Need help? Chat now!

Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe een gebruiker in CentOS 7 te verwijderen

Hoe een gebruiker te verwijderen (CentOS 7)

Tags CentOS Web Panel 

Hoe een gebruiker in CentOS 7 te verwijderen

Misschien vindt u dat u op een gegeven moment een gebruikersaccount hebt die niet langer nodig is en moet worden verwijderd van uw server.Misschien heeft een aannemer die u hebt ingehuurd hun werk heeft voltooid, of het is gewoon een testaccount die zijn doel heeft gediend.Ongeacht de omstandigheid, kunt u alle onnodige gebruiker van uw server verwijderen.In dit artikel laten we u zien hoe u gebruikersaccounts op een CentOS 7-server wilt verwijderen.

Hoe een gebruiker in CentOS 7 te verwijderen

Een gebruiker in Cento's verwijderen 7 is een heel eenvoudig en rechtlijnig proces.Voordat we beginnen, moet u echter doorgaan en inloggen op uw server via SSH.Als dit niet iets is dat je bekend bent, ben je nooit bang voor hostwinds je bedekt!U kunt verwijzen naar het volgende artikel, dat dekt Verbinding maken met uw server via SSH.Er zijn een paar methoden die u kunt gebruiken om het account van een gebruiker te verwijderen, afhankelijk van uw situatie.

Zeg bijvoorbeeld dat u de account gebruikersnaam_to_delete_here van de gebruiker wilt verwijderen, maar u wilt de bestanden in verband houden met hun account.U zou het volgende gebruiken als de Root- of Sudo-gebruiker.Als u een SUDO-gebruiker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Sudo voegt vóór de opdracht:

userdel username_to_delete_here

Dit zou de werkelijke gebruiker verwijderen, waardoor ze toegang krijgen tot uw server met behulp van de inloggegevens die aan dat account zijn gekoppeld, maar alle bestanden behouden.

Als u alle bestanden van username_to_delete_here wilt verwijderen, inclusief hun thuismap en het gebruikersaccount zelf, kunt u dit doen via de volgende opdracht die is uitgegeven als de Root- of Sudo-gebruiker.Als u een SUDO-gebruiker gebruikt, moet u ervoor zorgen dat u Sudo voegt vóór de opdracht:

userdel -r username_to_delete_here

Dit zou effectief en alle sporen van de gebruiker van uw server verwijderen. Houd er rekening mee dat de bestanden zonder een back-up permanent worden verwijderd.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017