Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe gebruik ik awstats?
Awstats-informatie
Overzicht
Maandelijkse geschiedenis
Dagen van de maand
Dagen van de week
Uren
Wie heeft mijn site bezocht?
Landinstellingen
Gastheren
Robots / spinnen
Welke pagina's hebben mijn bezoekers bezocht?
Bezoeksduur
Bekeken pagina's
Verwijzers Oorsprong

cPanel AWStats Metrics

Trefwoorden: cPanel,  AWstats 

Hoe gebruik ik awstats?
Awstats-informatie
Overzicht
Maandelijkse geschiedenis
Dagen van de maand
Dagen van de week
Uren
Wie heeft mijn site bezocht?
Landinstellingen
Gastheren
Robots / spinnen
Welke pagina's hebben mijn bezoekers bezocht?
Bezoeksduur
Bekeken pagina's
Verwijzers Oorsprong

Onder alle tools die CPanel biedt om de verschillende statistieken van uw website bij te houden, is een van de meest gebruikte en gedetailleerde opties AWSTAT's.Deze tool analyseert serverlogbestanden en produceert HTML -rapporten op uw website, presenteert verschillende grafieken en grafieken om informatie over bezoekers te bekijken, de duur, de meeste bekeken pagina's te bezoeken en welke andere websites uw site hebben doorverwezen naar de bezoekers.

Hoe gebruik ik awstats?

De AWSTATS -tool is te vinden onder het gedeelte Metrics op uw CPanel -startpagina.

Nadat u op de AWSTAT -optie klikt, wordt u doorgestuurd naar de AWSTATS -pagina.Deze pagina vermeldt al de domeinen van uw CPanel, subdomeinen en hun SSL -equivalenten.

Onder de kolom Acties kunt u op de optie Weergeven klikken om de volledige gedetailleerde lijst met Awstats voor het betreffende domein te zien.

Awstats heeft zeer gedetailleerde informatie, en als zodanig kan het eerst overweldigend zijn.Laten we kijken naar de belangrijkste secties van resultaten en afbreken wat wordt gepresenteerd.

Awstats-informatie

Overzicht

Helemaal bovenaan de pagina staat een korte samenvatting van belangrijke informatie. Het beschrijft het volgende:

 • Gerapporteerde periode
 • Eerste en laatste bezoek aan de website
 • Oranje: aantal unieke bezoekers op de website
 • Geel: het totale aantal bezoeken aan de websites en het gemiddeld aantal bezoeken per unieke bezoeker
 • Blauw: het aantal pagina's dat voor de bezoeken is geladen, evenals het gemiddeld aantal pagina's per bezoek
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken), evenals hoeveel hits gemiddeld per bezoek
 • Groen: totale gebruikte bandbreedte, evenals hoeveel bandbreedte gemiddeld per bezoek werd gebruikt.

Maandelijkse geschiedenis

De eerste grafiek zal de maandgeschiedenis van de gerapporteerde secties voor elke maand van het huidige kalenderjaar detail. Hiermee kunt u grote trends volgen over het huidige kalenderjaar, zodat u een grote verschuivingen in uw maandelijkse bezoekers van de belangrijkste updates of belangrijke toevoegingen of aftrekkingen van uw site kunt weten. De grafiekgegevens voor elke maand:

 • Oranje: totaal aantal unieke bezoekers voor de maand
 • Geel: totaal aantal bezoeken voor de maand
 • Blauw: totaal aantal pagina's voor de maand
 • Cyaan: totaal aantal hits (paginaverzoeken) voor de maand
 • Groen: totale bandbreedte voor de maand

Onderaan geeft de tabel ook een totaaloverzicht van het year-to-date aggregaat voor alle vijf deze bijgehouden statistieken.

