Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe FileZilla te configureren om FTP via TLS te accepteren

Hoe je Filezilla kunt configureren om FTP te accepteren via TLS

Trefwoorden: FTP 

Hoe FileZilla te configureren om FTP via TLS te accepteren

Zoals vermeld in (Verbinding maken met Filezilla Windows-gids), FileZilla biedt een native ondersteunde TLS-codering (FTP's). Het vereist echter ook extra poorten die kunnen worden toegewezen in de configuratie-interface. Bovendien kan een certificaat worden gegenereerd in ditzelfde venster voor FTP's. Deze gids is bedoeld voor een hostwinds-client met behulp van een Windows Cloud VPS en wil graag FTP's gebruiken om verbinding te maken met de webserver.

Hoe FileZilla te configureren om FTP via TLS te accepteren

Stap 1. Start FileZilla Server.

Stap 2. Voer vervolgens de serverinformatie in. Als dit meestal is geïnstalleerd op een enkele VPS, LocalHost en de gestelde poort, zouden u de informatie zijn die u zou invoeren en het wachtwoord dat u hebt ingesteld. Dan klikken Aansluiten.

Stap 3. Dan klikken Bewerk en dan Instellingen.

Stap 4. Van daaruit zou een instellingenvenster moeten verschijnen, standaard ingesteld op Algemene instellingen. U moet hierna klikken op FTP via TLS-instellingen.

Stap 5. Vervolgens klikt u op het selectievakje voor FTP via TLS-ondersteuning (FTPS) inschakelen

Stap 6. Vervolgens moet u klikken Nieuw certificaat genereren…

Stap 7. Een nieuw venster wordt weergegeven, vraagt u aan om de informatie te hebben die u wilt invoeren, evenals de sleutelformaat. Selecteer de gewenste sleutelgrootte en voer de informatie in de onderstaande velden in. Een 2-cijferige landcode is vereist om het certificaat ook te genereren.

Stap 8. Zodra dit venster is voltooid nadat u op OK hebt geklikt, wordt automatisch een TLS-sleutel aangemaakt en bijgewerkt naar de bestandslocatie.

Stap 9. Klik vervolgens op OK en het zou nu een TLS-verbinding moeten aanvragen of toestaan wanneer u verbinding maakt met Filezilla.

FTP over TLS-ondersteuning is ook bekend als FTP's en is anders dan SFTP met behulp van een Linux-server met SSH-toegang.

SFTP is alleen beschikbaar voor accounts met SSH -toegang tot de server, zoals een hostwinds Cloud VPS of Toegewijde server.

Geschreven door Hostwinds Team  /  februari 14, 2019