangens. Als u bijvoorbeeld een BUKKIT-plug-ins op uw server wilt uitvoeren, moet u het servertype instellen op Craftbukkit en het servertype installeren voordat u BUKKIT-plug-ins installeert.

Server release-stream

De Server Release Streamets in welke versie van de officiële, Craftbukkit of FIVEEMOD SERVER TYPES Uw server zal worden uitgevoerd. Aanbevolen betekent dat de nieuwste stabiele en officiële release voor de server zal worden gebruikt. Tegelijkertijd staat Beta / Snapshot u toe om te kiezen of de nieuwste bètaversie van het servertype of een specifieke oudere versie (of momentopname) van het servertype moet worden gebruikt.

Maximale spelers

De maximale spelersinstelling zal instellen hoeveel gelijktijdige spelers mogen inloggen op de server gelijktijdig. Alle extra spelers over dit bedrag worden verteld dat de server vol is. Het maximale aantal spelers op McMyadmoin 2 Personal Edition is 10 spelers, maar u kunt een willekeurig aantal lager dan 10 instellen als u dat wenst. Om meer dan 10 gelijktijdige spelers te krijgen, moet u uw MCMYADMIN-licentie upgraden.

Genereer structuren

Deze instelling zal bepalen of structuren zoals ruïnes, hutten, dorpen, mijnen of forten of forten in uw wereld zullen spawnen. U kunt dit instellen op het uitschakelen of uitschakelen van de spawning van structuren op uw server.

Wereld type

Het wereldtype bepaalt het algemene terrein en de vorm van de wereld die op uw server wordt gegenereerd.

  • Standaard: De normale wereld, gegenereerd met normale bergen, rivieren en biomen van gemiddelde grootte.
  • Vlak: Een volledig platte wereld zonder grote terreinfuncties. Dorpen zullen af en toe standaard spawnen, maar er zijn geen ander terreinfuncties in een normale platte wereld.
  • Groot Biomen: Deze werelden zijn net als standaardwerelden, behalve dat hun terreinbiomen (zoals woestijnen, bergketens, bossen) vier keer groter zijn dan normaal. Dit betekent dat bioomspecifieke structuren of kenmerken veel vaker voorkomen.
  • Versterkt: Deze werelden hebben al hun terreinkenmerken versterkt, met name bergen en valleien met enorm extreme hoogten.
  • Aangepast: Deze wereld is aangepast op basis van de instellingen van de wereldgenerator. Dit is vereist om alle instellingen van de wereldgenerator van kracht te laten worden.

Kondig prestaties aan

Deze instelling zal dicteren of er een serverbrede aankondiging is als een van de spelers van uw server een prestatie in uw server voltooien.Indien ingeschakeld, zullen alle spelers, ongeacht de locatie, de melding ontvangen.Indien uitgeschakeld, wordt alleen de speler die het prestatie heeft verdiend, op de hoogte gebracht.

Kijkafstand

De kijkafstand bepaalt hoeveel van de wereld op elk moment zichtbaar is voor een speler.De wanbetaling van Minecraft hiervoor is 10;Elke hogere nummers zullen de beeldafstand verhogen tegen de kosten van serverprestaties.Elke lagere waarden zullen de kijkafstand voor spelers verlagen en toestaan dat de server sneller en soepeler wordt uitgevoerd.

Snooping toestaan

Veel softwareprogramma's hebben de optie voor de makers van die software om gegevens op hun softwaregebruik te verzamelen, zodat ze updates kunnen doen om het programma te verbeteren. Mojang (de Minecraft-makers) zijn erg open over welke gegevens worden verzameld en dit proces noemen snuffelen. U kunt deze optie inschakelen of uitschakelen als u wenst.

Plan back-ups

McMyadmin biedt u de mogelijkheid om lokale back-ups van uw Minecraft-wereld te nemen, zodat u in het geval van ernstige fouten, crashes of bugs, u niet hoeft te hebben dat uw wereld helemaal opnieuw opbouwt. Dit is vooral handig op servers met veel spelers, zodat hun vooruitgang en creaties niet overnachten zijn.

Door de verschillende Opnemen-secties in te schakelen, neemt de grootte van de back-upbestanden toe en zullen de back-ups langer duren.

Inclusief machtigingen

Dit bepaalt of alle informatie in het gedeelte Gebruikers en groepen van de server in elke back-up wordt opgeslagen.

Inclusief plug-ins

Als deze selectie is ingeschakeld, wordt alle geïnstalleerde plug-ins opgehouden in de back-ups.

Inclusief plugin-configuratie

Deze sectie geeft aan of er configuratiebestanden voor plug-ins ook worden opgeslagen met de back-ups die worden gemaakt.

Foutherstel

Herstart bij ernstige fouten

Als er een ernstige fout optreedt in Minecraft, zal McMyadmin de volledige server onmiddellijk opnieuw opstarten om de situatie op te lossen. Niet alle ernstige fouten zijn echter fataal aan de server, en in sommige gevallen moet u mogelijk deze functie uitschakelen als u veel plug-ins op de server gebruikt die met elkaar in strijd is met elkaar.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 20, 2018