Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Private nameserver (s) wijzen naar de VPS
Cloud DNS-manager

DNS -installatie voor VPS -website hosting en e -mail

Trefwoorden: Nameservers,  DNS,  VPS 

Private nameserver (s) wijzen naar de VPS
Cloud DNS-manager

Als je een VPS voor webhosting Maar heb nooit DNS opgezet voor een domein, het kan een ontmoedigende taak zijn.Met gedeelde of zakelijke hosting moet u onze naamservers op de site van uw domeinregistrar plaatsen, en het is allemaal voor u gedaan.Er zijn echter nog een paar stappen te doen bij het hosten van een Hostwinds Cloud VPS.

De twee opties die we in deze handleiding dekken, variëren en hangen af of u wilt dat de VPS functioneert als nameserver of gebruik hostwinds Cloud DNS-manager.

Private nameserver (s) wijzen naar de VPS

Als u een webhostingcontrolepaneel hebt geïnstalleerd op de server zoals WHM / CPANEL, CENTOS-webpaneel, virtualmin / Webmin, plesk of vele andere, kunt u de cloud VPS-server zelf de nameservers voor het domein gebruiken.U kunt ook handmatig installeren en instellen binden om deze functie te dienen.Gewone IP-adressen kunnen niet als nameserver worden gebruikt, dus u moet een "particuliere nameserver" op uw domeinregistrar maken om naar de Cloud VPS te wijzen.

Maak een privé-nameserver bij verschillende registrars.

Dan kunt u de DNS-zone op de VPS bewerken om rekening te houden met de particuliere nameservers.

Private nameservers opzetten op een VPS met DNS

Cloud DNS-manager

U kunt ook, als u geen bedieningspaneel van webhosting gebruikt dat als de nameserver kan dienen en uw DNS en het DNS ZONE-bestand (en) beheert, kunt u hostwinds Cloud DNS-manager gebruiken.

Dit is wat de standaard 'MDNSX.hostwindsdns.com 'nameservers vermeld in uw cloud VPS WELKOM E-mailpunt naar.

Natuurlijk, verander X hierboven met het aangegeven nummer bij het toevoegen van uw domein aan hostwinds Cloud DNS-manager wanneer u klaar bent om uw DNS-records toe te voegen en het DNS-zonebestand te bouwen.

Gebruik dit wanneer een paneelplatform op de server is geïnstalleerd, kan leiden tot gedupliceerde inspanningen die records heen en weer en frustraties kopiëren, van niet consistent werken.

De Autosl van CPANEL maakt bijvoorbeeld TXT-records in zijn eigen DNS-zone om het domein te verifiëren en deze moeten worden gekopieerd naar de Cloud DNS-manager om de SSL-certificaten te laten werken.

De Cloud DNS-manager biedt een complete oplossing om een domein op een server of servers te wijzen.

Als u vragen of hulp heeft, bent u altijd welkom om een ondersteuningskaart te openen.Neem 24/7/365 contact met ons op in een live chat.We zijn altijd klaar om te helpen.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021