Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is LEMP Stack?
Stel LEMP in
Installeer Nginx
Installeer MySQL
PHP installeren
Configureer PHP

Hoe Lemp Stack op te stellen op CentOS 7

Trefwoorden: CentOS Web Panel 

Wat is LEMP Stack?
Stel LEMP in
Installeer Nginx
Installeer MySQL
PHP installeren
Configureer PHP

Wat is LEMP Stack?

Lemp staat voor Linux, NGINX (de Apache-server vervangen), MySQL (die fungeert als de database-opslag) en de dynamische inhoud is aangepast door PHP.Lemp Stack is een handige manier om open-source-software te bundelen.Lemp maakt een server in om web-apps te hosten, ooit-evoluerende websites en centra rond het Linux-besturingssysteem.

Stel LEMP in

Voordat u begint: Om deze zelfstudie te volgen, moet u root -toegang hebben.Als een niet-root gebruikersaccount op uw server is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat dit dat heeft sudo-rechten Om de Sudo- en YUM-opdrachten in het volgende artikel te gebruiken.Zoals met alle wijzigingen, raden we aan om een snapshot-back-up te maken voordat we doorgaan met deze gids.

Installeer Nginx

Voor bezoekers van de site om te gebruiken wat u wilt weergeven, hebt u een capabele, up-to-date webserver nodig.Omwille van dit artikel gaan we NGINX gebruiken.Dit is de E. in LEMP vanwege zijn uitspraak (engine - x)

* Open je terminal om het CentoS 7 Epel-archief toe te voegen en typt u in de volgende yum-opdracht:

sudo yum install epel-release

Druk op Y op Y en druk op ENTER om de installatie te starten. Dit installeert het vereiste archief, zodat NGINX kan worden geïnstalleerd. Wanneer dit is voltooid, vermeldt een bericht compleet! zal verschijnen.

Zodra het Nginx -archief op uw server is geïnstalleerd, wilt u Nginx installeren met behulp van de volgende opdracht:

sudo yum install nginx

Uw webserver is nu geïnstalleerd. U kunt de Nginx-service starten door de volgende opdracht in te voeren:

sudo systemctl start nginx

Met een sudo -opdracht in gebruik, zullen al deze bewerkingen nu worden uitgevoerd met rootprivileges.Om te controleren of u toestemming hebt om opdrachten uit te voeren met deze rootprivileges, moet u het wachtwoord van uw reguliere gebruiker invoeren.

Zorg op dit moment ervoor dat u het openbare IP-adres van de server in uw webbrowser controleert.U zou de standaard CentoS 7 NGGINX-webpagina moeten zien als bevestiging dat NGINX is geïnstalleerd en uitgevoerd.U moet worden begroet met een bericht dat lijkt op het volgende:

Voordat u verder gaat, wilt u NGINX inschakelen om op Boot-up te starten.Op die manier hoeft u de bovenstaande opdracht niet telkens weer te geven telkens wanneer de server start.U kunt dit doen door de volgende opdracht in te voeren:

sudo systemctl enable nginx

Installeer MySQL

Vervolgens gaan we een MySQL-drop-in alternatief met de naam MariaDB installeren.MariaDB is een door de gemeenschap ontwikkelde tak van het MySQL-databasebeheer dat toegang heeft en toegang geeft tot de databases die de informatie van uw website opslaat.Syntactisch lijken MySQL en MariaDB erg op elkaar.Dit is de M. in LEMP.

Omdat we yum al hebben gebruikt, gebruiken we het opnieuw om de nodige software te pakken en te installeren.

MySQL / MARIADB is niet verplicht om alle webtoepassingen uit te voeren, hoewel het een populaire keuze is.Om MARIADB te installeren, wilt u deze opdracht invoeren:

sudo yum install mariadb-server mariadb

Begin wanneer u klaar bent, start MARIADB door in te voeren:

sudo systemctl start mariadb

Vervolgens wilt u een beveiligingsscript gebruiken om enkele van de potentieel schadelijke standaardinstellingen te verwijderen en uw database te verankeren:

sudo mysql_secure_installation

Notitie: Maak je geen zorgen als de vraag je vraagt naar je huidige root-wachtwoord.In dit stadium heb je er nog geen, dus laat het dan leeg door het op te raken.

