Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Kenmerken
Server naam
Welkoms bericht
Witte lijst-modus
Groep op witte lijst
Schakel Server Sleeping in
Server slaapbericht
Schakel Statusafbeelding en Widget in
Toon als openbaar op serverlijst
Machtigingen Exportmodus
Backup Overflow-modus
mChat-berichtformaat
Spelersmeldingen
Witte lijst bericht
Standaardbegroetingsbericht weergeven
Fouten met geweigerde toegang weergeven
Waarschuwing weergeven tijdens World Save
Kondig groepswijzigingen aan

McMyAdmin-functies configureren

Trefwoorden: McMyAdmin 

Kenmerken
Server naam
Welkoms bericht
Witte lijst-modus
Groep op witte lijst
Schakel Server Sleeping in
Server slaapbericht
Schakel Statusafbeelding en Widget in
Toon als openbaar op serverlijst
Machtigingen Exportmodus
Backup Overflow-modus
mChat-berichtformaat
Spelersmeldingen
Witte lijst bericht
Standaardbegroetingsbericht weergeven
Fouten met geweigerde toegang weergeven
Waarschuwing weergeven tijdens World Save
Kondig groepswijzigingen aan

Er zijn veel manieren waarop u de server kunt beheren en configureren met McMyAdmin 2-paneel.U kunt bepaalde regels, omgevingen en werelden maken die wild verschillen van de standaard Minecraft-gameplay die in een enkele speler wordt gevonden.

McMyadmin wordt geleverd met verschillende functies om uw server uniek te maken en op te vallen. Al deze opties zijn te vinden in de functies optie van de configuratiepagina. Als u een overzicht van alle beschikbare configuratieopties nodig heeft, hebben we een gids over het configureren van uw Minecraft server ter beoordeling.

Kenmerken

Server naam

Met de servernaam kunt u een naam voor uw server instellen, die kan worden weergegeven in een welkomstbericht voor alle spelers die zich bij uw server aanmelden. Deze naam wordt ook gebruikt in Serverlijst als u ervoor kiest om uw server openbaar te laten vermelden. Zowel het welkomstbericht als de serverlijst zullen hieronder worden besproken.

Welkoms bericht

Het welkomstbericht is wat al uw gebruikers begroet wanneer ze toetreden tot de server.Dit bericht verschijnt in de chatconsole van uw server en heeft twee variabelen die u kunt gebruiken om het bericht te personaliseren:

  • % p - Hiermee wordt de naam van de verbindingsspeler weergegeven
  • % s - Hiermee wordt de naam van de server weergegeven

Witte lijst-modus

De Whitelist-modus bepaalt welk soort whitelisting uw server gebruikt voor het toestaan van spelers om de server aan te sluiten als er een is. Er zijn vier opties:

  • Geen whitelisting: Dit betekent dat iedereen toegang krijgt tot de server als ze niet al expliciet zijn verbannen.
  • Match elke groep: Dit betekent dat elke speler die is toegevoegd aan een McMyAdmin-groep onder Gebruikers en groepen, mag deelnemen aan de server.
  • Lockdown: Deze optie vergrendelt de server omlaag, waardoor nieuwe spelers worden voorkomen totdat de lockdown is uitgeschakeld. Gebruikers die al in uw server zijn ingelogd, worden niet getrapt, maar ze kunnen zich niet opnieuw verbinden als ze losmaken totdat de lockdown voorbij is.
  • Enkele groep: Hiermee kan alleen leden van de Whitelist-groep (hieronder besproken) om deel te nemen aan de server en de toegang tot alle andere gebruikers te ontkennen, ongeacht hun groep.

Groep op witte lijst

Met de optie Whitelist-groep kunt u instellen welke groep witholisted is en deelneemt aan de server wanneer Whitelist-modus is ingesteld op een enkele groep. Elke groep die beschikbaar is in de sectie Gebruikers en groepen wordt hier vermeld.

Schakel Server Sleeping in

Server Slapen inschakelen is een optie die uw server helpt om hulpbronnen en energie opnieuw te starten en te behouden. Terwijl hostwinds Minecraft VPSES voortdurend kunnen worden uitgevoerd, kunnen sommige beheerders ervoor kiezen om deze functie te gebruiken om hun servers tijdens lange perioden van inactiviteit af te sluiten. Terwijl de server slaapt, zal het nog steeds reageren op queryverzoeken, en zal als zodanig opnieuw opstarten als een speler probeert verbinding te maken met de server.

Server slaapbericht

Het Server Sleep-bericht is het bericht dat wordt uitgezonden naar spelers die proberen verbinding te maken met een slaapserver. De server geeft dit bericht weer, zodat de verbindingsplayer weet dat de server opnieuw wordt opgestart en binnenkort wordt aangesloten.

