Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe kan ik mijn sitebezoekers volgen?
De pagina Informatie van de pagina van de nieuwste bezoeker
Domeininformatie
Zoeknavigatie
Zoek opties
Zoekresultaten

cPanel bezoekersstatistieken

Trefwoorden: cPanel 

Hoe kan ik mijn sitebezoekers volgen?
De pagina Informatie van de pagina van de nieuwste bezoeker
Domeininformatie
Zoeknavigatie
Zoek opties
Zoekresultaten

CPanel biedt vele manieren om de verschillende statistieken te volgen U kunt uw site meten door. Een nuttige persoon om te controleren, is de bezoekers Tracker, die het IP-adres van elke bezoeker aansluit op uw websites, alle bestanden en pagina's die ze hebben bekeken, en de tijd dat de toegang werd geprobeerd. U ziet ook de links die deze naar een pagina of bestand hebben geleid.

Hoe kan ik mijn sitebezoekers volgen?

De bezoekers-tracker bevindt zich onder het gedeelte Metrische gegevens op uw cPanel-startpagina.

Als u op de optie Bezoekers klikt, wordt u naar de pagina Bezoekers geleid.Het toont een lijst met al uw domeinen van uw CPANEL en hun SSL-equivalenten.Dit toont de afgelopen 1000 http- en HTTPS-aanvragen op uw domein.

Nadat u op het vergrootglas in de kolom Weergave aan de rechterkant van de pagina hebt geklikt, wordt u met de bezoekers voor dat domein begroet. De meest recente bezoekers sorteren dit aan de bovenkant.

Hier wordt veel informatie gepresenteerd, dus we zullen een stuk met stukbodem van de statistieken van de bezoeker doen, zodat alles gemakkelijker te begrijpen is.

De pagina Informatie van de pagina van de nieuwste bezoeker

Domeininformatie

Aan de bovenkant van de pagina is aangegeven welk domein wordt bekeken (hier verdoofd), de tijdsperiode die wordt gemeld, en het totale aantal gegevens verzonden over inkomende bandbreedte.

Zoeknavigatie

Het volgende is de navigatie van de resultaten. Met een zoekbalk kan worden gezocht op alle gerapporteerde criteria (zoals op tijd of IP-adres). Dit geeft aan hoeveel resultaten er voor die zoekopdracht zijn gevonden. U kunt ook het aantal resultaten per pagina wijzigen en naar wens door de pagina's navigeren.

Zoek opties

Rechtsecht in hetzelfde gebied is het wijzigen van welke resultaten u wilt worden weergegeven. Standaard rapporteert het het volgende:

 • IP-adres bezoeken
 • De URL die is bezocht
 • Het tijdstip waarop het bezoek plaatsvond
 • De grootte (in bytes) van de reactie van het verzoek
 • De URL die de gebruiker naar uw site heeft verwezen
 • De agent (webbrowser) waarmee de Bezoeker verbinding heeft gemaakt

De andere opties zijn:

 • De status van de pagina (bijvoorbeeld of er een 404-fout is geretourneerd)
 • De methode van het verzoek (krijgen of plaatsen, voor webontwikkeling)
 • Het gebruikte protocol (bijvoorbeeld http / 1.1)

Omdat deze laatste 3 vaker worden gebruikt voor webontwikkeling en probleemoplossing, zijn ze niet standaard geselecteerd.

Zoekresultaten

Het volgende gedeelte is de resultaten van de zoekcriteria op uw nieuwste bezoekers.We dekken alle beschikbare opties om door te zoeken.We zullen deze afbeelding gebruiken als ons voorbeeld, omdat het veel verschillende IPS heeft die verschillende pagina's proberen.

De IP-kolom meldt welk IP-adres het toegangsverzoek heeft gedaan om uw site te bezoeken.

De URL-kolom Rapporten welke pagina werd geprobeerd te worden geladen. De manier waarop het wordt weergegeven, wordt weergegeven op basis van het domein, dus wanneer het alleen een /, dat betekent dat het probeerde toegang te krijgen tot uwdomein. TLD /, terwijl de laatste laat zien dat ze hebben geprobeerd toegang te krijgen tot uwdomein.tld / favicon.ico

De Tijdkolom Rapporteert de datum en tijd dat de bezoeker de pagina in kwestie heeft bereikt. Standaard wordt de tijdskolom gebruikt om de gegevens van de meest recente bezoekers van de oudste bezoekers te sorteren, zodat het vaak wordt benadrukt om te laten zien dat het de sorteerkolom is, zoals in dit voorbeeld.

De Grootte (bytes) kolom rapporteert de grootte van de responsgegevens die de server op het verzoek heeft teruggestuurd.

De Statuskolom rapporteert de geretourneerde status van het verzoek van de bezoeker;Het is optioneel en niet standaard weergegeven.De meest voorkomende resultaten zijn:

 • 200 retourneerde de URL een bestand OK
 • 301 heeft de gevraagde URL de gebruiker omgeleid
 • 404, het bestand is niet gevonden

cPanel-documentatie biedt een volledige lijst met HTTP-codes en snelle oplossingen ter beoordeling.

De Methode kolom rapporteert de aanvraag- en responsmethode die wordt gebruikt tussen de bezoeker en de server; Het is optioneel en niet standaard weergegeven. Meestal zullen deze methoden krijgen of plaatsen. Dit kan handig zijn voor het debuggen van Website-code.

De Protocol kolom Meldt de versie van http die de server heeft gebruikt om te reageren op het verzoek van de bezoeker.Dit is optioneel en niet standaard weergegeven.De meest gebruikte gebruikte protocollen zijn HTTP / 1.1 (vrijgegeven in 1997) en HTTP / 2.0 (uitgebracht in 2015).

De Verwijzende URL-kolom Rapporten welk webadres de bezoeker die wordt gebruikt om naar de URL in de URL-kolom te navigeren. In ons voorbeeld was geen van de pagina's toegankelijk via een verwijzende URL. Hieronder verstrekt een voorbeeld van twee resultaten waar een van hen een verwijzende URL had om te laten zien hoe het eruit zou zien. In dit voorbeeld was de tweede link toegankelijk via de bezoeker van uwdomein.tld / informatie.php.

De Kolom door de gebruikersagent rapporteert welke agent (webbrowser) de bezoekende gebruiker heeft gebruikt om toegang te krijgen tot de website. Het bevat het volgende:

 • Gebruikte webbrowser en zijn versie
 • Systeem informatie
 • Platform
 • Alle gebruikte extensies

De laatste bezoeker gebruikte bijvoorbeeld Mozilla-webbrowser, versie 5.0, met een Windows 10-besturingssysteem, op een 64-bits platform, met behulp van de eigen engine-indeling van Trident 7.0.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 5, 2018