Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


AAAA
Een opname
CNAME-record
MX-record
NS-record
PTR
SOA
TTL-record
tekst
URL-record

Soorten DNS -records

Trefwoorden: DNS 

AAAA
Een opname
CNAME-record
MX-record
NS-record
PTR
SOA
TTL-record
tekst
URL-record

Het domeinnaamsysteem (DNS) is de map voor internet die helpt bij het organiseren en identificeren van locaties.Het is een gids die mensen op de gewenste locatie leidt, zoals een thuisadres.DNS vertaalt de mens-identificeerbare domeinnamen naar fysieke IP-adressen die uw computer kan lezen.

DNS-records zijn als verkeersborden die u helpen naar een fysiek adres te leiden.Het zijn verschillende brieven die de opdrachten voor acties maken die de server zal volgen.Gemeenschappelijke DNS-records zijn een, CNAME, MX, NS, TTL, TXT en URL.Hieronder lopen we door de meest voorkomende DNS-records.

AAAA

Retourneert een 128-bits IPv6-adres, meestal gebruikt om hostnamen toe te wijzen aan een IP-adres van de host.

Een opname

Een record (adres of hostrecord) verbindt een domein naar het IP-adres of de computer die de Domains-website en / of Services host.

CNAME-record

Een CNAME, Canonical Name, record verbindt aliassen of andere gewenste namen met de echte CNAME-domeinnaam. Kale domeinen zoals example.com kunnen bijvoorbeeld worden omgeleid naar www.example.com.

MX-record

MX of Mail Exchange, records Stuur een e-mail van een domein naar de server Het gebruikersaccount van de domein wordt gehost op.

NS-record

Het NS- of Nameserver-record bepaalt welke servers DNS-informatie voor een domein verzenden. Meestal stelt u primaire en secundaire naamserverrecords in voor uw domein.

PTR

Retourneert alleen de naam omdat de DNS-verwerking is gestopt. Verwijst naar een canonieke naam. Wordt veel gebruikt bij reverse DNS-lookups en DNS-SD.

SOA

Het begin van de autoriteit bepaalt welke informatie in de DNS-zone wordt gebruikt.Dit omvat informatie, zoals de primaire naamserver, het serienummer van de domein, e-mail van de domeinbeheerder en instellen van een timer voor het verfrissen van de zone.

TTL-record

TTL of TIJD om te wonen, registreert u hoeveel tijd het zal duren voordat wijzigingen in werking zijn.Typisch gedefinieerd in seconden, hebben vele andere naamrecords ook een TTL-waarde, inclusief MX, CNAME, enz. Geef bijvoorbeeld iets een 3600-waarde, en het duurt een uur voor de wijziging die van kracht wordt.

Wijzigingen die in de TTL-waarde worden aangebracht, worden voortdurend op internet gecontroleerd op basis van de waarde. Deze wijzigingen zijn voor volgende updates en worden alleen gecontroleerd tijdens de intervalperiode die u hebt gekozen in de TTL-waarde. Een waarde van 3600 vertelt servers bijvoorbeeld dat ze uw website elk uur moeten controleren op nieuwe updates.

tekst

Machine-leesbare gegevens met het kader van het afzenderbeleid, DNS-SD, DMARC, DKIM en opportunistische codering.Dit begon oorspronkelijk als willekeurige menselijke leesbare tekst.

URL-record

Een URL, of Uniform Resource Locator, is het webadres van de website op internet. Dit is informatie die u in uw browser typt om deze naar een specifieke website te leiden, zoals www.hostwinds.com.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021