Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Hoe Apache Conf-bestanden in Virtualmin te bewerken

Trefwoorden: Apache,  Virtualmin 

Apache is een zeer veel gebruikte webserver ontwikkeld en wordt voortdurend onderhouden door de Apache Software Foundation. Het is een open-source-webserver waarmee u zijn functionaliteit kunt aanpassen via het bewerken van configuratiebestanden of CONF-bestanden voor kort.

Meestal betekent dit toegang tot deze bestanden via een Linux-teksteditor via de Linux-schaal. Als u echter een bedieningspaneel als VirtualMin heeft, kunt u dit allemaal doen vanuit het comfort van de intuïtieve GUI! Dit artikel gaat over hoe deze Apache Conf-bestanden via Virtualmin toegang kunnen geven en bewerkt. Dit artikel impliceert dat u VirtualMin al hebt geïnstalleerd. Als u dit nog niet hebt gedaan, kijk dan naar het volgende artikel: Hoe Virtualmin (CentOS 7) te installeren.

Voordat u verdergaat, moet u inloggen op het bedieningspaneel van uw virtualmin en toegang hebben tot Webmin.Als u niet zeker bent hoe dit moet doen, of u bent vergeten, bekijk dan het volgende artikel, dat u moet helpen met: Hoe in te loggen op Webmin.Zodra u bent ingelogd en u klaar bent om door te gaan, lees dan verder.

  1. Selecteer onder de sectie WebMIN de optie Servers
  2. Selecteer de Apache Webserver-module
  1. U moet nu de interface van de Edit Config-bestanden bewerken, die lijkt op het volgende.
  1. U kunt uit verschillende ConF-bestanden selecteren met behulp van het onderstaande vervolgkeuzemenu.
  1. Zodra u tevreden bent met eventuele bewerkingen die u hebt gedaan, kunt u ze opslaan door op de knop Opslaan of de knop Opslaan en sluiten te klikken.

Geschreven door Michael Brower  /  juni- 22, 2017