Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is cPanel?
Wat kan ik doen met cPanel?
Wat is WHM?
Wat kan ik doen met WHM?

cPanel and WHM Overview

Trefwoorden: cPanel,  WHM 

Wat is cPanel?
Wat kan ik doen met cPanel?
Wat is WHM?
Wat kan ik doen met WHM?

Wat is cPanel?

CPANEL is een webhostingbedieningspaneel dat is gemaakt door CPANEL, INC., die het beheer en de administratie van websites en hun aanverwante diensten mogelijk maakt. Het is een op Linux-gebaseerde software, ondersteund door de nieuwste versies van Centos, Red Hat Enterprise Linux en CloudLinux OS. Het bevat verschillende hulpmiddelen om de websites te beheren, DNS-zones, e-mails en e-mailaccounts, sitemedia, databases, FTP, FTP-accounts, en software gerelateerd aan domeinen die zijn geregistreerd in het cPanel-account.

CPanel is een wijdverspreid webadministratie en bedieningspaneel dat door Linux-gebaseerde gedeelde hostingbedrijven op het web wordt gebruikt, inclusief hier bij hostwinds. Het gebruik van CPANEL is de webomgeving een lampstack - Linux-gebaseerde server, Apache-webserver, MySQL- of MARIADB-database en PHP-programmeertaal.

Wat kan ik doen met cPanel?

Met CPANEL kunt u het configureren Emailaccounts, expediteurs, en autoresponders, en bevatten spamassassin om te helpen filtert en elke inkomende spam verzonden naar uw mailboxen.U moet ook DNS-records voor uw e-mails instellen om te controleren of uw e-mails worden geverifieerd en geverifieerd door de inbox van uw ontvangers die niet worden gefilterd naar spam- of junkmappen.

U kunt ook CPANEL gebruiken om te creëren wachtwoordbeveiligde mappen, configureer of installeer SSL-certificaten, en zelfs IP-adressen die ongewenst zijn voor uw site op de zwarte lijst. En met behulp van de cPanel Bestandsbeheer geeft u onmiddellijke en directe toegang om de bestanden en mappen op de webserver te uploaden, downloaden, bewerken of manipuleren zonder dat u FTP-clients hoeft aan te sluiten.

Inbegrepen bij cPanel zijn tools om uw MySQL / MariaDB-databases te beheren en een installatie van phpmyadmin, Hiermee kan SQL-query's rechtstreeks in de database worden uitgevoerd en een gebruikersinterface die snelle bewerking en manipuleert van de gegevens zonder SQL-query's mogelijk maakt.

cPanel wordt vaak geleverd met Auto Installer-software. Bij Hostwinds gebruiken we Softaculous Voor onze Preferred Auto-installatieprogramma op onze gedeelde webhosting en bied een Softaculous-licentie op zowel VPS als Dedicated Servers. We gebruiken ook WHMSonic Voor onze SHOUTCast-services, voor het opzetten van domeinen, radiostations en Auto DJ-afspeellijsten.

Om verbinding te maken met CPANEL, maakt u meestal aan via de poort 2083, bijgevoegd aan het einde van de IP-, Server Hostname of Domein. U kunt ook verbinding maken met de map CPANEL:

 • Test domein.tld: 2083
 • 123.45.67.890:2083
 • servernaam: 2083
 • Test domein.tld / cpanel
 • 123.45.67.890/Cpanel
 • servernaam / cpanel

Na het kopen van een gedeelde service met hostwinds, ontvangt u de inloggegevens voor uw eigen CPANEL-account, inclusief de volledige serverlink, het speciale IP-adres voor de service en de willekeurig gegenereerde gebruikersnaam en wachtwoord. Als u een VPS of een speciale CPANEL & WHM-licentie koopt, wordt u in plaats daarvan de inloggegevens voor WHM verstrekt.

Wat is WHM?

WHM staat voor Webhost Manager. WHM is de softwaretoepassing die CPANEL-accounts en de webserver die ze oplopen, bedient, bedient en configureert. Bij het kopen van een cloud VPS of dedicated server, wordt CPANEL standaard weggelaten en in plaats daarvan bieden wij de volledige cPanel & WHM-licentie te koop. Met WHM kan dat maak individuele cPanel-accounts aan, verander de wachtwoorden, onderbreken of beëindigen lastige accounts en stel de resource limieten in (indien van toepassing) op de accountpakketten.

Dit is een geweldige tool voor mensen die hun eigen Shared Reseller-activiteiten of hun eigen website-ontwerp- of managementbedrijf willen starten. Het maakt de scheiding van meerdere CPANEL-gebruikers mogelijk, zodat ze de sites of gegevens van andere gebruikers niet kunnen beïnvloeden, en het maakt het toewijzen van meer of minder middelen aan gebruikers op basis van de behoeften van hun site.

Wat kan ik doen met WHM?

WHM controleert de meeste configuraties van de webserver, inclusief beveiligingsfirewalls, e-maillimieten, serveronderhoud, de installatie van beschikbare PHP- en PERL-modules en de upgrade van RPMS geïnstalleerd op het systeem.We hebben een volledige lijst van WHM's functies die beschikbaar zijn in onze Definitie van WHM-functies artikel. Omdat WHM zo'n hoog controle over de geïnstalleerde server heeft, Gedeelde reseller WHM heeft meer beperkte toegang, terwijl VPS- en Dedicated WHM-services onbeperkt zijn.

Om verbinding te maken met WHM, sluit u meestal aan via de poorten 2086 of 2087 of de map, die is toegewezen aan het einde van de IP-, Server Hostname of Domein:

 • testdomain.tld:2086
 • 123.45.67.890:2086
 • servernaam: 2086
 • testdomain.tld:2087
 • 123.45.678.90:2087
 • servernaam: 2087
 • testdomain.tld/whm
 • 123.45.67.890/whm
 • servernaam / whm

Geschreven door Hostwinds Team  /  maart 31, 2018