Dagen van de maand

De dagen van maand Grafiek geeft het verkeer aan dat is opgenomen op de dagen van de geselecteerde maand bovenaan de pagina in de samenvatting.Hiermee kunt u dagelijkse trends volgen, het verkeer van uw bezoekers voor elke dag van de gerapporteerde maand volgen.Hiermee kunt u zien of er grote spikes of lulls in uw verkeer zijn op basis van nieuwe inhoud of bepaalde dagen van de week.In dit voorbeeld hebben we het ingesteld voor april van 2018. Zoals u kunt zien, details Details van elke dag van het volgende:

 • Geel: aantal bezoeken
 • Blauw: aantal pagina's
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken)
 • Groen: hoeveelheid gebruikte bandbreedte

Dagen van de week

De Days of Week-record toont de geaggregeerde hoeveelheid verkeer die op bepaalde dagen van de week is verzameld. Dit kan erg handig zijn in het helpen bepalen welke zijn je piekdagen voor bezoekers, wat kan helpen bij het beïnvloeden wanneer je nieuwe inhoud moet uploaden of onderhoud kunt doen die Site Downtime kan veroorzaken. In dit voorbeeld zijn sinds zondag en maandag de minst bezochte dagen, het is het meest logisch om de site op te nemen voor onderhoud of updates over deze twee dagen. Deze grafiek kaarten het volgende:

 • Blauw: aantal pagina's
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken)
 • Groen: hoeveelheid gebruikte bandbreedte

Uren

De urengrafiek details de totale hoeveelheid pagina's, hits en bandbreedte die tijdens bepaalde uren van de dag wordt gebruikt. De uren beginnen vanaf middernacht om 00, met uur 23 zijn 11 PM-servertijd. Deze tool kan u helpen bepalen wanneer uw piekuren zo zijn dat als u ooit updates nodig hebt om updates uit te voeren of de site op te nemen voor onderhoud, weet u wanneer de minste bezoekers worden beïnvloed. Volgens ons voorbeeld zijn de langzaamste uren voor bezoekers 10.00 uur (uur 22) tot 3 uur (uur 03), met vergelijkbare stilte tussen 6 uur (uur 06) en 8 uur (uur 08) en om 15.00 uur (uur 15 ). De grafiek registreert het volgende:

 • Blauw: aantal pagina's
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken)
 • Groen: hoeveelheid gebruikte bandbreedte

Wie heeft mijn site bezocht?

De sectie Locales heeft verschillende metrics om in gedetailleerder te zien met betrekking tot wie uw website en vanwaar heeft bezocht. De meest bruikbare grafieken in deze sectie zijn de top 25 locaties, de top 25 hosts en de top 25 robots / spiders.

Landinstellingen

De grafiek van de TOP 25 Locales toont de top 25 locaties die bezoekers van uw site zijn ontstaan tijdens de gerapporteerde maand.Dit kan u helpen bepalen waar uw sterkste doelgroep is en of u de inhoud of advertenties van uw site of advertenties naar nieuwe locaties moet aanpassen.Het volgende wordt geregistreerd:

 • De landinstelling die de site heeft bezocht
 • Blauw: aantal pagina's
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken)
 • Groen: hoeveelheid gebruikte bandbreedte
 • Een staafdiagram waarin het aantal pagina's, hits en bandbreedte wordt vergeleken

Als u wilt, is er een volledige lijst van alle beschikbare locaties in plaats van de TOP 25. Klik op de link Volledige lijst naast de Locales (TOP 25) Titel om de volledige lijst te zien.

Gastheren

De grafieken van de hosts zullen de Top 25 unieke bezoekers van uw website gedetailleerd, tijdens de gerapporteerde maand. Deze tabel rapporten over de unieke bezoekers die op uw website zijn aangekomen, inclusief de volgende records:

 • Het host IP-adres van de unieke bezoeker
 • Blauw: aantal pagina's
 • Cyaan: aantal hits (paginaverzoeken)
 • Groen: hoeveelheid gebruikte bandbreedte
 • Het tijdstempel van wanneer deze bezoeker uw site voor het laatst heeft bezocht

Als je wilt, zijn er links in de titel van de tabel die het zien van een volledige lijst van alle geregistreerde bezoekers bevatten, evenals het sorteren van bezoekers op de laatste bezoeker onder de link Laatste bezoek, en een optie om alleen bezoekers weer te geven die onopgeloste IP-adressen hebben.

