Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is .htpasswd?
Hoe maak je een .htpasswd-bestand aan?

.Htpasswd maken en gebruiken

Trefwoorden: htaccess,  Security 

Wat is .htpasswd?
Hoe maak je een .htpasswd-bestand aan?

Het instellen van een vorm van wachtwoordverificatie voor een website kan cruciaal zijn bij het delen van inhoud met geautoriseerde gebruikers.In een ander artikel bespreken we hoe we precies moeten doen met het gebruik van een paar handige .htaccess-regels.Als u meer wilt lezen over hoe dit wordt gedaan, kunt u ons artikel bekijken, dat betrekking heeft hoe Beveilig bestanden of mappen met een wachtwoord met .htaccess. U vraagt zich misschien af hoe deze inloggegevens worden gevalideerd en waar worden ze opgeslagen? Het antwoord is met het .htpasswd-bestand, dat de focus van dit artikel zal zijn.

Wat is .htpasswd?

Een .htpasswd-bestand wordt meestal gebruikt bij het beschermen van een bestand, map of volledige website met een wachtwoord met behulp van HTTP-authenticatie en geïmplementeerd met behulp van regels binnen een .htaccess-bestand.Gebruikersreferenties worden opgeslagen op afzonderlijke regels, met elke regel met een gebruikersnaam en wachtwoord gescheiden door een dikke darm (:).Gebruikersnamen worden opgeslagen in platte tekst.Wachtwoorden worden echter opgeslagen in een gecodeerd hashed-formaat.Deze codering is meestal MD5, hoewel, in Linux, het kan zijn gebaseerd op de functie Crypt ().Hoewel het mogelijk is om het wachtwoordbestand te noemen wat u maar wilt, wordt dit sterk niet geadviseerd als Apache vooraf geconfigureerd is om .htpasswd standaard te gebruiken en dot-bestanden (bestanden die beginnen met ".") Zijn over het algemeen verborgen bestanden.

Hoe maak je een .htpasswd-bestand aan?

Afhankelijk van uw platform kan dit op een paar verschillende manieren worden bereikt. De eenvoudigste methode is om over te gaan naar een van de verschillende websites voor het maken van. Htpasswd en hun eenvoudige instructies te volgen om de benodigde vermeldingen voor een .htpasswd-bestand te genereren. Ik zou de generator aanraden die wordt aangeboden door HTACCESSTOOLS.COM, omdat het rechtlijnig en tot op het punt is. Ga het bekijken: Htpasswd-generator.Als je op mij bent en zou willen zien hoe dit wordt gedaan zonder een generator te gebruiken, blijf je rond!

Eerst moet je een gebruikersnaam in gedachten hebben.Voor dit voorbeeld heb ik de gebruikersnaam Bob123 gekozen.Vervolgens moet u via SSH ingelogd zijn op uw server.Als u niet zeker bent hoe u via SSH toegang hebt tot uw server, bekijk dan het volgende artikel: Verbinding maken met uw server via SSH.Ten slotte zou u de volgende opdracht uitvoeren.Houd er rekening mee dat als u dit als een niet-rootgebruiker uitvoert, u Sudo wilt gebruiken.

htpasswd -c /home/usernamehere/.htpasswd bob123

U wordt gevraagd om een wachtwoord voor deze gebruiker te bieden en te bevestigen.Als u extra gebruikers wilt toevoegen, kunt u dit doen via het volgende:

htpasswd /home/usernamehere/.htpasswd newUser2

Als u de inhoud van het .htpasswd-bestand zou controleren, zou u iets als het volgende moeten zien.

bob123:$apr1$FaPCZHMe$jYiw5.9UevKx25pBH4AsT/
newUser2:$apr1$mrCHcVhc$oNdJeRcWKPk2z8dlzQI0x/

Met dit in gedachten zou je misschien zelfs een script kunnen maken dat automatisch de inloggegevens van een gebruiker toevoegt aan het .htpasswd-bestand bij het maken of goedkeuring!

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017