Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat zijn e -mail blacklists
Hoe worden e -mails op de zwarte lijst gebracht
Hoe u kunt controleren of u op een zwarte lijst bent
E -mail Blacklist Controleer op uw domein:
E -mail Blacklist Controleer op uw IP -adres
Regelmatige monitoring
Wat te doen als je op een zwarte lijst bent
Hoe te voorkomen dat u op de zwarte lijst staat
Gerelateerde inhoud:

Hoe e-mail Blacklists werken

Trefwoorden: Email 

Wat zijn e -mail blacklists
Hoe worden e -mails op de zwarte lijst gebracht
Hoe u kunt controleren of u op een zwarte lijst bent
E -mail Blacklist Controleer op uw domein:
E -mail Blacklist Controleer op uw IP -adres
Regelmatige monitoring
Wat te doen als je op een zwarte lijst bent
Hoe te voorkomen dat u op de zwarte lijst staat
Gerelateerde inhoud:

Wat zijn e -mail blacklists

E -mail blacklists zijn essentiële tools die worden gebruikt door e -mailserviceproviders en beheerders om spam te bestrijden en gebruikers te beschermen tegen het ontvangen van ongewenste of kwaadaardige e -mails.Het zijn lijsten met domeinen en IP -adressen die in het verleden zijn gemeld of geïdentificeerd als bronnen van spam of verdachte e -mailactiviteit.

Hoe worden e -mails op de zwarte lijst gebracht

Wanneer een e -mail wordt verzonden, kan de ontvangende mailserver de e -mailkoppen controleren op de IP -adressen en -domeinen van de afzender.Vervolgens vergelijkt deze informatie met de zwarte lijst waar het op wordt geabonneerd.Deze blacklists worden onderhouden door gespecialiseerde bedrijven of organisaties die gegevens verzamelen over spam -e -mails, e -mailadressen, IP -adressen en domeinen.

Als het IP -adres of het domein van de afzender op de zwarte lijst wordt gevonden, onderneemt de ontvangende e -mailserver dienovereenkomstig actie.De mogelijke acties zijn onder meer:

De e -mail stil afwijzen: De mailserver weigert de e -mail te accepteren en de afzender ontvangt geen melding van de afwijzing.

Een 'bounce' -bericht verzenden: De e -mailserver stuurt een melding terug naar de afzender en legt uit dat de e -mail niet is geleverd vanwege de zwarte lijst.

Leveren aan de map "Junk" of "Spam" van de ontvanger: In sommige gevallen wordt de e -mail misschien niet ronduit afgewezen, maar in plaats daarvan in plaats daarvan geleverd in de spammap van de ontvanger om te voorkomen dat ze hun hoofdinbox rommelig maken.

Hoe u kunt controleren of u op een zwarte lijst bent

Om te controleren of uw e -mailadres, domein of IP -adres op een blacklist van e -mail staat, kunt u verschillende online tools en services gebruiken.

Hier zijn een paar manieren waarop u deze cheques kunt uitvoeren:

E -mail Blacklist Controleer op uw domein:

  1. Ga naar een e -mail Blacklist Controle -website.Sommige populaire opties zijn onder meer Mxtoolbox en Blacklist alert.
  2. Voer uw domeinnaam (bijv. Voorbeeld.com) in het zoekvak in.
  3. Klik op de knop "Controleren" of "Zoeken" om de controle te starten.
  4. De website scant vervolgens meerdere e -mail blacklists en geeft u de resultaten, wat aangeeft of uw domein op een van hen staat.

E -mail Blacklist Controleer op uw IP -adres

  1. Bepaal het openbare IP -adres van uw mailserver.U kunt het vinden door "wat is mijn IP -adres" in een zoekmachine te typen of door de configuratie van uw router te controleren.
  2. Bezoek een IP -website op de zwarte lijst, zoals Mxtoolbox of DNS Checker.
  3. Voer uw IP -adres in het zoekvak in.
  4. Klik op de knop "Blacklistcontrole" of "Inchecken Blacklists" om de cheque te starten.
  5. De tool scant verschillende e -mail blacklists en toont u de resultaten, wat aangeeft of uw IP -adres op een van hen staat.

Regelmatige monitoring

Houd er rekening mee dat uw e -mailadres, domein of IP -adres op elk moment aan een zwarte lijst kan worden toegevoegd vanwege verschillende factoren.Om de voortdurende afleverbaarheid van uw e -mails te garanderen, is het een goede gewoonte om uw e -mailreputatie regelmatig te controleren.

U kunt e -mailbewakingsservices instellen die u waarschuwen als uw domein- of IP -adres op de zwarte lijst staat.Sommige providers bieden dit aan als onderdeel van hun e -mail leveringstools.

Als u merkt dat uw domein- of IP -adres op een blacklist van e -mail wordt vermeld, moet u onmiddellijk actie ondernemen om mogelijke problemen aan te pakken die de zwarte lijst hebben veroorzaakt.

Wat te doen als je op een zwarte lijst bent

Het proces van het bijwerken van blacklists kan variëren tussen providers.Sommige aanbieders van de zwarte lijst verwijderen automatisch IP -adressen uit hun lijsten als er gedurende een bepaalde periode geen nieuwe spamrapporten van hen zijn ontvangen.Voor anderen kan het echter mogelijk handmatige interventie door de eigenaar van het IP -adres of het hostingbedrijf vereisen om te schrappen.