Schakel Statusafbeelding en Widget in

De Enable Status Image and Widget is een functie waarmee u de serverstatus kunt weergeven, inclusief het aantal spelers dat momenteel is ingeschakeld. U kunt de afbeelding die de widget weergeeft bekijken door op Afbeelding bekijken te klikken, wat ongeveer zoiets als dit zal retourneren:

U kunt ook Widgetcode ophalen selecteren, waardoor een pop-up wordt gegenereerd met een JavaScript-codefragment dat u kunt gebruiken om de afbeelding in te sluiten op alle websites die u heeft:

Toon als openbaar op serverlijst

De show als Public On Server List-optie staat McMyadmin toe om uw server op hun openbare lijst weer te geven. Vanaf dit artikel heeft McMyadmin niet langer een eigen webportaal voor het weergeven van de openbare serverlijst.

Machtigingen Exportmodus

Met de modus Machtigingen Exporteren kunt u uw machtigingen voor elk van uw geïnstalleerde plug-ins exporteren. Er zijn verschillende toestemmingen die u kunt gebruiken om dit te bereiken. U zou de plug-in van de rechten willen selecteren die uw geselecteerde plug-ins ondersteunt, dus bijvoorbeeld als u Craftbukkit-plug-ins gebruikt, wilt u PermissionsBukkit gebruiken.

Backup Overflow-modus

Met de Backup Overflow-modus kunt u bepalen hoe u moet omgaan met een situatie waarin er geen back-up kan worden gemaakt van uw server, normaal gesproken omdat de schijfruimtebeperkingen zijn bereikt. U kunt een van de volgende dingen doen:

  • Niets: Deze optie betekent dat er geen back-up wordt opgeslagen en er zullen geen verdere acties worden genomen met betrekking tot de back-ups. Als u een oude back-up hebt die u wilt behouden, of als u handmatige back-ups neemt, is dit de keuze voor u.
  • Verwijder de oudste back-up: Dit is de standaardoptie die de oudste back-up op de server is opgeslagen en vervolgens de nieuwste back-up in de geopende ruimte opslaat. Als u automatische back-ups gebruikt, is dit de perfecte keuze om te gebruiken.
  • Blijf de oudste verwijderen totdat er een back-up kan worden gemaakt: Als uw back-ups op een groot voldoende interval worden ingesteld dat massale wijzigingen kunnen optreden in de serverwereld tussen back-ups die worden opgeslagen, is soms uw nieuwste back-up ver groter dan de back-up wordt verwijderd. In dit geval betekent het gebruik van deze optie dat als meerdere van uw oudste back-ups moeten worden verwijderd om een van de nieuwste te passen, deze back-ups verwijdert totdat er voldoende schijfruimte is om de nieuwste back-up op te slaan.

mChat-berichtformaat

Met de optie MCChat Message-indeling kunt u opgeven hoe u wilt dat berichten worden weergegeven met behulp van Bukkit's MCHAT MOD.Met MCHAT kunt u aangepaste berichten maken voor leden die deelnemen aan, vertrekken of worden geschopt en privékanalen kunnen maken voor gebruikers om te creëren voor hun vrienden op de server.MCHAT wordt standaard niet geïnstalleerd en vereist Installatie indien gewenst op uw server te staan.

Spelersmeldingen

Witte lijst bericht

Het Whitelist-bericht wordt weergegeven aan spelers die proberen verbinding te maken met uw server, maar staan niet op de beheerde witte lijst als u de whitelist-optie hebt ingeschakeld. Voor deze instelling is Craftbukkit geïnstalleerd en geactiveerd.

Standaardbegroetingsbericht weergeven

Als u het bericht van de show Standard Greetings inschakelt, telkens wanneer alle spelers verbinding maken met uw server, of het nu nieuwe spelers zijn of spelers retourneren, worden ze begroet door het welkomstbericht van uw server.Indien uitgeschakeld, zien ze geen welkomstbericht.

Fouten met geweigerde toegang weergeven

De TOEPASSING TOEGANG DERGENDE FOUT INSTELLINGEN ZAL DICTEN Of de server een speler zal vertellen die probeert een MCMYADMIN-opdracht uit te voeren als ze toegang hebben geweigerd tot die opdracht. Veel serverbeheerders verlaten deze instelling op NO zodat gebruikers niet veel commando's kunnen uitvoeren om te bepalen welke MINECRAFT-server wordt uitgevoerd, waardoor hun server kan beveiligen.

Waarschuwing weergeven tijdens World Save

Het display-waarschuwing tijdens de instelling Wereldopslag zal bepalen of een waarschuwingsbericht wordt verzonden wanneer de wereld wordt opgeslagen en een back-up gemaakt. Op sommige servers zal de wereld een grote lag-spike veroorzaken, en als zodanig zullen sommige beheerders deze instelling achterlaten op het ja, zodat hun spelers weten dat de vertraging het gevolg is van een back-up die wordt opgeslagen.

Kondig groepswijzigingen aan

De instelling Groepswijzigingen melden bepaalt of de server al dan niet publiekelijk aankondigt wanneer spelers worden toegevoegd aan of verwijderd uit groepen in gebruikers en groepen. Als deze instelling is ingesteld op Ja, zullen alle spelers op de server weten wanneer een andere speler is toegevoegd aan of verwijderd uit een groep.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 26, 2018