Robots / spinnen

In dit gedeelte worden alle robots, spiders en crawlers beschreven die toegang hebben gehad tot uw website. Robots, ook wel spiders of crawlers genoemd, zijn programma's die zoekmachines gebruiken om het web te verkennen en alle webcontent die beschikbaar is op websites die ze tegenkomen te verzamelen en downloaden.

Ze vangen alle tekst en links op en werken de zoekmachines bij met betrekking tot de beschikbare pagina's en sites waarnaar ze kunnen zoeken. Als u weet welke bots uw site controleren, kunt u uw zoekmachineoptimalisatie aanpassen aan of prioriteit geven aan die bots en de bijbehorende zoekmachines.

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een sleutel tot het vergroten van uw verkeer en het krijgen van uw website om hoger te verschijnen op de zoekmachines. Hoe hoger uw zoekmachine ranking, hoe meer bezoekers u aantrekt, en hoe meer inkomsten u genereert voor uw bedrijf of advertentie.

Welke pagina's hebben mijn bezoekers bezocht?

Hoewel het belangrijk is om te weten wie uw site heeft bezocht en wanneer het ook net zo belangrijk is om te weten welke pagina's ze bezochten en hoe, awstats geeft gedetailleerde gegevens over welke pagina's uw bezoekers eerst op uw website kwamen, en hoelang bleven ze.Hiermee kunt u weten welke delen van uw site werken en dat niet zijn.

Bezoeksduur

De tabel Bezoeksduur laat zien hoe lang uw bezoekers op uw website hebben doorgebracht. Het verdeelt de informatie in intervallen, waarbij het bovenste interval is hoeveel bezoekers minder dan 30 seconden verbleven.

U kunt deze metriek gebruiken om te bepalen hoe goed de informatie van uw website uw bezoekers vangt.Als ze niet lange tijd rond plakken, kun je proberen veranderingen meer te verwelkomen of verleidelijk voor nieuwe bezoekers.

Bekeken pagina's

De pagina's-URL-tabel toont u de bovenste bekeken pagina's op uw website. Dit kan u helpen bepalen welke sites de meeste optimalisatie of updates vaker nodig hebben om uw bezoekers te behouden. Met de tabel kunt u ook de volledige lijst van al uw webpagina's en hun bezoekers zien, maar ook om te sorteren op welke pagina's de eerste bekeken (item) of het laatst bekeken (uitgang) op uw site ook worden bekeken.

De tafel registreert:

 • De URL van de webpagina
 • Hoe vaak de pagina is bekeken
 • De gemiddelde grootte van de reactie op paginaverzoeken
 • Hoe vaak de pagina is gebruikt als invoerpagina
 • Hoe vaak de pagina is gebruikt als de uitgangspagina
 • Een staafdiagram waarin de bekeken, gemiddelde grootte, invoer- en uitstapgegevens worden vergeleken

Verwijzers Oorsprong

De verbinding met de site van de tabel toont u alle verwijzingen en hun oorsprong die naar uw website wordt verwezen. Dit is waar u kunt beoordelen hoe goed uw SEO werkt, bijvoorbeeld, en hoeveel mensen komen aan op andere links.

In dit voorbeeld kunnen we zien dat 99,8% van de gebruikers aankomen door rechtstreeks naar het domein te gaan, terwijl 1 persoon bezocht via de zoekmachine van Google.com en 1 persoon arriveerde van een website van derden.

Dit is vooral handig als u handelsovereenkomsten, advertenties of gelieerde links op andere websites heeft, omdat u kunt zien hoeveel verkeer die sites, advertenties en gelieerde ondernemingen genereren naar uw website en bedrijf.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 10, 2018