Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Afbeeldingen comprimeren
Wat is het WebP-afbeeldingsformaat?

Hoe afbeeldingen voor uw site te comprimeren

Trefwoorden: Web Site,  Optimization 

Afbeeldingen comprimeren
Wat is het WebP-afbeeldingsformaat?

Waarschijnlijk is een van de gemakkelijkste maar vaak over het hoofd geziene methoden voor het verhogen van de paginasnelheid en het verminderen van de bandbreedte beeldoptimalisatie, compressie om specifiek te zijn.Als het goed wordt gedaan, heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de afbeeldingen.Het wordt de norm, dus gelukkig is het gemakkelijk te doen met gratis online services en plug -ins.

Afbeeldingen comprimeren

Hier zijn enkele tools die kunnen helpen bij het comprimeren van afbeeldingen:

  • ResMush.it - een online tool die ook beschikbaar is als een WordPress-plug-in die afbeeldingen optimaliseert
  • TinyPng - Gratis online tool voor het optimaliseren van afbeeldingen die beschikbaar zijn als een WordPress-plug-in en een Photoshop-plug-in.Het kan zelfs geanimeerde PNG-bestanden comprimeren (APNG)
  • Compressor - Eenvoudig, gratis online tool (hieronder weergegeven ... Toont deze tool die ook voor de afbeelding wordt gebruikt! U kunt zien dat de grootte van deze afbeelding met 72% is verlaagd)
  • ImageOptim - een andere online tool die uw afbeeldingen optimaliseert terwijl u u totale controle geeft.Het kan ook hoogste def-retinaafbeeldingen optimaliseren.Deze is echter niet gratis, omdat de prijzen beginnen bij $ 9 voor 1000 optimalisaties per maand.

Deze afbeelding is met meer dan 70% gecomprimeerd

Als u WordPress gebruikt, is het eenvoudig om uw afbeeldingen via plug-ins te optimaliseren.Naast de bovenstaande services die een plug-in aanbieden, zijn hier nog een paar:

  • ShortPixel
  • Ewww Image Optimizer

Wat is het WebP-afbeeldingsformaat?

Naast het comprimeren van afbeeldingen, wilt u misschien ook overwegen het WebP -beeldformaat te gebruiken.Het is aangetoond dat het de beeldgrootte in sommige gevallen met meer dan 80% vermindert en wordt ondersteund door alle grote browsers, waaronder Chrome, Firefox, Microsoft Edge en Safari.

Maar wanneer u WEBP gebruikt, wordt deze niet vervangen door uw bestaande JPEG- of PNG-bestanden.Dus als bezoekers een browser gebruiken die WEBP niet ondersteunt, worden ze de andere versie getoond.Ja, dit betekent dat u meer afbeeldingen op uw site hebt, maar als de meeste de WEBP-versie weergeven, kan deze nog steeds drastisch de grootte en het gewicht van uw site verminderen, waardoor het sneller wordt uitgevoerd.

En er zijn verschillende WordPress -plug -ins die al het zware werk voor u zullen doen - optimus, smush en optimol zijn een paar het overwegen waard.

Zelfs voor niet-ondersteunde browsers kan Webp-ondersteuning worden toegevoegd via het gebruik van de WEBPJS-bibliotheek.

Geschreven door Hostwinds Team  /  juni- 5, 2021