Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Aan de slag met uw nieuwe cPanel / WHM-server

Trefwoorden: cPanel,  WHM 

Wanneer u uw cloud VPS of Dedicated Server voor het eerst koopt met een CPANEL-licentie van hostwinds, wilt u inloggen op WHM om uw CPANEL-accounts te maken.

Het formaat om verbinding te maken met WHM is als volgt:

  • http://ip.address.here:2086
  • https://ip.address.here:2087

De IK P. adres. Er zijn de Bovenstaande markeringen waar u uw werkelijke IP moet vervangen, terwijl de: 2086 of: 2087 de havens aangeeft die WHM gebruikt. Zodra u de bovenstaande link hebt ingevuld, moet u u naar een site brengen die eruit ziet:

U zult altijd de gebruikersnaam-root gebruiken om in te loggen bij WHM en uw wachtwoord is hetzelfde root-wachtwoord dat is gegeven in de e-mail van uw product. Eenmaal ingelogd in WHM, kan de interface overweldigend zijn, maar slechts enkele gebieden zijn consistent gebruik voor de meeste gebruikers. Dit is wat u zou moeten zien bij het inloggen:

De vind box aan de linkerkant gaat snel je beste vriend worden.Het is de meest efficiënte tool voor het navigeren door alle categorieën in WHM.Laten we het nu proberen met het typen met het maken van een nieuw account in het vak en klikken op het resultaat.Nadat u hebt geklikt, moet u het volgende zien:

Dit is het gebied waar u CPANEL-accounts kunt maken voor elk domein dat u momenteel bezit.Voer uw domein, de gebruikersnaam en het wachtwoord in die u wilt gebruiken en schakel u in welke instellingen u op deze pagina wilt.De standaardinstellingen zijn prima in bijna alle gevallen.Geen enkele is vereist, behalve de domeinnaam die u toevoegt, dus het is het beste om de rest van de instellingen alleen te laten als u het niet zeker bent.Zodra u alles op uw specificaties hebt ingesteld, scrolt u naar de onderkant en klikt u op Maken.Gefeliciteerd!U hebt het CPANEL-account voor uw domein gemaakt.Als u wilt inloggen op het CPANEL-account, kunt u deze als volgt via uw webbrowser toegang krijgen:

  • https://ip.address.here:2083
  • http://ip.address.here:2082

Of u kunt teruggaan naar het vak Zoeken linksboven in WHM en List Accounts typen, waarna u naar het volgende scherm gaat:

Klik op het CP-logo om onmiddellijk aan te melden bij het CPANEL-account.Deze stijl van de interface kan veranderen naarmate CPanel fit ziet, dus als uw CPANEL-thema een beetje anders uitziet, is het geen reden tot bezorgdheid:

Als u hulp nodig heeft of vragen heeft, aarzel dan niet om een ticket te maken en onze ondersteuningsmedewerkers zullen u graag helpen.

Geschreven door Michael Brower  /  augustus 15, 2017