Als een hostingbedrijf bijvoorbeeld een IP -adres toewijst aan een nieuwe klant en dat IP -adres eerder op de zwarte lijst stond vanwege spamrapporten, moeten ze de Blacklist -provider informeren dat het IP nu legitiem wordt gebruikt en niet betrokken is bij spamactiviteiten.

Het schrappingsproces kan enige tijd duren, meestal variërend van 12 tot 48 uur, afhankelijk van de Blacklist -aanbieder en de betrokken e -mailservers.Gedurende deze tijd is het mogelijk dat het op de zwarte lijst IP -adres nog steeds als achterdochtig wordt gemarkeerd door sommige e -mailservers totdat de zwarte lijst is bijgewerkt met de verwijderingsinformatie.

Hoe te voorkomen dat u op de zwarte lijst staat

Niet op een e -mail op de zwarte lijst staan is altijd de beste optie en er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat u er niet één terechtkomt.

Gebruik opt-in lijsten: Stuur alleen e -mails naar ontvangers die u expliciet toestemming hebben gegeven om contact met hen op te nemen.Het gebruik van opt-inlijsten zorgt ervoor dat uw ontvangers geïnteresseerd zijn in uw inhoud en minder snel uw e-mails als spam markeren.

Volg e -mailmarketingvoorschriften: Volgen aan anti-spamwetten, zoals de Can-Spam Act in de Verenigde Staten of de algemene verordening gegevensbescherming (GDPR) in de Europese Unie.Geef ontvangers een duidelijke en gemakkelijke manier om u af te melden voor uw e-mails en eren hun verzoeken onmiddellijk te eren.

Stuur relevante en boeiende inhoud: Het verzenden van relevante en waardevolle inhoud naar uw ontvangers vermindert de kans dat ze uw e -mails als spam markeren.Boeiende inhoud moedigt hogere open en klikpercentages aan, wat een positieve invloed kan hebben op de reputatie van uw afzender.

Monitor klachten tarieven: Houd de klachten van uw e -mailcampagne in de gaten (het aantal ontvangers dat uw e -mails als spam markeert).Hoge klachten kunnen e -mailaanbieders aangeven dat uw berichten ongewenst zijn en kunnen leiden tot zwarte lijst.

Verifieer uw e -mails: Implementeer e-mailauthenticatieprotocollen zoals SPF (afzenderbeleidsframework), DKIM (DomainKeys geïdentificeerde e-mail) en DMARC (domein-gebaseerde berichtauthenticatie, rapportage en conformiteit) om de legitimiteit van uw e-mails te bewijzen en te voorkomen dat spammers uw domein spoofen.

Maak uw e -maillijst regelmatig schoon: Verwijder inactieve en stuiterde e -mailadressen uit uw mailinglijst.Het verzenden van e -mails naar ongeldige adressen kan de reputatie van uw afzenderschade schaden.

Vermijd spam -inhoud en praktijken: Gebruik geen spam-triggerende woorden en zinnen in uw onderwerpregels en e-mailinhoud.Gebruik bovendien geen misleidende tactieken, misleidende onderwerpregels of overmatig gebruik van hoofdletters.

Gebruik een gerenommeerde e -mailserviceprovider (esp): Kies een betrouwbare ESP met goede e -mailbezorgpraktijken en reputatie.Gerenommeerde ESP's hebben vaak betere relaties met e -mailproviders, waardoor de kansen op op de zwarte lijst staan.

Bewak Blacklists: Controleer regelmatig of uw domein- of IP -adres op blacklists op e -mail staat met behulp van online Blacklist Monitoring Tools.Pak onmiddellijk alle op de zwarte lijst aan problemen aan die u ontdekt.

Controleer en reageer op feedbacklussen: Sommige e -mailproviders bieden feedbacklussen die u op de hoogte stellen wanneer gebruikers uw e -mails als spam markeren.Gebruik deze feedback om potentiële problemen onmiddellijk te identificeren en aan te pakken.

Beperk e -mailfrequentie: Het verzenden van te veel e -mails in een korte periode kan leiden tot hogere afmeldtarieven en spamklachten.Overweeg de optimale frequentie voor uw publiek en vermijd overmatige mailings.

Samenvattend spelen e -mail blacklists een cruciale rol bij het identificeren en verzachten van spam -e -mails.Ze helpen de kwaliteit en beveiliging van e -mailcommunicatie te behouden, hoewel er een vertraging kan zijn bij het bijwerken van de blacklists nadat een IP -adres is verwijderd.

Als u merkt dat uw domein- of IP -adres op een blacklist van e -mail wordt vermeld, moet u onmiddellijk actie ondernemen om mogelijke problemen aan te pakken die de zwarte lijst hebben veroorzaakt.Dit kan het onderzoeken en verzachten van spam-gerelateerde activiteiten inhouden of contact opnemen met de Blacklist-provider om te vragen om schrapping te vragen als u denkt dat de vermelding ten onrechte is.

Vergeet niet dat verschillende e -mailproviders en -diensten verschillende blacklists kunnen gebruiken, dus vermeld op één zwarte lijst kan misschien niet al uw e -mailleveringen beïnvloeden, maar het is essentieel om eventuele blacklisting -problemen onmiddellijk op te lossen om een goede e -mailreputatie te behouden.

Gerelateerde inhoud:

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021