Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Back-ups maken met Restic

Trefwoorden: Restic 

Net als bij elke interactie met RESTIC, moet u eerst de repo initialiseren om acties binnen het rustgevende uit te voeren.Om dit te doen, volg deze gids.

U voert deze opdrachten uit de Shell-terminal met Linux en PowerShell met Windows.

Een back-up van inhoud binnen het rustgevende is ongelooflijk eenvoudig.Als u alle inhoud op een server wilt maken, voert u de volgende opdracht uit -

restic backup /

Met de bovenstaande opdrachten kunt u back-ups maken van de volledige inhoud van het opgegeven bestandspad.U kunt ook specifieke mappen of bestanden opgeven om een back-up te maken in plaats van of in aanvulling op het bovenstaande.

Standaard neemt de configuratie van de hostwinds dagelijkse back-ups van alle inhoud op uw server.Dit wordt opgezet via een CRONJOB op Linux-servers en een geplande taak in Windows.

Gebruikers kunnen back-ups van volledige of gedeeltelijke inhoud op hun server opnemen en geplande taken maken om hun back-ups op specifieke tijdsintervallen uit te voeren.

Om een map op te geven om een back-up te maken, zou u de volgende opdracht uitvoeren -

restic backup /directoryPath

U kunt ook een back-up maken van individuele bestanden in tegenstelling tot een map of volledige back-up.

restic backup /directoryPathtoFile/File.txt

Back-ups die worden genomen van inhoud die al een back-up is gemaakt, gaat door veel sneller dan de inhoud die niet is ondersteund.Dit komt door de back-ups die incrementeel zijn.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021