Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is DNSSEC?
Hoe DNSSEC te gebruiken in cPanel

cPanel DNSSEC Overzicht

Trefwoorden: cPanel 

Wat is DNSSEC?
Hoe DNSSEC te gebruiken in cPanel

Wat is DNSSEC?

DNSSEC- of domeinnaamsysteem Beveiligingsextensies is een beveiligingsniveau dat u uw domein kunt aantrekken om uw bezoekers te beschermen tegen verschillende aanvallen.Dit gebeurt met digitale handtekeningrecords of DS-records.De DNS-server vergelijkt zijn DS-record naar de DS-record bij de registrar van het domein.Als de DS-records overeenkomen, weet u dat het record authentiek is en de informatie van de bezoeker veilig is.

Hoe DNSSEC te gebruiken in cPanel

Om DNSSEC in CPanel te gebruiken, moet u eerst naar het tabblad "Zone Editor" in de sectie Domeinen.Eenmaal daarbinnen wilt u het domein vinden dat u wilt gebruiken en klikt u op de DNSSEC-knop voor dat domein.We zullen example.com gebruiken in deze gids.

Op dit scherm heeft u de keuze om een sleutel te importeren of een sleutel te maken. Als u al een sleutel te gebruiken hebt, wilt u het importeren en dat voor uw DNSSEC gebruiken. Als u nog geen sleutel heeft, wilt u een sleutel maken.

Wanneer u een sleutel maakt, kunt u ervoor kiezen om het te maken of aan te passen.

Als u ervoor kiest om het te maken, maakt u 2 basistoetsen om aan uw domein te binden. Als u ervoor kiest om aan te passen, krijgt u een scherm om een sleutel te configureren om veiliger of naar wens te zijn.

Zodra u de sleutels hebt gemaakt, verschijnen ze op uw pagina met een paar verschillende opties. U kunt de DS-records bekijken die u zojuist hebt gemaakt en exporteert de sleutel. Bekijk de DS-records die u alle benodigde informatie geven bij het plaatsen van IT in DNS-manager. De exportknop geeft u een sleutelkopie als u dezelfde toets opnieuw wilt gebruiken voor een ander domein.

Wanneer u op de pijl naast uw sleutel-tag klikt, geeft u u een paar meer opties. Deze opties zouden zijn om die CERATIN-toets te deactiveren of te verwijderen.

De knop Deactiveren toont aan dat de sleutel niet langer werkt, maar het wordt de sleutel niet van uw pagina verwijderd. U zou dit doen wanneer u probeert een nieuwe sleutel te configureren, maar zou deze sleutel nog steeds willen als referentie. De knop Delete verwijdert dit record volledig van uw pagina. U wilt dit doen wanneer u een andere sleutel volledig hebt geconfigureerd en u hebt deze sleutel niet langer nodig.

Nu u uw DNSSEC-toetsen hebt gemaakt, kunt u die DS-records toevoegen aan uw DNS-manager en uw bezoekers beschermen.

Geschreven door Luke Johnston  /  april 3, 2020