Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Grafana Overzicht

Grafana is een open-source-programma waarmee u de metrics van uw database kunt visualiseren. U kunt bijna elke database gebruiken om deze dashboards te maken die u kunnen helpen bij het waarschuwen, alert, visualiseren en volledig begrijpen van alle statistiek van uw database. Daarbij gaan we in deze gids een aantal van de functies die je hebt wanneer je Grafana installeert.

Er zijn veel nuttige functies die u kunt gebruiken via Grafana's plug-ins.Hier zijn enkele van die nuttige functies.

  • Gegevensbronondersteuning: Grafana heeft ondersteuning voor veel verschillende gegevensbronopties. Deze opties omvatten MySQL, InfluxDB, Microsoft SQL, Graphite en nog veel meer. Ten slotte kunt u ook meerdere gegevensbronnen in één grafiek combineren.
  • Dashboards: visualiseer uw gegevens anders door dashboards te maken die voor al onze gegevens kunnen worden gebruikt. Zodra u een dashboard hebt gemaakt, kan deze opnieuw worden gebruikt voor al uw gegevensbronnen. U kunt zelfs meerdere gegevensbronnen in een dashboard combineren om te vergelijken. Er zijn veel verschillende panelen en grafieken die u kunt gebruiken om al uw gegevens op veel verschillende manieren te bekijken.
  • Paneelopties: er zijn veel verschillende opties waarmee u panelen in dashboards moet maken. Sommige van de panelen die u kunt gebruiken zijn meldingen, foutlogs, annotaties en metrische evaluatie.
  • Gebruikers en teams: Nodig gebruikers eenvoudig uit door een e-mail te sturen. U kunt ook teams maken om de gebruikers die u uitnodigt te onderscheiden.
  • Plug-ins: de laatste grote functie in Grafana is de pluginlijst.Er zijn een enorme hoeveelheid plug-ins die u kunt installeren van het zwembad van Grafana.Deze plug-ins zijn gemaakt door teamleden in Grafana, samen met sommige op community gebaseerde plug-ins.U wilt echter uw statistieken visualiseren.Er is een plug-in om het te doen.(Afgebeeld zijn 3 van de vele plug-ins)

Geschreven door Luke Johnston  /  maart 20, 2020