Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Welke bestanden worden geleverd met een gloednieuw cPanel
Inclusief verborgen bestanden
Andere opmerkelijke verborgen 'dotfiles'.

Standaardbestanden en mappen in cPanel

Trefwoorden: cPanel 

Welke bestanden worden geleverd met een gloednieuw cPanel
Inclusief verborgen bestanden
Andere opmerkelijke verborgen 'dotfiles'.

Een nieuw nieuw CPANEL-hostingaccount bevat standaard een aantal bestanden en directories.Laten we eens kijken naar wat verschijnt wanneer u zich eerst inlogt met de ingebouwde bestandsbeheer van CPANEL.Meld u aan bij uw CPANEL-account met hostwinden om deze handleiding te volgen en te navigeren naar Bestandsbeheer in de Bestanden sectie.

Welke bestanden worden geleverd met een gloednieuw cPanel

In File Manager kunnen we de volgende standaardbestanden bekijken op een gloednieuwe CPANEL Web Hosting-account:

De top laat zien / die is waar al uw bestanden en mappen voor uw account zijn gevestigd.De CPANEL-gebruikersnaam wordt willekeurig om veiligheidsredenen gegenereerd en mag niet worden gedeeld (en kan niet worden gewijzigd).

 • enz. - Precies daaronder is de enz. Directory die configuratiebestanden kan bevatten (en misschien bijgewerkt door CPANEL terwijl u de instellingen wijzigt) en onderverdeeld door domeinen in het account.
 • Logboeken - De logboeken directory bevat Apache-toegang en foutenlogboeken voor het account, waarbij oudere per maand in .gz-indeling worden gezipt.
 • Onderaan is waar al je mail wordt opgeslagen voor het account, met subdirectories voor elk domein, add-on domein en elk e-mailaccount met verdere subdirectories voor verzonden / concepten / etc.
 • public_ftp - Hoewel u het specifiek onder FTP-accounts moet inschakelen, public_ftp zou zijn waar anonieme geüploade bestanden worden geüpload.
 • public_html - De meest gebruikte directory, public_html, is de opslag voor de websitebestanden zelf. Dit is de root voor het hoofd (of alleen) domein op het hostingaccount. Addon-domeinen zijn meestal submappen van deze map en alles in deze map is standaard toegankelijk via elke webbrowser.
  • CGI-bin - Hoewel niet zo populair als PHP of HTML die overal in uw is geplaatst public_html directory, Perl of andere CGI-scripts kunnen in de CGI-bin directory voor het programmeren van websites. U moet de scripts instellen als uitvoerbaar (0755-machtigingen in cPanel) om ze te laten werken.
 • SSL - De SSL directory wordt standaard weergegeven, zelfs zonder dat er certificaten zijn gegenereerd voor de domeinen in de account.
  • certs - De certs directory slaat certificaten op
  • CSRS - CSR's zijn door de server gegenereerde certificaatondertekeningsverzoeken die een certificaatleverancier kan gebruiken bij het maken van certificaten
  • sleutels - Sleutels bewaren de openbare en private cryptografische sleutels die zijn gekoppeld aan de certificaten en coderende communicatie met mensen die verbinding maken met de website.
 • tmp - Soms heeft u of uw aanvraag een plaats nodig om een bestand voor een minuut op te slaan. Sessiebestanden of andere tijdelijke bestanden kunnen naar de tmp Directory - reken niet op alles wat in deze map blijft.Het kan periodiek worden geleegd door het systeem.

www en toegangslogboeken - Aan de rechterkant, noteert u www en toegang-logs, die geen mappen zijn maar symlinks naar public_html en logs, respectievelijk.

Inclusief verborgen bestanden

Als u op de 'opties' klikt in de rechterbovenhoek van uw bestandsbeheer en vinkt u het vakje aan om verborgen bestanden te tonen, zul je vrij wat meer zien dan het bovenstaande.

(Ze staan ook bekend als 'dotfiles' omdat een bestand met een . aan het begin wordt meestal niet standaard weergegeven in Linux / UNIX-bestandsbrowsers)

Voor het grootste deel zijn deze bestanden verborgen omdat ze ze nodig hebben om niet door menselijke handen te worden bewerkt.

 • .cagefs is voor het gevirtualiseerde bestandssysteem dat dit CPANEL-account en de anderen op de server privé houdt.
 • .cl.selector slaat een paar opties op voor het cPanel-account, zoals de PHP-implementatie en een lijst met .htaccess-bestandslocaties.
 • .cpanel slaat configuraties en caches op voor cPanel.
 • .cphorde slaat configuraties op voor de Horde webmailclient.
 • .htpasswds slaat gehashte wachtwoorden op voor mappen die worden beschermd door de Directory Privacy-functie.
 • .softaculous slaat informatie op voor de Softaculous Add-on to CPanel opgenomen in Shared, Business en Reseller Hosting.
 • .spamassassin slaat de voorkeuren op voor SPAM-filtering van inkomende post naar domeinen op het cPanel-account.
 • .subaccounts Slaat een SQLITE-database van e-mail, ftp en andere accounts in het CPANEL-account op.
 • . prullenbak slaat bestanden op die zijn verwijderd via de cPanel-bestandsbeheerder

Er zijn een paar .bash en een .zsh Bestand in de root van de accountmap: hoewel we SSH of andere console-toegang niet toestaan aan gedeelde of zakelijke servers, zijn ze nog steeds Linux-gebruikersaccounts, en het OS voegt deze toe op gebruikerscreatie.

Andere opmerkelijke verborgen 'dotfiles'.

Binnen public_html of een subdirectory kan .htaccess, die belangrijk kunnen zijn voor het beheren of debuggen van een website. Dit bestand wordt gegenereerd en bewerkt door cPanel-wijzigingen, zoals het toevoegen van een omleiding, WordPress-installaties of andere software en kan bewerkt indien nodig om verschillende redenen.

Ook kan in Public_html of een subdirectory zijn .bekend - een map die tijdelijke bestanden opslaat voor domeinvalidatie tijdens AutoSSL-certificaat genereren. Deze map mag niet worden aangeraakt.

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 7, 2018