Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe kan ik de statistieken van mijn website volgen?
Gebruiksstatistieken
Maandelijkse statistieken
Dagelijkse statistieken
Uurstatistieken
URL's
Binnenkomst
Uitgang
Sites
Verwijzers
Agenten
Landen

cPanel Webalizer-statistieken

Trefwoorden: cPanel 

Hoe kan ik de statistieken van mijn website volgen?
Gebruiksstatistieken
Maandelijkse statistieken
Dagelijkse statistieken
Uurstatistieken
URL's
Binnenkomst
Uitgang
Sites
Verwijzers
Agenten
Landen

CPanel heeft veel hulpmiddelen om u te helpen bij het volgen van de verschillende statistieken van uw website en het verkeer.Webalizer is een programma dat is geïnstalleerd via CPanel dat verkeersstatistieken weergeeft.

Hoe kan ik de statistieken van mijn website volgen?

De Webalizer-tracker bevindt zich onder het gedeelte Metrics op uw cPanel-startpagina.

Als u op de optie Webalizer klikt, wordt u naar de pagina Webalizer geleid.Het toont een lijst met al uw domeinen van uw CPANEL en hun SSL-equivalenten.Dit toont enkele snelle grafieken en grafieken die het verkeer van de site beschrijven.

Nadat u op het vergrootglas in de kolom Weergave aan de rechterkant van de pagina hebt geklikt, wordt u begroet met de gebruiksstatistieken van de Webalizer voor dat domein.

Gebruiksstatistieken

De gebruiksstatistiekenpagina van de webalizer biedt u de details voor het afgelopen jaar.De samenvatting is onderverdeeld in de volgende informatie:

  • Hits: Het totale aantal verzoeken dat tijdens de periode naar de server is verzonden.
  • Bestanden: Het totale aantal hits dat resulteerde in de server die iets terug naar de bezoeker stuurde.
  • Sites: Totaal aantal unieke IP-adressen en hostnamen dat verzoeken bij de server heeft ingediend.
  • Bezoeken: Wanneer een externe site voor de eerste keer een verzoek indienen voor een pagina op uw server. Als dezelfde bezoeker binnen een tijdsperiode niet naar de site is geretourneerd (standaard 30 minuten), telt het volgende pagina-aanvraag als een nieuw bezoek.
  • Pagina's: De URL's worden beschouwd als daadwerkelijke webpagina's die werden aangevraagd en niet de afzonderlijke delen van de pagina, zoals afbeeldingen.
  • Kbytes: Ook bekend als Kilobyte of KB, gelijk aan 1024 bytes. Dit is de grootte van de gegevens die worden overgedragen voor de gedane verzoeken.

U kunt op een van de maanden onder de grafiek klikken om meer gedetailleerde informatie over die maanden te zien.

Maandelijkse statistieken

Bij het klikken op een maand ziet u het volledige gedetailleerde rapport van de analyse van de Webalizer en het opnemen van de website in die maand.Deze sectie heeft veel gegevens en grafieken, zodat we één voor één doorlopen.U kunt snel naar het juiste gedeelte navigeren met behulp van de links over de bovenkant.

Dagelijkse statistieken

Deze sectie bevat een grafiek en tabel met de informatie voor het dagelijkse gebruik van de site voor de geselecteerde maand.

Uurstatistieken

Dit gedeelte bevat een grafiek en tabel met de informatie over het uurlijkse gebruik van de site voor de maand. Het rapporteert de hits, bestanden, pagina's en Kbytes in zowel gemiddeld per uur als totaal.

URL's

In dit gedeelte worden de top 30 URL's met webverzoeken beschreven, gerangschikt van meest bezocht tot minst bezocht. De tabel bevat het aantal hits dat de URL heeft ontvangen, het percentage van de totale hits voor de website, de grootte van de verzoekantwoorden, het percentage van de totale grootte van verzoeken en de URL van het verzoek.

Binnenkomst

In dit gedeelte worden de top 10 invoerpagina's van het totale aantal invoerpagina's voor de website beschreven. Invoerpagina's zijn de eerste opgevraagde URL voor een bezoeker. Dit kan u helpen bepalen welke specifieke webpagina's het meeste verkeer genereren.

De tabel bevat het aantal hits dat de URL heeft ontvangen, het percentage van het totale aantal hits voor de websites, hoeveel bezoeken de URL heeft ontvangen, het percentage van het totale aantal bezoeken voor de website en de URL van de toegangspagina.

Uitgang

Dit gedeelte geeft de Top 10-exitpagina's op, uit totaaluitgangspagina's, voor de website.Exit-pagina's zijn de laatste gevraagde pagina voor de opgenomen sessie van een bezoeker van het browsen via uw website.Dit kan u helpen bepalen welke specifieke website-pagina's ervoor zorgen dat gebruikers weggaan of de gebruikelijke laatste pagina's zijn die ze bekijken.

De tabel bevat het aantal hits dat de URL heeft ontvangen, het percentage van het totale aantal hits voor de websites, hoeveel bezoeken de URL heeft ontvangen, het percentage van het totale aantal bezoeken voor de website en de URL van de toegangspagina.

Sites

In dit gedeelte wordt de TOP 30 van alle totale sites die uw website hebben bezocht.Hoewel de formulering in verwarring kan zijn, betekent in deze context een "site" een unieke machine (zoals een computer of een mobiel apparaat) die uw server verzoeken.Het beschrijft het aantal hits, bestanden, grootte van het verzoek, bezoeken en serverhostnaam van de bezoekende site.In dit voorbeeld kun je zien dat iemand hier bij hostwinds deze testsite behoorlijk heeft bezocht!

Verwijzers

Dit gedeelte geeft de beste verwijzers op uw website-pagina's. Verwijzingen zijn de URL's die gebruikers naar uw website hebben omgeleid of ervoor zorgden dat de browser iets van uw server aanvraagt. Meestal zijn dit verschillende links, vaak de eigen of externe sites die rechtstreeks aan de jouwe zijn gekoppeld. Direct verzoek betekent dat de site is aangevraagd door iemand die rechtstreeks de URL in de navigatiebalk heeft getypt.

Agenten

Dit gedeelte bevat informatie over de meest gebruikelijke gebruikersagenten die toegang hebben tot uw website. Een gebruikersagent is een technische term voor een internetbrowser, zoals Google Chrome of Mozilla Firefox. Het zal het volgende omvatten:

  • Webbrowser en zijn versie
  • Systeem informatie
  • Platform
  • Alle gebruikte extensies

De meeste hitverzoeken waren bijvoorbeeld afkomstig van iemand met een Mozilla-browser, versie 5.0, op een Windows NT 6.1-besturingssysteem, op een 64-bits platform, met behulp van de eigen engine-layout van Trident 7.0.

Landen

Dit gedeelte geeft het domein op het hoogste niveau van de verzoekende site of machine die uw website bezoekt. Het domein op het hoogste niveau is de extensie aan het einde van een domeinnaam, zoals.com, .US, Or.org. Niet-opgelost / Onbekend betekent dat de site die verzoeken op uw server geen service maakt die opsluit op een domein op het hoogste niveau en laat in plaats daarvan hun IP-adres achter.

Het cirkeldiagram toont een visuele weergave van de meest voorkomende bezoekende sites, met een top 30 totale landen die in de onderstaande tabel worden vermeld.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 10, 2018