Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


SSH-sleutels maken

Maak een sterke SSH-sleutel in Linux

Trefwoorden: Linux,  Security 

SSH-sleutels maken

SSH is een Client / Server-protocol die wordt gebruikt voor logins op afstand. Het gebruik van cryptografie voor authenticatie, biedt SSH een gecodeerde methode om toegang te krijgen tot uw server. De twee van de meest populaire authenticatiemethodes zijn de op basis gebaseerde en openbare-sleutel-gebaseerde authenticatie. Public Key Authentication maakt gebruik van het cryptografiesysteem van sleutelparen waarmee u zich kunt verifiëren op uw server zonder uw wachtwoord over het netwerk te sturen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u een openbaar en privé sleutelpaar op uw lokale computer maakt met behulp van de ssh-keygen gereedschap.

SSH-sleutels maken

SSH-sleutelparen maken met verschillende versleutelingsalgoritmen.

  • RSA - Dit algoritme gebruikt de moeilijkheid om grote aantallen te factoreren. Een minimum van 2048 bits wordt aanbevolen, maar 4096 wordt aanzienlijk beter beschouwd.
ssh-keygen -t rsa -b 4096
  • ECDSA - staat voor elliptic curve digital signature algoritme, die elliptische curve cryptografie gebruikt
ssh-keygen -t ecdsa -b 521
  • ed25519 - Vrij nieuw algoritme dat bedoeld is om aanvalsweerstand te bieden die vergelijkbaar is met 128-bits kwaliteit symmetrische cijfers.
ssh-keygen -t ed25519

Nadat uw sleutel is gemaakt, kunt u uw openbare sleutel uploaden naar ons cloudbedieningspaneel zoals beschreven in het onderstaande SSH-Key Management-artikel.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 10, 2018