Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Maak privénamenervers met ionos

Maak privénamenervers met ionos

Trefwoorden: Nameservers 

Maak privénamenervers met ionos

Ionos (voorheen 1and1) beschikt over vele diensten, waaronder domeinregistratie.Deze gids gaat over hoe je privé-nameservers kunt maken met ionos.Het is uitsluitend bedoeld om hostwinds-klanten te helpen bij het wijzen van hun domeinnaam naar hun webhostingsdiensten met hostwinds.

Maak privénamenervers met ionos

Geen specifieke naamgevingsconventie wordt gebruikt om dit type record bij ionos te beschrijven.Er is echter een losse verwijzing naar dit proces van de DNS-beheerpagina.Deze gids laat zien hoe ze ze kunnen maken.

Vanwege een beperking met Ionos DNS-management, moet het creëren van particuliere naamservers die uw host VPS ten minste 2 actieve IP-adressen heeft toegewezen.

Stap 1: Nadat ingelogd op uw ionos-account, klikt u Beheer domein Onder het domein dat u wilt gebruiken voor uw privénamenervers.

Stap 2: Klik vervolgens op het Pas de naamsserver aan koppeling.Hiermee gaat u naar de pagina waarmee u zowel de naamservers kunt wijzigen en nieuwe kunt maken.

Stap 3: Klik op de Naamserver bewerken knop.

Stap 4: Dit volgende onderdeel kan een beetje lastig zijn, dus lees aandachtig.

  • Eerst wis de inhoud die bestaat in een van de beschikbare vakken:
  • Voer vervolgens de eerste naamserver in die u maakt.Onthoud.Het moet Gebruik het domein waarvan u momenteel behaalt.U ziet dat er twee nieuwe tekstvakken rechtstreeks onder de ÉÉN verschijnen die u indeelt.
  • Voer het primaire IP-adres van uw VPS in de IPv4-adres doos.je bent niet vereist om alles in de IPv6-adres doos.Herhaal tenslotte dit proces voor de tweede naamserver voor de NAAM SERVER 2 doos.Dit deel vereist een ander IPv4-adres dat oplichten op uw VPS.

U ziet een bericht waarin staat dat de naamservers worden aangenomen.

U moet een tweede IP-adres voor uw VPS verkrijgen als u de volgende fout ziet:

Net als bij alle DNS-records kan de wereldwijde propagatie tot 24 tot 48 uur duren om te voltooien.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021