Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Hoe krijg ik toegang tot webmail vanaf een URL?
Gerelateerde bronnen:

Webmail instellen en lezen

Trefwoorden: cPanel,  Webmail 

Hoe krijg ik toegang tot webmail vanaf een URL?
Gerelateerde bronnen:

Webmail is een online e-mailclient in CPANEL die wordt geleverd met drie voorgeladen webmail-clients.U kunt Webmail rechtstreeks uit CPANEL zelf of uw browser lezen met behulp van Roundcube, Horde en Squirrelmail.

Notitie: Om de inhoud van dit artikel te volgen, moet u inloggen op uw CPANEL-dashboard.

Stel webmail op CPANEL in

Om Webmail in te stellen, hebt u een bestaand e-mailaccount nodig dat is gemaakt.Als je dit nog niet hebt gedaan, kun je deze gids bekijken over hoe Maak nieuwe e-mailaccounts.

Lees Webmail van CPANEL

Zodra u een account hebt, hebt u toegang tot webmail vanaf verschillende paden.De eerste is via het gedeelte E-mailaccounts in uw CPANEL-dashboard.Naast het specifieke e-mailaccount wilt u toegang krijgen, klik op de link Access WebMail.Als u een e-mailaccount in CPANEL wilt maken, zie "Hoe voeg ik e-mailaccounts toe in cPanel?"

De eerste keer dat u zich aanmeldt, vraagt u een prompt u om een van de volgende webmailtoepassingen te kiezen: Roundcube of horde.Kies de applicatie die u wilt gebruiken om te beginnen met het verzenden en ontvangen van e-mails.Om de verschillen tussen deze twee keuzes te begrijpen, kunt u onze tutorial lezen het verschil tussen Horde, Roundcube en Squirrelmail.Merk op dat CPanel momenteel squirrelmail heeft verwijderd en als zodanig zullen hostwinds het niet aanbieden.

Als u de e-mailclient die u momenteel niet leuk vindt, kunt u het op elk moment in de tijd wijzigen.Als u de WebMail-interface wilt wijzigen, klikt u op uw vervolgkeuzelijst Gebruikersnaam in het gedeelte Rechtsboven van het dashboard en selecteert u een van de top drie opties.Vanaf CPANEL & WHM-versie 74 wordt Squirrelmail verouderd en heeft hostwinds beschikbare webmail-toepassingen verwijderd.

De tweede manier om via CPanel toegang te krijgen tot Webmail via CPanel is door het standaard e-mailaccount te selecteren.Naast dat account ziet u de link voor "Access Webmail".Houd er rekening mee dat deze methode alleen toegang geeft tot het standaard e-mailadres.

Hoe krijg ik toegang tot webmail vanaf een URL?

Om rechtstreeks toegang te krijgen tot Webmail buiten cPanel, kunt u dit op verschillende manieren doen vanaf specifieke URL's:

  1. https://yourdomainname.com: 2096 / (eenmaal daar, kunt u uw inloggegevens, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om toegang te krijgen)
  2. https://yourdomainname.com/ Webmail (eenmaal daar, kunt u uw inloggegevens, gebruikersnaam en wachtwoord voor toegang voeren)
  3. https://uwservernaam:2096
  4. https://uwservernaam/ webmail
  5. https://uwDedicatedIPAddress:2096
  6. https://uwDedicatedIPAddress/ webmail

Vervang "_UWDOMAINNAME. COM_" met uw website naam en extensie, "_Yourservername_" met de volledige servernaam en / of "_yourdedipaddress_" met uw account gewijd IP-adres.

Gerelateerde bronnen:

Geschreven door Hostwinds Team  /  december 13, 2016