Wanneer u wordt gevraagd om een root-wachtwoord in te stellen, typt u "Y" en volgt u de instructies om uw root-wachtwoord in te stellen, zorg ervoor dat u er een notitie van maakt voor toekomstig gebruik.

Het raken van "Enter" voor de volgende reeks van aanwijzingen accepteert de standaardwaarden.Hierdoor kan MySQL onmiddellijk wijzigingen erkennen die u hebt gemaakt door voorbeeldgebruikers en databases te verwijderen.Bovendien, uitschakelen van externe root-aanmeldingen en het opnieuw laden van de Privilege-tabel.

Om MariaDB te laten beginnen met opstarten, gebruikt u deze opdracht:

sudo systemctl enable mariadb

Voel je vrij om jezelf een schouderklopje te geven; je hebt zojuist je hele databasesysteem opgezet!

PHP installeren

Om uw webpagina's te verwerken die in PHP zijn geschreven, wilt u PHP op uw webserver installeren en ook controleren of het start als uw systeem opnieuw opstart met het gebruik van de volgende opdrachten:

Typ deze opdracht om PHP te installeren:

sudo yum install php php-common php-fpm php-mysql -y

Om de PHP-service in eerste instantie te starten, voert u de volgende opdracht in:

sudo systemctl start php-fpm

Om de PHP-service in staat te stellen automatisch te starten, dus u hoeft niet de bovenstaande opdracht te typen telkens wanneer de server opnieuw wordt opgestart, deze opdracht hier gebruikt:

sudo systemctl enable php-fpm

Configureer PHP

Het is belangrijk om PHP correct te configureren als het eenmaal is geïnstalleerd.

Je zou het volgende moeten hebben in Php.ini:

"cgi.fix_pathinfo = 0;"

U kunt dit bereiken door uw php.ini-bestand in /etc/php.ini te bewerken en dit bestand op te slaan. Hier zijn de opdrachten om dit te bereiken met behulp van de vim-teksteditor:

sudo vi /etc/php.ini

Zoek de lijn; cgi.fix_pathinfo = 1 en verander dit om de opmerking te verwijderen en de waarde te wijzigen in 0, zoals SO:

cgi.fix_pathinfo=0

U kunt ook de nano teksteditor als dat gemakkelijker is.

Als dit eenmaal is gebeurd, zorg er dan voor dat u uw wijzigingen opslaat in /etc/php.ini

Om PHP en de webserver toe te staan om de nieuwe wijzigingen te bekijken, moeten beide services opnieuw worden opgestart. Typ de volgende opdracht om het PHP opnieuw te starten:

sudo systemctl restart php-fpm

Typ de volgende opdracht om de Nginx-service opnieuw te starten:

sudo systemctl restart nginx

U kunt bevestigen dat dit correct is ingesteld door een PHP.INFO-pagina te maken en deze pagina in uw browser te bekijken. De PHPINFO.PHP-pagina moet het volgende bevatten en worden verwijderd nadat u hebt bevestigd dat deze instelling actief is:

Zorg ervoor dat u het bestand in uw / usr / share / nginx / html directory, aangezien dit is waar uw webserver bestanden vandaan haalt.

Gefeliciteerd! Als u de bovenstaande stappen met succes heeft gevolgd, zou u nu het LEMP Stack geïnstalleerd op uw server. U kunt nu de bestanden van uw site uploaden naar de / usr / share / nginx / html directory of een andere directory als u de Nginx-configuratie bijwerkt (bevindt zich op /etc/nginx/nginx.conf).

Neem contact met ons op via live chat of wil u vragen. een ticket met ons technische ondersteuningsteam.

Geschreven door Peter H  /  November 28, 2016