Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Stappen om de 404-pagina te maken
Wat we net hebben gedaan

Een aangepaste 404-pagina maken (Joomla)

Trefwoorden: Joomla 

Stappen om de 404-pagina te maken
Wat we net hebben gedaan

Deze gids heeft betrekking op de stappen om een aangepaste 404-foutpagina voor uw Joomla te maken! installatie. Misschien wilt u dit doen, dus de foutpagina heeft nuttige informatie over de site.

Deze gids stuurt een 200 HTTP-code naar browsers in plaats van een 404 (aangezien we een pagina maken die browsers kunnen laden)

Stappen om de 404-pagina te maken

  1. Maak een 'Uncategorized' -artikel in Joomla!Om te dienen als uw 404 pagina's.Voeg wat tekst toe zoals Sorry, de pagina die u zoekt, is niet gevonden. U kunt ook navigatielinks aan het artikel toevoegen, zodat bezoekers gemakkelijk naar uw werkpagina's kunnen terugkeren.
  2. Maak een menu-item Witch Links de nieuwe 404-artikelen en 'Toepassen' van uw wijzigingen.Kopieer vervolgens de URL-informatie (Index.php? Optio ...), stel het menu-item in als 'niet-gepubliceerd' en sluit de menubewerkingspagina.
  3. Kopieer error.php naar de map van uw sjablonen.In je Joomla!Installatie, kopieer de bestandsfout.php van de sjablonen / systeemmap naar uw sjabloonmap.Als ik bijvoorbeeld een sjabloon gebruikte, zou ik 'CleanCloud' het fout -.php-bestand kopiëren naar de map Sjablonen / CleanCloud.
  4. Modify Fout.php om 404 fouten door te sturen naar uw 404-artikel.Bewerk het fout.php-bestand als volgt, waardoor de onderstaande code onmiddellijk wordt toegevoegd onder de lijn 'Beperkte toegang':

Als u Joomla 1.6, 1.7, 2.5 of 3.x gebruikt, gebruik dan deze detectiecode:

if (($this->error->getCode()) == '404') {
header('Location: /index.php?option=com_content&view=article&id=75');
exit;
}

Vervang de locatie-informatie (index.php? Optie ..) door de URL van het menu-item dat je hebt aangemaakt.

Als u Joomla 1.5 en lager gebruikt, gebruik dan in plaats daarvan deze detectiecode:

if (($this->error->code) == '404') {
header('Location: /index.php?option=com_content&view=article&id=75');
exit;
}

Wat we net hebben gedaan

In de bovenstaande stappen maakt u een aangepast artikel dat verschijnt als de URL van het oorspronkelijke artikel niet is.Wanneer u dit doet, ziet de browser nooit daadwerkelijk een 404-fout;Het ziet gewoon een pagina die op Joomla is gemaakt!Dit kan helpen bij het houden van uw SEO van de negatieve effecten van een slechte URL of alleen de knop "Pagina niet gevonden".

Als we u op welke manier dan ook kunnen helpen, dien dan een ticket in of voeg altijd bij ons in een livechat.Wij zijn 24/7/365 beschikbaar, en we zijn toegewijd aan het succes van onze klant;Elke klant is echt belangrijk voor ons.

Geschreven door Hostwinds Team  /  april 24, 2018