Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hotlink-bescherming inschakelen

cPanel Hotlink-bescherming

Trefwoorden: cPanel,  Security 

Hotlink-bescherming inschakelen

HotLink-bescherming is een beveiligingsmaatregel die u in uw CPANEL kunt inschakelen om externe bronnen (d.w.z. andere websites) te voorkomen en bepaalde filetypen op te halen en te laden die u alleen op uw site voor gebruik wilt worden gebruikt.

Dit kan een goede manier zijn om te voorkomen dat andere sites zelf dingen zoals afbeeldingen, CSS of javascript voor uw site kunnen insluiten.

Notitie: hiermee voorkomen uw inhoud niet te worden gedownload. Het voorkomt alleen directe inbedding / koppeling.

Hotlink-bescherming inschakelen

Om Hotlink-bescherming voor uw site in te schakelen, gaat u naar het gedeelte 'Hotlink Protection' van uw CPANEL, in de Veiligheid categorie.

Klik vanaf die pagina op de knop Blue 'Enable' om Hotlink-bescherming in te schakelen.

U kunt dan ook aangeven welke sites zijn toegestaan om te linken naar / uw inhoud in te drukken (u wilt uw eigen sites in deze lijst behouden).

Bovendien is dit waar u de filetypen opgeven waarvoor u Hotlink-bescherming wilt inschakelen.Als u bijvoorbeeld afbeeldingsbestanden wilt beschermen, wilt u de bestandsextensies beschermen zoals "JPG", "PNG", "GIF," enz.

U krijgt dan ook de mogelijkheid om directe toegang tot de bestanden toe te staan, terwijl ze ze nog steeds beschermen tegen inbedding. Dit betekent dat u de bestanden rechtstreeks in een webbrowser kunt openen, maar een andere site zou ze niet kunnen insluiten.

Ten slotte kunt u ook een URL instellen waarmee iemand wordt omgeleid naar in plaats daarvan wanneer de bescherming van het hotlink hun verzoek blokkeert.

Geschreven door David Hamilton  /  oktober 16, 2019