Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe kan ik de bandbreedte van mijn site volgen?
De grafiekgegevens opsplitsen
Afgelopen 24 uur
Vorige week
Afgelopen jaar
Maandelijkse cirkeldiagrammen
Service bandbreedte per dag
Totale bandbreedte per dag

cPanel bandbreedtemetingen

Trefwoorden: cPanel 

Hoe kan ik de bandbreedte van mijn site volgen?
De grafiekgegevens opsplitsen
Afgelopen 24 uur
Vorige week
Afgelopen jaar
Maandelijkse cirkeldiagrammen
Service bandbreedte per dag
Totale bandbreedte per dag

CPanel biedt verschillende manieren om uw websites te meten.De bandbreedte metrisch is een hulpmiddel voor het bekijken van het algehele bandbreedtegebruik van uw website voor uw verkeer.Dit is erg handig, vooral als u de bronnen van uw websites moet upgraden of herzien om te bepalen of u extra bandbreedte op uw diensten nodig heeft.

Hoe kan ik de bandbreedte van mijn site volgen?

De bandbreedtetracker bevindt zich onder het gedeelte Metrische gegevens op uw cPanel-startpagina.

Wanneer u op het bandbreedte-pictogram klikt, wordt u doorgestuurd naar de bandbreedte-pagina. Deze pagina toont meerdere grafieken en periodes met gegevens met betrekking tot het bandbreedtegebruik voor uw cPanel-service. Dit omvat HTTP-verzoeken, e-mailverzoeken (IMAP, POP3, SMTP) en FTP-verzoeken.

Standaard neemt de bandbreedte-tracker geen server-side-services op, zoals de uploads en downloads en downloads van CPANEL-bestandsbeheer, inkomende e-mail die andere servers leveren, DNS-activiteit, POP / IMAP-bytes ontvangen voor taken, zoals polling voor nieuwe e-mail of eenProcessen spandelden door Cron Jobs die netwerkactiviteit uitvoeren.

De grafiekgegevens opsplitsen

De eerste drie grafieken zullen de totale bandbreedte in de afgelopen 24 uur, de afgelopen week, en het afgelopen jaar worden gebruikt. Voor alle drie deze grafieken zijn er vijf categorieën bandbreedte-gegevens:

  • HTTP: websiteverkeer.
  • POP3: E-mail dat de accounts van uw website hebben ontvangen
  • IMAP: E-mail dat de accounts van uw website hebben ontvangen
  • SMTP: E-mail dat de accounts van uw website zijn verzonden
  • FTP: bestandsoverdrachten van en naar de site

U kunt duidelijk alle vijf van de categorieën zien met hun respectievelijke grafiekkleuren onder de grafiek voor elke grafiek. Standaard bijwerken de grafieken om de twee uur.

Afgelopen 24 uur

Deze grafiek details alle bandbreedte die de afgelopen 24 uur wordt gebruikt voor al uw sites op het CPANEL-account. De gegevens zijn in bits per seconde, gemiddeld in intervallen van vijf minuten.

Deze diagram kan u helpen bij het bepalen van kleinschalige trends voor het verkeer gedurende de dag, waardoor u kunt bepalen wanneer uw site het meest wordt bekeken en wanneer het het minst wordt bekeken. Dit kan zeer nuttig zijn bij het bepalen wanneer u updates of onderhoud uitvoert, evenals wanneer u nieuwe inhoud voor de dag vóór uw piekbezoekuren kunt plaatsen.

Vorige week

Deze grafiek details de bandbreedte die in de afgelopen zeven dagen wordt gebruikt voor al uw sites op het CPANEL-account. De gegevens zijn in bits per seconde, gemiddeld in intervallen van vijf minuten.

Deze diagram is beter voor het bepalen van grotere trends voor weergave, zoals als u verkeerspieken op hetzelfde tijdstip van dag drie dagen per week hebt geworden. U kunt dit ook gebruiken om te zien of er van dag tot dag veranderingen in uw verkeer zijn op basis van inhoudsupdates of andere wijzigingen die u op de site hebt aangebracht. Dit kan u helpen bepalen of een nieuwe site-lay-out verhoogd of verminderd verkeer veroorzaakt of als de gepost gemaakte inhoud de populariteit van uw site mogelijk heeft verhoogd.

Afgelopen jaar

Deze grafiek details de bandbreedte die het afgelopen jaar is gebruikt voor al uw sites op het CPANEL-account. De gegevens worden gepresenteerd in bits per seconde.

De grafiek kan u helpen bij het volgen van uw langetermijntrends voor uw site, zoals als er meer bezoekers tijdens het begin van de maand elke maand zijn of als een grote wijziging van de inhoud van de website langetermijn of bijwerkingen had in vergelijking met de vorigedienstregelingen.

Maandelijkse cirkeldiagrammen

De cirkeldiagrammen tonen de percentages van bandbreedte die wordt gebruikt voor elk van de diensten voor de maand die uit het totaal wordt gebruikt. U kunt deze tool gebruiken om de totale hoeveelheid gegevens die elke maand worden gebruikt en welke diensten gebruiken hoeveel van de bandbreedte wordt opgenomen. Dit is vooral handig als u meerdere sites heeft, zoals u kunt volgen welke van uw sites meer verkeer trekken.

Bijvoorbeeld, in het voorbeeld dat wij bieden, hadden de blauwe en groene HTTP-domeinen geen verkeer ontvangen in februari 2018, maar in maart 2018 ontving het groene domein 2,96 KB bandbreedte van bezoekers.Evenzo was er in februari 2018 geen SMTP-bandbreedte-verkeer, wat aangeeft dat geen van de domeinen e-mails van de server stuurde.In maart 2018 is er 3,1 KB bandbreedte, die aangeeft dat e-mails werden verzonden.

Service bandbreedte per dag

Als u klikt op de naam van de service die wordt vermeld in de maandelijkse cirkeldiagrammen, krijgt u een gedetailleerde herziening van de dagbreedte van de bandbreedte die is toegeschreven aan de betreffende dienst.Als we bijvoorbeeld op de naam van het rode domein klikken HTTP - reddomain.com, we krijgen een gedetailleerde uitsplitsing van het HTTP-bandbreedtegebruik van elke dag voor maart 2018.

Totale bandbreedte per dag

U kunt ook op het cirkeldiagram of het totaal onder aan elke maand klikken om een dag-tot-dag hertelling te krijgen van alle services naast elkaar voor elke dag van die maand.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 13, 2018