Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Hoe u een virtuele serveralias maakt in VirtualMin

Trefwoorden: Virtualmin 

Het open-source bedieningspaneel VirtualMin maakt gebruik van virtuele servers als een manier om gebruikersaccounts en websites te scheiden. Deze methode voor scheiding en organisatie maakt een aantal vrij coole aanpassingsmogelijkheden mogelijk, zoals elke virtuele server met behulp van een andere versie van PHP, die in gebruik kan komen bij het beheren van meerdere websites. Een gemeenschappelijke praktijk bij het beheren van meerdere websites gebruikt een alias om inhoud van domein A op domein B te tonen. Met VirtualMin, als u een virtuele server voor uwdomeain.com hebt, kunt u een alias opzetten om uw domein.net te laten wijzen op de dezelfde website en gebruik dezelfde e-mailadressen. De focus van dit artikel is om u te leren hoe u een virtuele server alias in VirtualMin kunt maken. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als je dat nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel voor het installeren van Virtualmin.

Voordat we aan de slag moeten, moet u inloggen op uw VirtualMin- of Webmin-account.Als u niet zeker weet hoe u dit moet doen, of als u liever de prequel leest vóór het vervolg, bekijk dan het volgende artikel, dat dekt Inloggen bij Webmin.Zodra u bent ingelogd en klaar om door te gaan, maakt u gebruik van de volgende stappen om een virtuele serveralias in VirtualMin in te stellen.

  1. Selecteer in het gedeelte VirtualMin het domein in het vervolgkeuzemenu waarvoor u de Virtual Server-alias wilt toevoegen.
  2. Selecteer de optie Virtuele server maken
  1. Selecteer de alias van uwdomein.tld vervangen uw domein.tld met de naam van het domein dat u wilt alias
  1. Voer de domeinnaam in die u wilt gebruiken in het veld Domeinnaam
  2. U kunt een beschrijving van de alias in het veld Beschrijving invoeren
  3. Wanneer u tevreden bent, klikt u op de knop Server maken

Eenmaal opgeslagen, zou uw nieuwe virtuele serveralias op zijn plaats moeten zijn en klaar voor gebruik!

Geschreven door Michael Brower  /  maart 25, 2017