Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe maak je een nieuwe gebruiker aan in CentOS 7

Hoe je sudo -gebruiker in centos7 maakt

Trefwoorden: CentOS Web Panel 

Hoe maak je een nieuwe gebruiker aan in CentOS 7

Typisch wanneer u uw server (cloud of dedicated server) krijgt, hebt u toegang tot de root-gebruiker zonder andere extra gebruikers toegevoegd aan de server.Hoewel de root-gebruiker geen beperkingen heeft waarmee u uw server volledig kunt beheren, kan dit ook een aansprakelijkheid zijn vanuit een beveiligingsstandpunt.Ook zou je meestal niet alleen iemand root-toegang geven tot je server, maar wat als je nodig hebt om iemand toegang te geven tot je server?Het antwoord op deze vraag is om een nieuw gebruikersaccount voor hen te maken.Laten we eens kijken hoe dit zou worden bereikt op een Server van Centos 7.

Hoe maak je een nieuwe gebruiker aan in CentOS 7

Voordat we aan de slag gaan, ga je gang en log in op je server als de root-gebruiker via SSH.Als u niet zeker bent hoe u toegang hebt tot uw server met SSH, maak u dan geen zorgen, we hebben u gedekt: Verbinding maken met uw server via SSH. Nadat u zich als rootgebruiker op uw server hebt aangemeld via SSH, gaat u verder met de volgende stappen om een nieuwe gebruiker aan uw server toe te voegen.

Stap 1: Gebruik de opdracht Adduser gevolgd door de gebruikersnaam die u wilt maken

adduser newusernamehere

Stap 2: Stel het wachtwoord in voor het nieuwe account met behulp van de PASSWD-opdracht gevolgd door het wachtwoord dat u wilt gebruiken voor dit account

passwd newusernamehere

Als u beide stappen met succes heeft gevolgd, zou de nieuwe gebruiker nu aan uw server moeten worden toegevoegd. U kunt dit testen door het su commando te geven gevolgd door de gebruikersnaam voor het account dat u zojuist heeft aangemaakt:

su - newusernamehere

U moet nu zijn ingelogd als de nieuwe gebruiker!Als u deze gebruikers Sudo-toegang wilt geven, raadpleegt u de volgende gids vanaf stap 3: Maak een Sudo-gebruiker (CentOS 7

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017